reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Właśnie teraz czuję, że nawet lepiej, ale obudziłam się koło 4 i była masakra. Chyba moja nowa strategia to śniadanie przy łóżku i przed wstaniem z łóżka muszę coś zjeść, bo na głoda nie dam rady funkcjonować
Ja nawet rano nie mogłam połknąć tabletek bo myślałam że 🤢
Brałam tylko po wstaniu euthyrox i potem stopniowo resztę. Suplementy to i nieraz co 3 dni bo nie dałam rady

reklama
Hej dziewczyny!
Powiedzcie mi jak to jest z tą kawą.. pijecie czy jednak odstawiłyście?
Ja zawsze piłam kawę rozpuszczalną z mlekiem i tak mi jej brakuje.. a czytałam sprzeczne informacje.
Macie może jakieś zalecenia od ginekologa? Ja z tego wszystkiego zapomniałam o to zapytać, a kolejna wizyta dopiero 17 grudnia 😁
Jedną dziennie, ale nie wchodzi mi tak dobrze jak kiedyś, więc ostatnio często nie dopijam 🙈 Mleczna, nie za mocna.

W pierwszej ciąży nie piłam kawy w ogóle (bo nie przepadałam), ale jak się odpaliłam w 5 miesiącu (nagle pojawiła się chęć), tak piję do dziś 😅

Hej dziewczyny!
Ja zawsze piłam kawę rozpuszczalną z mlekiem i tak mi jej brakuje.. a czytałam sprzeczne informacje.
Macie może jakieś zalecenia od ginekologa? Ja z tego wszystkiego zapomniałam o to zapytać, a kolejna wizyta dopiero 17 grudnia 😁
pije 2 kawy rozpuszczalne z mlekiem dziennie ;)

Mi kawę niestety odrzuciło a bardzo lubiłam, myślę że mi to szybko przejdzie 😃
Dziewczyny a jakie witaminy jecie bo ja aktualnie jem "pueria uno" i się zastanawiam czy to napewno wystarczająco chodź mój ginekolog powiedział że tak..

Mi kawę niestety odrzuciło a bardzo lubiłam, myślę że mi to szybko przejdzie 😃
Dziewczyny a jakie witaminy jecie bo ja aktualnie jem "pueria uno" i się zastanawiam czy to napewno wystarczająco chodź mój ginekolog powiedział że tak..
Ja również tylko pueria uno a od stycznia będzie już peuria duo. Mój ginekolog bardzo to zachwala. Ja jeszcze biorę Acard

Rwa potrafi nieźle namieszać, ja w pierwszej ciazy mialam. Myslalam że umrę z bolu a że byłam we Fr to tam się takimi rzeczami zbytnio nie przejmowali. Jednak później mi odpuscila i już bylo ok. Przy 2 na szczęście nie miałam. Teraz niestety prawdopodobnie mecze się z IBS i jak wczoraj czytalam co sb zajadacie to zazdroscialam. Bo mam tak ograniczone menu na ten moment ze glowa mala. O ile rzeczywiscie problemem jest IBS. Bo mam podejrzenie ze cwiczac przed ciaza coś sb uszkodziłam przeponę. Albo nadwyrężylam i stąd cale problemy. A takie pytanie ćwiczycie coś w ciąży? Mozecie?
Ja właśnie przez to, że miałam bardzo bolesna rwę kulszowa po pierwszej ciąży (w ciazy na szczęście mnie ominęła) robię ćwiczenia. Jak mnie 2 lata temu ścięło z nóg, że ruszyć się nie mogłam tak teraz nie dopuszczam do powtórki. Staram się poświęcać minimum 15min dziennie na ćwiczenia od fizjoterapeuty. Ta regularność, choć krótka, daje naprawdę efekty :)
Chociaż teraz też się boję jak to będzie,czy przypadkiem w ciazy się nie odezwie ten ból 🙈
Hej dziewczyny!
Ja bym się chętnie napiła kawy, ale mnie odrzuciło i niestety nie wchodzi żadna już 😁

reklama
Pytanie do dziewczyn które w poprzednich ciążach używały detektora tetna. Jaki polecacie? I od kiedy można wychwycić je?

Do góry