reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

Ja tylko na chwilę bo jadę do rodziców.

Monika Krwawy glut i zapchany nos to dość typowe dolegliwości. Pomaga płukanie nochala solą fizjologiczną. Łatwiej wtedy oddychać.
Najtańsza sól z aplikatorem (przynajmniej dotychczas) to TETRISAL/E, to jest spray, który kosztuje ok 12 PLN ale tak naprawdę to szybko się zużywa (poj. 20 ml).
Mam też sposób za jakieś 4 PLN:
trzeba kupić sól fizjologiczną w butelce do kroplówki poj. 250 i 500ml (u Ciebie pewnie łatwiej będzie podać łacińską nazwę NATRIUM CHLORATUM 0,9% inj.) i zakraplać zwykłą strzykawką. Mi mężulek przelewa sól do pojemnika (pozornie jednorazowego) po Tetrisalu. Nie robią mi się twarde skrzepy w nosie i ilość krwotoków znacznie spadła.

Pa Pa

reklama
Dziekuje za rade. Sprobuje dostac tutaj sol *nie wiem czy mowilam ale nie mieszkam w Polsce i nie mowie tutejszym jezykiem. Poza tym nie moge zmienic lekarza bo nawet nie wiem na jakiego i nie wiem czy znajde jakiegos, z ktorym sie w ogole dogadam tj. mowiacego po angielsku. No moze znalazlambym jakiegos w amerykanskiej klinice prywatnej ale boje sie, ze zanim by doszlo do porodu to juz bym zbankrutowala :D Nawet nie wiecie jak wam zazdroszcze tego, ze mozecie swobodnie pogadac z lekazem.

Kurcze ale dawno Anitki tu nie bylo :(
Asiolku a ty juz po przeprowadzce czy w trakcie?Bo jak juz jestescie w nowym domku to wypadalo by zrobic parapetowe ;) ;D.

Babeczki ja dzis znowu caly dzien sama w domku(z Doriankiem) bo mezul w pracy :(.Nudzi mi sie niezmiernie,szkoda ,ze ja tak daleko od was wszystkich mieszkam,bo na kawke bym was zaprosila :)

Zanim wróce sie aby czytac to co napisałyscie od czwartku podziele sie z Wami kilkoma newsami:

1. Wczoraj około południa leżałam sobie w wannie śpiewajac w niebogłosy jedna z religinych piesni, tak popularna w ostatnich dniach. I nagle mój synek zaczał kopac do tego stopnia , że skakał mi cały brzuch :) Az cała piszczałam. To zdarzyło sie pierwszy raz. Dzidzius normalnie wystawiał (chyba) piętki albo cokolwiek to było. Przybiegł moj maz i śpiewalismy juz razem :) a dzidzius szalał razem z nami. Cudownie!

2. Postanowilismy zmienic mu imie i najnowszy typ to MACIUŚ!!!!! ;D i tak juz chyba zostanie. To pomysł moje męza.
Gazalaczku :-) tak samo jak Twój synek. Mam nadzieje, że Ci to nie przeszadza.

3. Ogladalismy dzis wózeczki juz tak bardzo serio. Juz ostatecznie zostajemy przy..uwaga tu tez zmiana Implast Driver 3XL ;D

Całuje Was , miłego weekendu.
A teraz wracam czytac .
Buźka

Witam nowa kolezanke.
Elfiko to naprawde identycznie mamy z tymi naszymi mezami i jeszcze te zmiany w pracy normalnie identycznie. Mi tez dzidzia chumor najlepiej poprawia i niemoge sie doczekac jak juz bedzie z nami.
Agus ja tez wole sie nie chwalic dobrym samopoczuciem, bo tylko cos napisze, ze jest ok to zaraz juz nie jest. A tunik calkiem fajny.
Ide dzis kupic lozko do pokoju dzidzi takie co bede na nim przebierac mala i karmic - te co kiedys taka wojna byla, ze niepotrzebne. U nas w promocji jest za 150zl, dotego materac na sprezynach za 100zl i bedzie ok.
To narazie dziewczynki.
Acha, Nianiu swietne uczucie jak tak dzidzia mocno sie rozpycha. Moja tez ma nieraz takie dni, ze tak dokazuje, taka wtedy smieszna mi sie wydaje i kochana.
No to pa.

czesc Kobietki :)

u mnie slonko swieci porzatki wiec robie w domku potem do ogrodka smigam bo co nie co pograbic by sie przydalo i posadzic kwiatki ;D ale bedzie fajnie letem tra lalaaaalaaa

Witam Monike!!!! krwia sie nie martw to w ciazy normalne...nasz organizm produkuje teraz 2x wiecej krwi i jesli masz slabe naczynka krwionosne a do tego czesto dmuchasz nos (przez katar) to krwotok gotowy :p mam tak samo :p w dziecinstwie wystarczylo mnie lekko puknac w nos i juz krew sie lala a teraz dmuchne porzadnie i to samo bleee...

Moniko jesli dobrze doczytalam to jestes w Stanach?!!! strasznie faaaaajnie bo ja tez tu mieszkam ;D jesli jakos moglabym Ci pomoc daj znac!!!

Aga!!! fajna ta tunika!!!!

Niania!!! no to teraz arie czesciej odstawiaj to maluszek bedzie mial zabawe ;D

Tusiu!!! udanych zakupow!!!! a...a propos moj Lukasz wczoraj tak mnie wkurzyl ze obmyslalm plan jak mu sie odgrysc :p ale z tego myslenia zasnelam hehe a dzis juz mi przeszlo ;)

lece sprzatac do poki mam ochote po potem zebrac mi jest sie trudno ;)

Cześć dziewuszki.

Ja dzisiaj miałam okropny dzień bo byłam na budowie zmarzłam zgłodniałam i jeszcze nie mogliśmy z Mariuszem ustalić gdzie będzie grzejnik w łazience. W poniedziałek wchodzi hydraulik i trzeba było wszystko zaplanować. Masakra.

Nianiuj maluszek poznał się na Twoich zdolnościach wokalnych - pomyśl może o karierze piosenkarki ;D
Aga fajnie że już wszystko jest OK.
Moniko ja kupiłam sobie sól morską i bardzo mi pomaga przepłókiwać zapchamy nochal.

reklama
pewnie juz sobie spicie....mam nadzieje ze dobrze!?
ja cos ostatnio mam klopot z zasypianiem :p wierce sie i krece i ulozyc nie moge

dzis tez mialam nos na kwinte i wszystko mnie wkurzalo a perspektywa weekendu z Lukaszem w domu jakos mnie przerazala :p cos ostatnio diapazony nie tekie miedzy nami... :p :p

dobrze ze Tymcio spokojny i jakos mi w kosc nie daje bo chyba bym oszalala... oj wiosna idzie i burze w powietrzu wisza hmmm.... chyba zaczne cos robic np..przkopie ogrodek ;)

spijcie dobrze!
i do jutra
aaa...wlasnie lukasz przyszedl i mnie cmoknol w czolo...hmm.... moze diabel nie taki straszny jak go maluja ;)

Do góry