reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Jak już się dorwałam do głosu, to jeszcze napiszę, że od 4 dni nie mieliśmy żadnej wpadki, tzn. wszystko ląduje w nocniku. Z tego wniosek, że u nas odpieluchowywanie zajęło ok. 3 tygodnie.:-)

reklama
Cześć :-)

Aha mam jeszcze pytanko do mam dzieci majteczkowych.
Czy wasze maluchy w dzień śpią w majtusiach czy w pampersie? Ja Maćkowi na drzemkę ciągle zakładam pampersa, bo przez to, że tak długo śpi, to często budzi się jeszcze z mokrą pieluchą.

w pampersie :tak: i w nocy też :tak:
niestety po spaniu pielucha często jeszcze jest mokra :-(

Kurcze, tak piszecie, że wasze dzieci nie śpią w dzień. Ja się zaczynam zastanawiać, czy to normalne, że Maciek tak długo śpi. Przeważnie śpi 2 godziny, ale są dni, kiedy śpi nawet ponad 3 godziny. Rano wstaje 6-7, wieczorem kładziemy go ok. 20.30, ale zasypia 21-21.30. W sumie wychodzi jakieś 12-13 godzin na dobę. To za dużo???

Daria ma praktycznie tak samo. Wstaje 6-7. Zasypia 21-21:30. W dzień śpi 1,5-2,5 h - dłużej nie pozwalamy, budzimy ją jakby co ;-)

Po pierwsze kawa (druga) przepięknie mi pachnie i nie mogę sie oprzeć :-p:-p:-p:-p:-p

hehe to moze podpowiem,że mamusia Weroniki lubi wszystkie ciasta poza makowymi :zawstydzona/y::tak::-p:zawstydzona/y:
Weronika tez ciasto lubi raczej każde
nie je za duzo slodyczy czasami lizak ale takowego wkłada do buzi na dwie minuty i oddaje
ciasta lubi i często je :tak: wiec będzie luzik w sobote
jupiiii aaaalllleeee siiieeeee cieszzzzeeeeeeee :-):-):-)
Po drugie: liczyłam na coś w stylu "głowy sobie nie zawracaj, my ciacho przywieziemy" :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
a tam musze jakąś orzechową babe upichcić albo cuś :-D:-D:-D:-D:-D
i jeszcze: jupiiii aaaalllleeee siiieeeee cieszzzzeeeeeeee :-):-):-)

Kurcze, tak piszecie, że wasze dzieci nie śpią w dzień. Ja się zaczynam zastanawiać, czy to normalne, że Maciek tak długo śpi. Przeważnie śpi 2 godziny, ale są dni, kiedy śpi nawet ponad 3 godziny. Rano wstaje 6-7, wieczorem kładziemy go ok. 20.30, ale zasypia 21-21.30. W sumie wychodzi jakieś 12-13 godzin na dobę. To za dużo???
u nas podobnie, Klaudus nie przejmuj się. Chociaz ostatnio Julka nie chce sypiać w dzień :sorry::sorry::sorry: odbieramy ja od Tuty bez drzemki i potem zasypia w samochodzie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: cooznacza jazdy po kolacji, bo odbieramy ją ok 18, wiec 10 minut po 18 wystarczy jej na regenerację sił i do 23 bryka jak młody łoś. Łosinka właściwie :blink::blink::blink::blink:No i nie wiem cfo z tym począć :confused2:

Aha mam jeszcze pytanko do mam dzieci majteczkowych.
Czy wasze maluchy w dzień śpią w majtusiach czy w pampersie? Ja Maćkowi na drzemkę ciągle zakładam pampersa, bo przez to, że tak długo śpi, to często budzi się jeszcze z mokrą pieluchą.

W weekendy Julka chodzi na drzemkę bez pieluchy :-) łóżko ofkors zabezpieczone przeciwpowodziowo, ale w naszej karierze wypadek zdarzył sie tylko raz. Julka b. często budzi sie rano z suchą pieluchą :tak::tak::tak: Ale to tylko wtedy, kiedy w nocy nic nie pije. A to zdarza się - jak dla mnie - stosunkowo zbyt rzadko :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Bylismy wczoraj na Szklanej Pułapce 4.0 i mówię wam - bez Brusa Łilisa ten świat skazany byłby na zagładę :-p:-p:-p:-p:cool2::cool2::cool2:

492428451_aa4fddd838_o.jpg

Ja jak Maćka obudzę, to jest strasznie nie w sosie. Normalnie jakby miał PMS :-) Dlatego wolę, żeby się wyspał.

no tak, my staramy sie delikatnie, np. pluszak kotek przychodzi i robi miaaaaaau ;-)

mi chodzi o to, żeby nie zaczęła chodzić spać później i później wstawać przez to, że się za bardzo wyśpi w dzień bo rano odwożę ją codziennie do babci no i musi wstawać max przed 7. A wolę już żeby była budzona w dzień (zazwyczaj babcia to robi :-p) niż rano, kiedy ewidentnie muszę się spieszyć i marudzenie byłoby mi bardzo nie na rękę.

To u nas po nocy pielucha jest strasznie zlana, mimo, że Maciek nic w nocy nie pije. Ale zawsze przed spaniem wydulda pół kubka wody. Jakbym mu na noc nie założyła pieluchy, to bym się rano utopiła pewnie. :-)

Elen, ale ci zazdroszcę tego kina. My nie byliśmy w kinie, odkąd Maciek się urodził :no: Z kim zostawiacie Julkę?

reklama
Cześć :-)

Kornel śpi w dzień 2-2,5 godziny i sam się prosi o tą drzemkę :tak: Mam nadzieję, że za szybko z niej nie zrezygnuje :cool2:

Do góry