reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

U mnie zarodek z serduszkiem 🥰 z wrażenia na zapytałam o prędkość bicia serca. Jak się nazywa ta wartość na USG na zdjęciu? Crl mam 0,51. Teraz wizyta na 12 grudnia dopiero. Dostałam skierowanie na prenatalne wraz z pappa, ktore będę robiła w Warszawie po świętach. Jestem szczęśliwa 🥰🥰
Super wieści!

Trzymam kciuki za resztę wizyt!

A dziwiłam się tym dużym brzuchom, to mi dzisiaj wywaliło 🙈 Już się będę musiała ukrywać pod bluzami...

reklama
hejka ja też już po, jeszcze bez serduszka ale widać zarodek ładnie na USG, założyła mi Pani doktor kartę ciąży. Powiedziała, że zazwyczaj tak wcześnie się nie zakłada ale jestem młoda i wszystko wygląda wzorowo i będzie dobrze więc kazała mi się przestać stresować, dała skierowania na badania i kazała wrócić za tydzień po serduszko :)

Hej dziewczyny - wiem, że dopiero drugi post ale Was podczytuję i przełożyłam wizytę na 25.11 nie wiem czy coś będzie widać jak wychodzi mi tak beta … nie znam się , pierwsza ciąża nie była planowana więc późno się dowidziałam 🫣

Załączniki

• IMG_7531.jpeg
    IMG_7531.jpeg
    19,2 KB · Wyświetleń: 76
Hej dziewczyny - wiem, że dopiero drugi post ale Was podczytuję i przełożyłam wizytę na 25.11 nie wiem czy coś będzie widać jak wychodzi mi tak beta … nie znam się , pierwsza ciąża nie była planowana więc późno się dowidziałam 🫣
A ile dni po dacie miesiączki?

Pęcherzyk ciążowy jest przy becie 1000, zarodek z sercem przy 10.000
Beta powinna się podwajać co 48h, więc fajnie jakbyś zrobiła przyrost

Przyszłe mamusie lipcowe -jak u was z aktywnością ?bo czytam wlansie temat o brzuszkach :p jestem strasznie zmulona , tylko bym spała a wcześniej dużo ćwiczyłam byłam aktywna -jak w waszym wypadku ?odpuscic sobie 1szy trymestr ?czy mimo wszystko być aktywna ale mniej ?
Ja trenuje pole dance od roku i właśnie obawiam się, że będę musiała zaraz się pożegnać :/

reklama
Zapisałam się na prenatalne na 2 stycznia ale w inne miejsce niż te, które polecała mi moja gin, gdyż tam już skończył im się kontrakt do Końca roku i można tylko prywatnie. Ale się zdenerwowałam… zapisałam się gdzieś indziej ale i tak napisalam do mojej gin czy może polecić jeszcze kogoś innego. Masakra 😡

Do góry