reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki na zakupach (bez ogłoszeń i reklam)

Dziewczyny przerażone własnymi rozmiarami pocieszę, że ja jestem na etapie 75 G :szok: a to jeszcze nie koniec :wściekła/y: i aż się boję jak ja z tym dojdę do ładu:-D U mnie wbrew pozorom łatwiej kupić coś w Wyszkowie gdzie mieszkam niż w stolicy.

reklama
Ann, ja bym pożyczyła od siostry tego X-Landera. To są naprawdę dobre wózki. A potem zaopatrzysz sie w porządną spacerówkę, bo z niej się dłużej korzysta niż z gondolki:tak: a fotelik samochodowy macie??

Moncia,
piękne są te biustonosze z Alles Ma
ma:-):tak::tak: Tym razem zainwestuję w któryś z tej formy, bo przy Igusiu kupiłam zwykłe, najzwyklejsze i nie byłam z nich zadowolona:no::no:strasznie mi się porozciągały, w jednym urwala sie zapinka:angry::angry:

Dziewuszki uściślam listę zakupową bo pewnie niedługo będziemy zamawiać od naszego forumowego ulubionego allegrowicza dużą część wyprawki. W związku z tym mam takie pytanie: jakie będą potrzebne kosmetyki dla takiego dzieciaczka malutkiego? Polecacie jakieś konkretne mydełka czy płyny do kąpieli? Oliwka czy balsam? A szamponu się używa od samego początku? Macie jakieś rekomendowane firmy?

Wiem, że było coś w tym temacie już poruszane, ale za cholerę nie mogę tego odnaleźć :-(

Nadalka, Justa, ja przy Igusiu też nie miałam... teraz też nie zamierzam kupować... no chyba, ze będe zmuszona.... tfu tfu odpukać:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Twilight, ja do kąpieli używam Nivea Baby/ Hipp/ Oilatum (bo Iguś alergik).z zadnych oliwek ani balsamów nie korzystam. A szampon to.. kurcze nie pamiętam jak z Igusiem było:confused::confused:... ale na początku myłam mu włoski tylko wodą... dopiero później szamponem.

Czesc dziewczynki:) Sorki ze tak dlugo sie nie odzywalam ale T wrocil z trasy i nie moge sie od niego odkleic a on ode mnie. Poza tym jestesmy na etapie kupowania nowego wozka:)

Niby mamy stary ale mozemy kupic MUTSY 4 RIDER za psie pieniadze no to bierzemy:)

No i o to chcialam zapytac, czy ktoras z Was miala lub ma taki wozek:) jakie sa Wasze opinie??

my tez nie kupujemy monitora oddechu :no:
wika fotelik mamy od najstarszej sis, nowiutko wyglada, fajny w przyszly weekend go przywioze :))) mxi cosi chyba
hmm czyli wszystkie radzicie pozyczyc... dzieki :**

reklama
My używaliśmy Oillan (też alergik) do kąpieli, sudokrem w razie W do pupy, z kremów też nivea, hipp na poczatku, a później masć witaminowa stosowana do dzisiaj, jak braknie to Oillan :tak:. Co do szamponu to radzę się wstrzymac bo nie wiadomo jak włochate urodza się nasze dzieciaczki :-p Kacper miał pare włosków na krzyż i wystarczyła sama woda (zaczęły mu rosnąc po roczku i teraz używamy zwykłego Bambi, najlepiej się sprawdza w przypadku jego włosków). Była sąsiadka urodziła dzien po mnie i jej mała miała taką szopę że szok :szok: Włosków dużo i co najmniej kilkucentymetrowe, bez szamponu w jej przypadku się nie obyło ale jakiego używała to nie wiem :no:

Do góry