reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

reklama
właśnie zrobiłam test Dwulatka
i okazało się,że Otylcia to:
50%-poprzeczniak
30%-średniaczek
20%-żywczyk

i jak wypadło moje dziecię,
czy to możliwe???

witam
ja znowu mam robote na kompie bleeeh wolałabym sie zrelaksować na bb :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:
no ale cóż....

krzysiek z jezyka dwulatka jest żywczyko-średniaczkiem :-p :tak: ;-) :happy:

ale nie mam czasu tego czytać na razie tylko zrobiłam test :dry:

Ratujcie
Maja nic dzis nie jadła tylko na pół pomidorka się skusiła i nic prawie nie piła. No i zwymiotowała po leku AUGMENTIN (całe picie i tego pomidorka :( strasznie jej nie smakuje i dostaje przy nim spazmów. co tu robic?

Dziewczyny, ja mam pytanie odnośnie jedzenia. Czy wasze dzieci jedzą juz same obiadek? Maciuś już ładnie zasuwał łuyżeczką, a od jakiegoś czasu mu się odwidziało i owszem łyżeczka jest w jednej ręce, ale całe drugie danie ląduje w buzi za pomocą... drugiej rączki.:eek:

U nas Alek jada sam ale nei codziennie. najbardziej lubi nabijac widelceem rozne kawalki jedzenia i pakowac do buzki. raczki sa zawsze jak sztuccami si enei udaje. Mysle, ze Maciusiowi przejdzie ta niechec i bedzie jadl ladnie.

hehe moze elfik sam cosik w tej sprawie zrobi we własciwym czasie :-p :tak: ;-) :cool2: :cool2: :laugh2:

No wlasnie mialam cytowac wczesniejsza Twoja wypowiedz Elficzku, ale skoro tak napisalas to ok ;-) ja tam nie pisalabym nigdy, ze nigdy. Bardzo chcialbym drugie dziecko przede wszystkim, zeby Alek nei byl sam, po drugie, ze chcialbym przezyc bycie mama malego bobask po raz drugi ni i zawsze to w kupie razniej;-)

no Tusiu to sie moze uspokoisz po wizycie u lekarza.
Maja siu je słoiczkowe dania? Moje dziecko nigdy nie przepadało a teraz jak juz poznała smak domowego jedzenia to za nic w świecie nie zje nic kupnego dla dzieci :no:
Ona wogóle już nie jada papek,jedynie serki homo itp. Nawet owoce muszą byc w kawałku bo tych słoiczkowych deserów nie chce.

Alus tez sloikom juz od niepamietnych czasow mowi "nie" . Sama bym sie tego nie chwyciala;-) Ale widac z dzieci rozne smakoszki i smakosze:tak:

Dzisiejsza nocka nawet znośna. Najważniejsze to obyło się bez duszności!!:tak::tak:
Wybierzemy się chyba dziś do lekarza na przebadanie bo ogólnie to kaszel mi sie nie podoba...
Mam jeszcze pytanie do Was...jak myślicie czy jest możliwe zronbienie jakichkolwiek testów alergicznych tak małemu dziecku. Może wiecie jakie to testy i jak sie je robi?:confused::confused: U nas to zapalenie krtani to jednak na tle alergicznym a do tego doszło jeszcze zapalenie spojówek, też alergiczne i najpewniej to od mleka krowiego ale chciałabym mieć pewność...

Niunka u nas Alek mial robione testy na obecnosc alergi na bialko mleka, orzechy, truskawki, soje jak mial niecaly rok. pediatra bardzo chetnei dala skierowanie. Mial pobrana krew. Wtedy wyszla mu lekk aalergia jedynei na mleko krowie i tak wowczas podejzewlismy, bo mu pokrzywka wychodzila na twarzy po spozyciu nabialu.
Aez jednak slyszalam, ze dzieciom robi si epozniej. Moze w wyjatkowych sytuacjach lekarze jednak sie decyduja? Musialbym poczytac o tym.

reklama
Jasio tez raczej jada sam lyzeczka, ale nieraz jak sie spiesze to go karmie.
Kromeczki wcina samodzielnie - ale sa pokrojone bo on by najchetniej wszytsko pakowal na raz:-) .

Do góry