reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

reklama
A jak było wcześniej? Wiem że płatne ale były obowiązkowe?
Nadal nie są obowiązkowe. Były bezpłatne tylko dla 35+. Reszta chętnych musiała płacić. Dla mnie to chore, że zmieniamy przepisy, a terminów nie ma 🙈 Jak nie będzie u mnie, to spróbuję u innego lekarza. Najgorzej że oczywiście wypada w okresie świąt 😵 Więc będzie jeszcze trudniej. 23 grudnia, 27 grudnia, 2 stycznia... Masakra.

Nadal nie są obowiązkowe. Były bezpłatne tylko dla 35+. Reszta chętnych musiała płacić. Dla mnie to chore, że zmieniamy przepisy, a terminów nie ma 🙈 Jak nie będzie u mnie, to spróbuję u innego lekarza. Najgorzej że oczywiście wypada w okresie świąt 😵 Więc będzie jeszcze trudniej. 23 grudnia, 27 grudnia, 2 stycznia... Masakra.
teraz są bezpłatne

Płatne. Należały się darmowe jak były wskazania czyli wiek powyżej 35, inne wskazania. Mi w pierwszej ciąży jakoś lekarz wypisał z powodu cukrzycy ciążowej ze dostałam darmowe
Ja też dostałam skierowanie do zrobienia prenatalnych za free przez tętno dziecka (175), lekarz mi jednak wytłumaczył, że to nie oznacza nic złego, ale otwiera mu furtkę do wypisania prenatalnych za darmo 😀 Nigdy z serduszkiem nie było u córki żadnych problemów

reklama
Do góry