reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Elfiko moze zawin ja dosc ciasno w pieluche (bo teraz goraco) i jak bedziesz karmic piersia to na koniec jak juz bedzies pewna, ze sie najadla zamien brodawke na smoka - nie zmieniaj polozenia i buzia niech bedzie nadal przy cycku. Potem jak zamknie oczy miedzy piersia a smokiem wloz ta pieluszke i po chwili do lozeczka razem z ta pielucha coby potrzymywala smoka, ale po czasie ja oddal, by mogl on sobie wypasc z buzi w czasie snu. Nie wiem czy u ciebie zadziala, bo kazde dziecko inne a na moja dziala. Powodzenia i buziaki. Nie martw sie napewno jakis sposob znajdziesz.

reklama
Przez okolo - gora 40 minut powinnas slyszec przelykanie i czuc, ze wyciaga ci pokarm z piersi to wtenczas napewno sie najada.

Musisz tak wymodzic by nie czula tego odklejenia od ciebie, ja jeszcze ta tetre co przykladam jej do buzki to taka co jest troche chociaz przesiaknieta moim zapachem i mlekiem

Wlasnie wyprobowalam sposob na suszarke, bo moja nie chcila zasnac. No i rewelacja - wlaczylam obok lozeczka suszarke (zimne powietrze) Majka przestala plakac, przestala marudzic i po chwili zasnela sama w lozeczku. Elfiko to naprawde dziala wyprobuj.

Tusiu, Ty to jestes agentka, ze swoimi sposobami na Majke, hi hi . Zobaczymy jak dlugo mala da sie tak nabierac ;D

A co robicie z maluchami gdy nie spia i nie krzycza? Moj maly ma oraz dluzsze fazy aktywnosci. Wtedy macham mu grzechotka przed nosem albo cos gadam, albo macham lapkami i nozkami w rytm muzyki, ale generalnie on po jakims czasie nudzi sie i zaczyna plakac... No i nie wiem co dalej...

Mojej klade zabawki (osiolek obowiazkowo) i mala tak sobie patrzy, a ja sprzatam, piore, jem itp. jak zaczyna marudzic to raczki i jak zaczyna ziewac to usypiam.

Dziewczyny moja Julka ma 2 tygodnie. Tez zaczela marudzic jak kladlam ja do lozeczka. Miala sucho, byla najedzona wiec to bylo marudzenie. Postanowilismy to przeczekac. Wiem, ze to okropne, ale naprawde skuteczne. Plakala 10-15 min, potem zasnela. Za kazdym razem maudzi mniej a my jestesmy nieugieci. I to jest najlepszy sposob. Ja z pierwszym dzieckiem tez chodzilam calymi dniami na rekach (nawet siusiu) i taki stal sie rozpieszczony a ja wykonczona. Postanowilam teraz nie dac sie zwariowac i nie byc taka ulegla. Dziecko nie marudzi, a jak poplakalo pare razy to nic mu sie nie stalo.Musicie sie po prostu przelamac. Dzidziom naprawde wtedy nie dzieje sie krzywda. :laugh: ;D
Pozdrawiam Was wszystkie!!!!!!

elfiko to faktycznie masz przewalone !
co do tych suszarek i odkurzaczy to prawdopodobnie działa, bo moja koleżanka też miała urwanie głowy z małą i odkurzacz ją uspokoił, no ale nie na długo
zastanawaiam się jaki nasz gagatek będzie :D
wczoraj słyszałam piosenkę z klanu i leżałam sobie z siostrzeńcem (31.07 skończy 4 miesiące) i śpiewałam do niego zacieszał w głos (chyba z ciotki się nabijał ;) )

dziewczyny a ja ugotowałam obiadek i zrobiłam bakłażany w zalewie (ocet balsamiczny, oliwa z oliwek i przyprawy) bo naszła mnie taaka ochotka i nogi mam jak totalne balony!! nigdy jeszcze takich nie miałam, nie mogę nogi zgiąć !! lecę się teraz położyć tylko najpierw moczenie w zilmej wodzie, później maść i nogi do góry (o ile kręgosłup wytrzyma)

oooooo coś się chmurzy !!! :D :D :D :D

a dziewczyny mani coś nie ma .......??? chyba wszystko u niej oki

reklama
Do góry