reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Dziewczyny a do czego i kiedy sie zaklada te majtki jednorazowe? Czy to po porodzie sie takie nosi i wyrzuca pozniej razem z lignina, czy jak?

reklama
Ja do szpitala tak jak Aga zabieram tylko swoje osobiste rzeczy dla dzidziusia tylko ciuszki jak będziemy wychodzić do domu
Strasznie dużo tych rzeczy niektóre z nas muszą zabierać
Z dzieckiem leży się od początku cały czas chyba że się jest po cesarce to wtedy przynoszą po 24 h
Dziecko zabierają tylko na badania
Dziewczyny gdzie szukać na allegro tej koszulki rozpinanej z przodu

Cześć dziewczyny!
Ja trochę nie na temat. Mam pytanie do bardziej doświadczonych ode mnie Warszawianek:
Gdzie i do kogo najlepiej pójść w Warszawie na USG połówkowe ? Słyszałam, że ono może trwać nawet 45min, a tam gdzie planowałam iść (Łucka, dr Makowski) standardowo zapisują na badanie co 15min. Nie wiem co teraz robić, czy lekarz wszystko porządnie zdąży zbadać? A i drugie pytanie czy już warto iść na 3D i za jednym badaniem mieć super pamiątkę i porządne badanie połówkowe?
Dzięki z góry za odpowiedzi.
październikowa mama :)

aby wszystko dobrze zbadac nie trzeba usg 3d - wystarczy zwykły aparat... a 3 d leepiej zrobić po 30 tygodniu ciązy kiedy wszystko już slicznie widać :-) i to jest dopiero pamiatka :-)

Cześć Mamuśki,
zastanawiam się czy poza porodem trzeba mieć koszulę i czy nie można spać w piżamie. Ja strasznie nie lubię koszul bo okropnie się wiercę i budzę się z koszulą owiniętą wokół szyi :D

Dziewczyny /Warszawa/ macie może jakieś namiary na sklepiki z ciuszkami dla dzieci, bo zakupy w supermarketach i Smyku są do niczego. Smyk jest strasznie drogi a supermarkety mało konkretne.

Wiem, że kiedyś był taki przy placu Narutowicza od strony ul. Filtrowej ale dawno tam nie byłam i nie wiem czy jeszcze jest. Muszę kupić ciuszki do szpitala, bo w szkole dowiedziałam się że lepiej wziąć 4-6 zestawów a ja mam 2. Podobno Dzidziule potrafią w szalony sposób ukupkać się od piętek po kark.

Powiedzcie mi, gdzie kupuje się te podkłady dla położnic, w aptece?

Jajku, przeraża mnie ilość rzeczy które jeszcze muszę kupić...a myślałam, że jak wybiorę wózek to reszta pójdzie łatwo :mad:

Chyba łatwiej by było gdybym mogła sama chodzić po sklepach ale ostatnio (choć specjalnie nic się nie dzieje) sama sobie nie wierzę i boje się wychodzić z domu bez wsparcia. Tak sobie myślę, że kiedyś zupełnie nie martwiłam się zasłabnięciami (a zdarzało się) bo zawsze mogłam usiąść choćby na przystanku i poczekać aż mi przejdzie. Teraz boje się że w takiej sytuacji nie miał by kto zawołać pogotowia czy zawlec mnie do szpitala a w ten sposób naraziłabym Dzidzie na jakieś niebezpieczeństwo.
Muszę teraz czekać na Miśka aż wróci a wtedy większość sklepów jest zamknięta i Gucio z zakupów. Poza tym Mężulka załamują wydatki jakie trzeba jeszcze ponieść, woli stawać przed faktem dokonanym, tzn. kupiłam i wydałam tyle to a tyle.

Zaczynam zastanawiać się czy nie pojechać do rodziców, posiedzieć tam kilka dni i z mamą załatwić zakupy.... ale jakto tak bez Miśka....buuuu nie wiem co robić

Chyba panikuję...

U mnie za oknem na nowym placu zabaw dziewczynka wkęciła sobie palce w karuzelę i chyba je straciła. :(

Przyjechało pogotowie polcja i straż pożarna. Strażacy musieli rozciąć tą karuzelę.

Policja nasza kochana zabezpieczyła teren - czyli rozwiesiła czerwono białą taśmę i pojechali sobie do domku. Zakrwawiona karuzela została na palcu zabaw bez nadzoru. i dzieciaki cały czas się tam pałętają i przyglądają.

Chyba powinien ktoś tego pilnować zanim rozmontują tymbardziej ze strażacy musieli ją rozciąć.

Okropieństwo.

reklama
Asiołek pisze:
aby wszystko dobrze zbadac nie trzeba usg 3d - wystarczy zwykły aparat... a 3 d leepiej zrobić po 30 tygodniu ciązy kiedy wszystko już slicznie widać :-) i to jest dopiero pamiatka :-)

NIC PODOBNEGO!!!! Ja bylam po 30 tyg i lekarz z trudem mogl wykonac badanie, poniewaz dziecko jest juz wowczas za duze na uzyskanie fajnego i realnego obrazu 3D. Na takie USG najlepsza jest wlasnie polowa ciazy. Polecam, pamiatka na cale zycie i dla rodzicow i dla maluszka. Ja bylam w CM LIM w Marriottcie, gdzie robia je za 180 zl. Trwa ponad 30 min. Polecam dr. Maja.

Do góry