reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Dziś mam komputerowy dzień.... Ach te zaległości ::)
Właśnie dostałam od koleżanki, zastanawiające....

W brzuchu ciężarnej kobiety były blizniaki. Pierwszy zapytał się drugiego:

- Wierzysz w życie po porodzie?

- Jasne. Cos musi tam być. Mnie się wydaje, że my własnie po to tu jestesmy, żeby się przygotować na to co będzie potem.

- Głupoty. Żadnego życia po porodzie nie ma. Jak by miało wygladać?

- No nie wiem, ale będzie więcej swiatła. Może będziemy biegać, a jesć buzią....

- No to przecież nie ma sensu! Biegać się nie da! A kto widział żeby jesć ustami! Przecież żywi nas pępowina.

- No ja nie wiem, ale zobaczymy mamę a ona się będzie o nas troszczyć.

- Mama? Ty wierzysz w mamę? Kto to według Ciebie w ogóle jest?

- No przecież jest wszędzie wokół nas... Dzięki niej żyjemy. Bez niej by nas nie było.

- Nie wierzę! Żadnej mamy jeszcze nie widziałem czyli jej nie ma...

- No jak to? Przecież jak jestesmy cicho, możesz posłuchać jak spiewa, albo poczuć jak głaszcze nasz swiat. Wiesz, ja myslę, że prawdziwe życie zaczyna się pózniej."

:)

reklama
A ja jutro ide do lekarza ustalić plan cesarki.
Ojej ależ mnie to przeraża. :-[
Jak teraz popatrze na mój licznik to aż mnie zatyka z wrażenia, a jak pomysle sobie że musze od tego odjąc z jakieś 10 dni.

To po prostu niewarygodne że ten czas tak szybko leci.

O to fajnie Brunetko. Powiesz mi co i jak z tą cesarka. Ja mam wizytę dopiero za dwa tygodnie, to będę przynajmniej wcześniej coś wiedzieć :)

Dziewczyny, powiedzcie mi, czy wy wszystkie robiłyście badanie na toksoplazmę? Bo mi moja ginekolog nie zleciła tego badania, no i nie wiem czy go trzeba robić czy nie.

CZesc Dziewczyny!

i znowu mi kapie z nosa :p ale co tam.... ;) faktycznie idzie wiosna i duuuzo lepiej mi juz na tym swiecie
malutka juz chyba nie taka malutka bo jak za dlugo siedze to czuje jak nozki wciska mi pod rzebra tak ze az boli no i zaczely sie czkawki brzuch rytmicznie podskakuje tak ze mi jej szkoda ze tak ja mecza te paskudy

co do zakladania butow to jestem niszczyciel pierwsza klasa zamiast rozsznurowwac buty wciskam je i tyle a Lukasz tylko krzyczy "O zgrozo!!!" :p
bikini zostalo w rekach lukasza i sie nie martwie ;) ale za to dlugo nie moge majstrowac przy wlosach strasznie mnie rece bola jak je podnosze do gory no i tu Lukasz mi jak moze to pomaga ...rany bez niego to chyba chodzilabym jak malpa zarosnieta i potargana :p ;)

ahahahahaaaaa do kogo jeszcze ta ksiazka nie dotarla? bo to mi jest wstyd ze tak nakombinowalam (wpisalam adresy w kopiach i klops) dlatego jesli do ktorejs z Was nie dotarla jeszcze to dajcie mi prosze znac zaraz wysle ale juz normalnie ;) bez kombnacji

Cześć dziewczyny!
Właściwie to mam termin na 5 sierpnia, ale termin to jedno, a życie to drugie. Kilka dni temu cudem wypuścili mnie ze szpitala i lekarz zapewnił mnie że nie urodze siłami natury i moge zapomnieć o wyznaczonym terminie porodu bo za nic w świecie do niego nie dotrwam. Dlatego postanowiłam dołączyć do Was czyli do lipcowych mam.
To jest moja druga ciąża, w domu mam już 3-letnią córcię Paulę. No a teraz na świat przyjdzie Adaś :). Szkoda tylko, że takie problemy od samego początku. Przechodze zatrucie ciążowe (o zgrozo przytyłam już 27 kg!!!!) do tego nadciśnienie, duże obrzęki, bóle kręgosłupa, kiepskie wyniki, a gdzie do końca!!! ::) Mam leżeć i odpoczywać, zero nerwów, zero stresu, tylko że przy moim małym urwisie jest to wręcz niemożliwe, ale cóż nie ma to jak w domu!
Brzusio mam ogromniaste i chyba dlatego słabo odczuwam ruchy brzdąca, zazwyczej wtedy gdy leże. Jak chodze to nic nie czuje. Wy też tak macie?!
Ale się rozpisałam ::) ::) ::)
Mykam do łózia poleżeć z nogami w górze bo troszke opuchłam :)
Pozdrawiam was wszystkie

CZesc Niunka !

odpoczywaj ile sie da! wiem wiem latwo sie mowi ;) ja tez mam juz jednego urwisa w domu tyle ze mlodszego, Tymcio ma 15miesiecy a za 2,5 miesiaca dolaczy do nas jego siostrzyczka :D
i doskonale rozumiem co to znaczy brak mozliwosci odpoczynku no ale...lepiej myslec o pozytywach i tak : juz mamy z gorki co prawda pewnie bedzie ciezej niz pod ta gorke ale czas tak szybko pedzi i nawet sie nie obejrzymy
a na swiecie beda juz nasze maluchy a w naszym przypadku to juz pokazna rodzinka bo drugie maluchy ;)

Niunka zagladaj do nas tak czesto jak masz mozliwosc i pisz pisz pisz ;) to czasem pomaga! a tu jest taaaaak fajne grono brzuchatkow ze na pewno bedzie Ci u nas dobrze!!!!

reklama
Klaudio ja mialam robione badanie na toksoplazme, nie mam jednak pojecia czy to badanie obowiazkowe. Jak sie chodzi prywatnie to oni troszke rozbudowuja badania i bardziej na nas huhaja i dmuchaja.

Niuńka witamy w gronie lipcoweczek. Nie zazdroszcze sytuacji - taki brzuszek musi byc uciazliwy w codziennosci a do konca rzeczywiscie jeszcze kawalek. Ale z drugiej strony to juz z gorki.:) Zapraszamy do nas jak tylko dasz rade:)

Do góry