reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy

zobaczymy Tusiu czy cos sie wyjasni po dzisiejszej wizycie; prawdopodobnie jesli lekarz znowu zignoruje problem to poszukam sobie innego... Ale wiecie co, troche ogłupiała jestem - gdy dopytywalam sie kolezanek to jedni lekarze lecza infekcje w ciąży za wszelką cenę, inni uznają że w ciąży infekcje się ma i nic z tym nie robią. Szkoda ze to kwestia wyboru lekarza - wolałabym, zeby jasno bylo powiedziane, że trzeba leczyc albo mozna nie leczyc... Tym bardziej ze wiele sie gada na kobiety, ktore nie monitorują przebiegu ciąży, ale w moim przypadku chodzenie do lekarza jest po prostu bez sensu. Zwazyc się i zmierzyć ciśnienie mogę sama w domu  :(

reklama
Cześć Dziewczyny
Po Świętach mój brzuszek objedzony i jeszcze grubszy ;D.
Mój lekarz bezwzględnie mówi że należy leczyć infekcje ponieważ może to mieć wpływ na dziecko.

Dziewczyny mam prośbę czytałam ostanio jak któraś z Was liczy tygodnie ciązy
Czy możecie podać jakiś link albo dane dotyczące tego który tydzień ciązy to jaki miesiąc. Z tego co wiem to jest kilka szkół liczenia.

Witam mamuśki po świętach :) My się dzisiaj też wybieramy do lekarza. Wprawdzie miałam iść tydzień temu, ale przez to moje choróbsko nie zdążyłam zrobić wczesniej badań, no i idę dopiero dzisiaj. Ale jakoś mi sie tak nie chce. Pewnie też mnie tylko zważy, zmierzy ciśnienie i tyle. Jeden plus to to, że ona przy każdej wizycie robi usg to przynajmniej dzidzie pooglądamy :)
W sumie to zgadzam się z Gazelaczkiem, że jeśli nic się nie dzieje, to nie ma potrzeby chodzić tak często do lekarza. Mój mąż zawsze ze mną chodzi i doszedł do wniosku, że w przypadku dobrze przebiegającej ciąży on też by mógł ją prowadzić ;D
Ale przynajmniej spytam się jej o te skurcze, bo znowu w nocy macica zaczęła mi się napinać. Dzisiaj rano jak się obudziłam była taka twarda, że aż się przestraszyłam. Pewnie i tak powie, że to normalne :) i każe dalej brać magnez... No ale zobaczymy.

Brunetko.

Mam kilka książek w domu i w każdej jest inaczej.
Na takim ruchomym kółeczku z gazety jest jeszcze inaczej.Tam jest pokazane 10 miesięcy ciąży ?????????? Na kółku 25 tydzień to jest już siódmy miesiąc a w jednej z książek szósty miesiąc zaczyna się od 25 tygodnia.
Już sama nie wiem w którym jestem miesącu.

a wiecie co mi od paru dni bolec zaczelo z tylu dziaslo, dzis patrze a mi tam osemka wyrasta. No nie miala kiedy to robic i przysfarzac mi bolu jak by innych bolesci bylo malo. ::)

ja te miesiace licze po swojemu i tak jak mam termin na 17lipca tak 9 miesiac zaczyna mi sie 17czerwca. A teraz jestem w srodku szostegoi i 17 kwietnia zacznie mi sie 7

Czesć ja tez juz z Wami :)
Założyłam dziś spódnice która była delikatnie za szerka przed ciąza hihihi i wieceie co miałam chyba przerwa z 5cm zeby sie zapiac nawet pod brzuszkiem :)A w związku z tym, że nie miałam zaupełnie na siebie co załozyc wsunełam ją wyżej i zapiełam 5cm pod biustem hihihhii w ten spodób ja załozyłam, długośc jest tuz przez kolanko a ja wygladam wiosennie heheh i nawet wszyscu mi mówia ze łanie wygladam.
Tak czy inaczej nadeszła moja chwila prawdy i czas wybrać się do sklepu po jakieś nowe ubrania. Biustonosz napewno! Postanowiłam, że kupie ze dwie spódniczki w rozmiarze 40 albo 42 takie na gumke w pasie i bede sobie je nosic na zmianie. Do tego jakies fajne mokasynki, kolorowa apaszka i luzik. Nie do końca to mój styl, ale jakoś trzeba sobie radzić :-)

A do lekarza ja tez dziś ide ;D

Ale piekne słońce.

reklama
W swiatowej bibli dla kobiet w ciazy czyli "W OCZEKIWANIU NA DZIECKO" napisne jest tak:

23 - 27 tydzień = 6 miesiac
28 - 31 tydzień = 7 miesiac
31 - 35 tydzień = 8 miesiac
36 - 40 tydzień = 9 miesiac

Ja się tego trzymam. Co oznacz, że własnie zaczełam 6 miesiac huraaaaaaaaaaaa

Do góry