reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Cześć dziewczyny. U mnie sytuacja jest dość nietypowa. Mam 43 lata i szóstkę dzieci. Mimo spirali zaszłam w ciążę. Jestem teraz w 6 tygodniu( 5+1). Zrobiłam wstępne badania. Ale poziom progesteronu to jedyne 15,13ng/ml. Jak U Was to wygląda. Czy na forum są tak dojrzałe mamy jak ja?
Progesteron powinien być powyżej 20, najlepiej jakbyś dostała jakiś wspomagająco. Gratuluję gromadki :) widać że jesteś mega płodna skoro nawet ze spirala zaszłaś 🙈

reklama
Zrobiłam dzisiaj betę dla sportu i 17 dpt 4341,15 a Prog 40 😍
Generalnie wizytę w przyszłym tygodniu sobie odpuszczam bo może jeszcze nie być serduszka i mam kolejną wizytę wpisaną na 5 grudnia i wtedy zakładamy kartę ciąży i wszystko inne 🥰

Zrobiłam dzisiaj betę dla sportu i 17 dpt 4341,15 a Prog 40 😍
Generalnie wizytę w przyszłym tygodniu sobie odpuszczam bo może jeszcze nie być serduszka i mam kolejną wizytę wpisaną na 5 grudnia i wtedy zakładamy kartę ciąży i wszystko inne 🥰
Ale cieszy taki wynik co nie 🙈 już zleci do wizyty szybko, oby 😁

Nie wiem czy tak duzo bardziej skomplikowanie ;) Przez Gabrysi alergie wyladowalysmy w szpitalu, bo takie ilosci krwi pojawialy sie w kupie. Poza bmk musialam odstawic caly szereg produktow, nie tylko u niej podczas rd ale tez u siebie od jej pierwszego miesiaca zycia. Na szczescie z tych alergii wyrosla, czego i Wam zycze :)
Kiedy ostatni raz robilas prowokacje wedlug drabiny?
Kilka miesięcy temu … zaczęła niedawno przedszkole i już pierwszego dnia Panie podały maslo , bo przecież na śmietance 🤡 mimo ze pisałam ze na wszystko co ma blok.. na szczęście niewiele i skończyło się na okropnych bólach brzucha tylko - od tamtej pory się pilnują. Zamierzam teraz powtórzyć przed świętami

Też jesteśmy team maluch z alergią na bmk. Będąc jeszcze kpi też byłam na diecie. Byliśmy w szpitalu we wrześniu i synek miał robiony panel alergiczny i wyszło że na nic nie ma alergii a jak w tym miesiącu robiliśmy prowokację to oblaliśmy na pierwszym etapie drabiny mlecznej 🤡 jeszcze teraz jesienią to nawet bez bmk w diecie ma czerwoną szyję i wysypkę. Oby to kiedyś minęło 🙏🏻
My mamy Ige niezależna - więc też nie wychodzi w panelach a objawy swoje :(

My mamy Ige niezależna - więc też nie wychodzi w panelach a objawy swoje :(
No właśnie, mój synek to nawet po zupce ze słoika z cielęcina lub wołowina zaraz ma wysypki. Takich objawów typowo brzuszkowych nigdy nie miał ale wysypka od razu go łapie, aż robią się takie mocno wysuszone place na skórze mimo natychmiastowej reakcji ze strony mojej i męża

reklama
Do góry