reklama
Iwon
Lipcowe Mamy '05
A i tak wstepnie juz wiem, ze raczej bedzie Kubuś;-);-);-).Chodzi oczywiście o imię dla malucha w brzuchu
Dobry wybór Kornel ma tak na drugie imię i kto wie, czy nie nadałabym takiego mojemu drugiemu synkowi
nenius
Przyjaciółki 2008
Cześć
Dzięki za wsparcie kochana, będę o tym pamiętać w najtrudniejszych momentach ;-):-)
Co do chwalenia się swoim dzieckiem, ja też tego za często nie robię, po prostu taki typ. Ale czasem zdarzają się sytuacje, jak ta wczoraj na bilansie dwulatka. Pediatra bada młodego i coś tam notuje w książeczce zdrowia, a ja jak ta durna baba mówię nagle do Kornela:
Ja: powiedz pani ładnie: tata jedzie
Kornel: tata jedze
Pediatra: o, jak pięknie, bravo!
Ja: a teraz: mama wstaje
Kornel: mama taje
Pediatra: no pięknie
Ja: śliiiicznie, no to jeszcze: Kornel ma picie
Kornel: Konel ma pice
I cieszę michę, jak pieprznięta. A potem nagle pytam sama siebie: ja pierdzielę, kobieto, kogo to obchodzi?
:-):-):-):-)
a ja się właśnie wczoraj dowiedziałam, że moja przyjaciółka jest drugi raz w ciąży Rety, ale się cieszę :-). No i nie powiem, trochę jej zazdroszczę.
Ja tez ja tez się dowiedziałam, ze moja kolezanka która kiedyś poroniła, potem jej sie sypało malżenstwo ...w końcu zaszła w ciażę
Ale czad!
Aaaa, junior waży 13,9 kilosa i ma 88 cm
Gratulacjony
Mój wazy na bank powyzej 15 kg
Bilans dwulatka przesuniety bo młodego ugryzła osa Na szczescie juz po akcji, opuchlizna zeszła..przesunał się tylko bilans i szczepienie
nenius
Przyjaciółki 2008
Bilans dwulatka przesuniety bo młodego ugryzła osa Na szczescie juz po akcji, opuchlizna zeszła..przesunał się tylko bilans i szczepienie
Biedak!!!!!!!! Dobrze, że już ok
Iwon
Lipcowe Mamy '05
Dla Maksia Ja mam fobię na punkcie os, dlatego przebywanie na działce jest dla mnie męczące i raczej nie umiem tam się całkiem zrelaksować Dzisiaj też teściowie zabrali mnie i młodego, ale non stop za nim ganiałam, żeby czegoś nie zjadł, żeby go nie ugryzła osa albo nie wpadł do wanienki z wodą
Moja kumpela też urodziła parę dni temu córeczkę- Anielkę :-) A kuzynka łosia przedwczoraj Antosię, a ma już Jasia w wieku naszych pociech :-)
Moja kumpela też urodziła parę dni temu córeczkę- Anielkę :-) A kuzynka łosia przedwczoraj Antosię, a ma już Jasia w wieku naszych pociech :-)
nenius
Przyjaciółki 2008
to moje gratulacje dla znajomych :-)
Jadę już, dzisiaj znowu dentysta
kate332
lipcowe mamy'05
hmmm korzystaj spaceruj potem będzie trudniej z dwoma maluchami ale zimą i tak nieiwele się wychodzi, a ja znowu doceniłam moje mini podwórko uwielbiam ten stan, nie muszę się szwendać po ulicach dziecko biega prawie cały dzień z przerwami na jedzenie normalnie rewelacjajeeeeejciu, ale Ci zazdroszczę Kate :-) A ja siedzę w pracy przy kompie, brzuch mi zwisa już na nogi i czuję jak Jagódka kopie mnie po udach, hihih ;-)
za to po pracy zabiorę Maciejka na spacer
heheh chyba każda z nas przeżyła taką sytuacjęCześć
Dzięki za wsparcie kochana, będę o tym pamiętać w najtrudniejszych momentach ;-):-)
Co do chwalenia się swoim dzieckiem, ja też tego za często nie robię, po prostu taki typ. Ale czasem zdarzają się sytuacje, jak ta wczoraj na bilansie dwulatka. Pediatra bada młodego i coś tam notuje w książeczce zdrowia, a ja jak ta durna baba mówię nagle do Kornela:
Ja: powiedz pani ładnie: tata jedzie
Kornel: tata jedze
Pediatra: o, jak pięknie, bravo!
Ja: a teraz: mama wstaje
Kornel: mama taje
Pediatra: no pięknie
Ja: śliiiicznie, no to jeszcze: Kornel ma picie
Kornel: Konel ma pice
I cieszę michę, jak pieprznięta. A potem nagle pytam sama siebie: ja pierdzielę, kobieto, kogo to obchodzi?
Aaaa, junior waży 13,9 kilosa i ma 88 cm
czym wy karmicie te dzieci mój waży najwyżej 12,5kg a wysoki jest przy tym nie wiem dokładnie ile ma cm ale go potem zmierze z ciekawości :dull:Ja tez ja tez się dowiedziałam, ze moja kolezanka która kiedyś poroniła, potem jej sie sypało malżenstwo ...w końcu zaszła w ciażę
Ale czad!
Gratulacjony
oliviaa
Fanka BB :)
a prosze bardzo:poproszę
1 κουτί Φιλαδέλφεια 400 γρ.
1 κουτί Φιλαδέλφεια 250 γρ.
3/4 του κουτιού ζαχαρούχο γάλα
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 πακέτα μπισκότα DIGESTIVE
Λίγο λιγότερο από το μισό πακέτο ΒΙΤΑΜ
1 βάζο μαρμελάδα βύσσινο ή φράουλα
- Τρίβουμε στο multi τα μπισκότα, τα ανακατεύουμε με το βούτυρο (και λίγη κανέλα προαιρετικά) και τα στρώνουμε στο πυρέξ.
- Ανακατεύουμε στο multi για λίγο το τυρί με το γάλα και το χυμό λεμονιού και ρίχνουμε την κρέμα.
- Από πάνω στρώνουμε την μαρμελάδα (εγώ την χτυπάω στο multi για 1 δευτερόλεπτο, νομίζω ότι είναι καλύτερη).
reklama
oliviaa
Fanka BB :)
no dobra Elen zartowalam;-)
- jedno opakowanie philadelphi 400gr
- jedno opakowanie philadelphi 250gr
- dwie lyzeczki soku cytrynowego
- pol
- pol kostki masla/margaryny
- dwie paczki herbatnikow digestive(mniemam ze pierwsze lepsze polskie tez przejda)
- sloik marmolady wisniowej lub truskawkowej
- zycza sobie jeszcze wanili, musisz dodac na oko bo tutaj ja sprzedaja jako skoncentrowany proszek
- biszkopty mielisz w multi(blenderze czy jak to tam zwal), dodajesz troche roztiopione maslo i szczypte cynamonu. przekladasz do formy.
- philadelphie mieszasz w blenderze ze smietana i sokiem cytrynowym. przekladasz na warstwe z biszkoptami.
- ostatnia warstwa jest dzem. autorka przepisu twierdzi ze jest lepszy jak go troche w blenderze "roztrzepiesz" (generlanie to na koniec mozesz ruszyc fantazje i rzucac co ci pod reczkiwpadnie)
- tyle