reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

No właśnie już zaczynam robić rozeznanie żeby mieć coś mnagrane w innym szpitalu.

Muszę sie jakoś zabezpieczyć bo nie jestem osobą która idzie na żywioł. Musze mieć wszystko zaplanowane.

Dobrze że dowiedziałam sie o tym teraz a nie przed samym porodem. Pojechałabym na porodówkę a tu napis

" CHWILOWO NIECZYNNE Z POWODU REMONTU ZA UTRUDNIENIA PRZEPRASZAMY".

reklama
Frida ja mam dokładnie taka sama sytuacje. Szpital w którym mam lekarza prowadzacego zamykaja na czas remontu od 15 lipca do 15 siepnia (mój termin to 24 lipiec). Nieźle co? Całe szczescie ze dowiedziałam sie o tym wczesniej.
Szkole rodzenia robiłam wiec juz w innym szpitalu. Zdecydowalismy że zapłacimy mojemu lekarzowi i on bedzie ze mna przy moim porodzie w innym szpitalu. To droga opcja ale mój maz boi sie i woli żeby lekarz był.
Nie wiem czy jest tak samo z położnymi. Podpytaj bo oni współpracuja ze soba (szpitale). Mi polecili ten szpital w którym bede rodzic w tym w którym jest remont. Powiedzieli że współpracuja ze soba w kryzysowych sytuacjach (np. remont).

Wiesz Nianiu ja na pewno zorganizuję sobie położną w innym szpitalu już dzisiaj dzwoniłam do koleżanki w tej sprawie.
Połozna z którą dzisiaj rozmawiałam właśnie powiedziała mi że jak nie zdąże urodzić do 11 lipca to ona zajmie się znalezieniem położnej dla mnie w innym szpitalu.
Wolę jednak zabezpieczyc się z kilku stron.

Ja zdecydowałam się na położna przy porodzie choć to też kosztuje.

Dziewczynki kochane. Nie wiem czy bede mogła napisac do Was poxniej bo pewnie sie bede pakować. Jutro rano ruszamy w droge i juz sie nie moge doczekać. Bedzie mi Was brakowało, wrecz nie wyobrażam sobie jak ja sobie poradze z tym, że nie bede mogła z Wami gadać. Juz nie wspomne o tym jak ja nadrobie to wszytkso.
Całuej Was mocno, jestem z Wami myślą cały czas.
Trzymajcie sie,
:)Ania i Bruno

Nianiu udanego wypoczynku i dużo słoneczka.

Jak myśle o porodzie to mi się aż słabo robi tak się boję. I pomyśleć, że za pierwszym razem nie bałam się wcale. Ale myślę, że jak pierwszą miałam cesarkę to drugą też powinnam mieć.Chyba, że znowu się komuś zachce łapówki ::)

reklama
no to prawda ,z tego co wiem to przeważnie po cesarce przy pierwszej ciąży druga też cc :)ale to tylko moje skromne zdanie ;)

Do góry