reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy

Iwon pisze:
Edytko, o Kornelku napisałam kilka postów wyżej  :) Ale przed paroma minutami dzowniłam do Kasi i temp. znowu podskoczyła do 37,8  :( To zęby prawie na sto procent, bo Kaśka wybadała dziś (nie wiem, jak jej sie to udaje. U mnie każda próba zaglądnięcia małemu w paszczkę kończy się wrzaskiem  :p) duży biały ślad na całej długości górnego dziąsła. Chyba wykluje mu się kilka kiełków naraz..

Ja miałam przebite uszy w wieki 18 miesięcy  :p, a to dlatego, że mama wkurzała się, gdy mylono mnie z chłopakiem  ;D Ja bym tam raczej zapuściła córce włosy dla odróżnienia, ale cóż, różnie ludzie kombinują  ;)

Nianiulec czyżby moja wczorajsza wiadomość na GG wzbudziła w Tobie mały wyrzut sumienia?  ;) Fajnie będzie zobaczyć Maksia, ale, wstyd się przyznać, przede wszystkim czekam na zdjęcia Waszego nowego gniazdka  :)

no tak, nadrabiałam nadrabiłam i przegapiłam :):)
niech mu te ząbki w takim razie szybko wyjdą i temperaturka pójdzie precz !!:)

Ech, u nas nadal bezzębnie ale za to od wczoraj młoda robi papapapa :)
Dziś rano łosiek mnie obudził specjalnie po to, żebym zobaczyła jak Julka sobie ćwiczy papa, co tam, że jestem niewyspana heheh, ważne, że widziałam  ;D Ech te łośki :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

reklama
Edytko mó łoś ostatnio mnie obudził o 2giej w nocy żebym zobaczyła jak śpi weronika( w jakiej pozycji) bo miała glowe w nogach łóżeczka. sam szedł do wc i zamiast dziecko przełożyć to mnie budzi is ei śmieje ::) ::) ::)

Joasiu moaj padła dokładnie o 9.45 a że o tej porze śpi 45 minut to zaraz sie pewnie obudzi i konec przerwy mojej ::)

elfiko pisze:
Joasiu moaj padła dokładnie o 9.45 a że o tej porze śpi 45 minut to zaraz sie pewnie obudzi i konec przerwy mojej ::)

u nas o tej porze spanko trwa kolo 1,5 h..........ale siedze teraz tu i mu klikam za uchem to pewnie dlugo to nie potrwa :)

jakbym ja klikała Weronice to zaraz sie obudzi, ona musi miec cicho. Ja tez tak miałam jak byłam mała, cisza i spokój to wtedy spałam, ale dziwne bo na spacerze mała śpi a tam hałasy ::)
no ale na szczęscie kompa mam w drugim pokoju wiec porblemu nie ma, właśnie mineło 45 minut i cisza hihihi zaraz sie skończy ta cisza ;D

mania pisze:
raz jeszcze dzieki ogromniaste za zyczenia  :-*

Agus sliczne masz wlosy!!!!!!!

Hanti ja tez jeszcze  nie dostalam maila  :p

Gazelaczku jak tak lubisz avokado to moze ...sama ocen..ja bardzo lubie i zamiast masla i do chipsow i jako dip itd itd pychaaaaa!!!
nazywa sie : GUACAMOLE

2 ripe avocados                                              2obrane i zduszoneavokado
1 small onion                                                 1 mala cebula
1 clove garlic                                                 1 glowka czosnku 
1 small tomato                                              1 maly pomidor
1 1/2 Tbsp lime juice (or juice of 1 fresh lime)   1 1/2 lyzki soku z limonki
salt and pepper to taste                                     sol pieprz do smaku

a tak to wyglada
guacamole.jpg

Mmmmm... a myslisz ze mozna zamiast limonki cytrynke? Moze jeszcze dzis sprobuje :p

Maniu, to Ty w urodziny zostałaś sama z maluchami, ooooj, Duży brzydko się zachował ;) ;D

No i w końcu dzień dobry ;D Dzis się w pracy troszke obijam. Ale co tam... mialam kiepską noc... Maciejkę męczą zeby i biedak plakal od 3 do 5. I tylko nosze Go uspokajalo ::) Dzis nie moge skoncentrowac sie na pracy, wiec chociaz BB poczytam. A co to w ogóle wczoraj sie stalo, ze tyle pisałyście, hę? No ale przynajmniej wiadomo że forum nie wymiera, bo ostatnio coś pustawo było :laugh:

e_mama pisze:
kurcze nie mam jeszcze opanowanej techniki jak robić kaszkę, żeby nie było grudek

No wlasnie, moze ktos wie co z tym zrobic? Bo ja ieszam łyżeczką i potrząsam i co jakis czas smok sie zatyka. Mimo ze mam trójprzepływowy z dużym otworem ::) A jak sie misiek wścieka gdy przepływ zamknięty, hehe....

tak mnie elfica wystraszyla, ze az sie przesiadlam do drugiego kompika hihih

gazelaczku mysle ze mozesz dac cytryne zamiast limonki, ale wiesz.........limonka ma taki "klimatyczny" smak......

e_mama pisze:
tak tak gazelko odpoczynek jest jak najbardziej wskazany, tylko niestety w najbliższym czasie się nie zanosi :)
A co do paracetamolu to rzeczywiście, przedwczoraj jak bylismy u pediatry to kazała dać Julce taki czopek 125 mg na noc. No i pomógł o tyle, ze jak się obudziła o tej swojej 3 godzinie i zjadła cycka to potem poszła spać do 5 bez wrzasku już.

Julka w ubraniu i pampersie ważyła ostatnio 8770 gram, więc myslę, że ma jakieś 8700, może trochę mniej :) niezły klocek co ?:)

Hehe, a ja sie tak mądrze, tymczasem dzis Maciek mimo czopka-dupka zachowywł się jak wyżej napisalam... coraz częściej mi sie wydaje, że to kwestia przypadku czy On śpi w nocy czy nie, ech.....

qrde, gdzie Was wywiało???

reklama
Joaska pisze:
tak mnie elfica wystraszyla, ze az sie przesiadlam do drugiego kompika hihih

gazelaczku mysle ze mozesz dac cytryne zamiast limonki, ale wiesz.........limonka ma taki "klimatyczny" smak......

hihi a dziecko moje śpi ::)

Do góry