reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

reklama
tu mam jeszcze takie coś , nic innego mi się nie udaje wyłapać. Raz to słychać z prawej strony, raz po środku i tak się zmienia.

To nadal Twoje tętno :) A w którym jesteś tygodniu?
Różnie słychać, bo różne nasze naczynia przechodzą przez jamę brzuszną. Może gdzieś uda mi się wrzucić jak to powinno brzmieć, bo za pierwszym razem nagrywałam u siebie :)

To nadal Twoje tętno :) A w którym jesteś tygodniu?
Różnie słychać, bo różne nasze naczynia przechodzą przez jamę brzuszną. Może gdzieś uda mi się wrzucić jak to powinno brzmieć, bo za pierwszym razem nagrywałam u siebie :)

11+1. To teraz się zeStresowalam jeszcze bardziej :(

Dziewczyny dzisiaj jakiś koszmar, co chwilę wymiotuję samą wodą i żółcią, a biorę trzy tabletki xonvei… podejrzewam, że rano zwymiotowałam tabletkę i dlatego tak jest.. do tego jestem chora, mam zatkane zatoki, powiem wam, że mam siłę tylko płakać…
O matko biedna, uważaj tam na siebie 🫂 Staraj się pić wodę, bo najważniejsze żebyś się nie odwodniła. Spróbuj może wodę delikatnie ciepłą z imbirem, jak kiedyś miałam zatrucie pokarmowe to była jedyna rzecz która mi pomogła nie wymiotować.

11+1. To teraz się zeStresowalam jeszcze bardziej :(
Kompletnie nie masz czym! W tym tygodniu bardzo ciężko wyłapać jeszcze maluszka, a szczególnie teraz, bo w 11 tygodniu maluch wielkościowo jest taki, że jest pod bardzo dużymi naczyniami u Ciebie i te dźwięki się bardzo często nakładają. Dlatego nie zaleca się używania detektorów tak wcześnie. W ogóle bym na Twoim miejscu rzuciła w kąt i spróbowała za dwa tygodnie dopiero.

Ja biore pregna plus bez zelaza 1tabl + 2 tabl pregna dha. W zeszlej ciazy to samo bralam i do konca ciazy nie mialam anemii a hemoglobina nie spadla poniżej 13.7 wiec nie bede kombinowac.
To ładnie z tą hemoglobiną, mi już spadła poniżej 12 i lekarz kazał brać żelazo, narazie będę się ratować zakwasem z buraka. W poprzedniej ciąży też miałam anemię :(
Fajnie, ja nie mogę się doczekać 😃
A dziewczyny co już miały prenatalne, to udało się poznać płeć czy to za wcześnie?
Mi na prenatalnych powiedziała że najprawdopodobniej chłopiec tak na 90% i jest chłopiec :)
A ja jutro prenatalne, jak o tym myślę to trochę się stresuję 🙈
o ja już jutro 🙉 o której?
Wiesz co, wczoraj sie dowiedzialam, ze jak mowia, ze dziewczynka to bedzie dziewczynka. A z chlopcami podobno problem bo moga byc wargi sromowe nabrzmiale u dziew i wydaje sie, ze chlopiec a rodzi sie dziewczynka 😅
a ja wlansie na odwrót słyszałam że jak jest chłopiec to są pewni a z dziewczynką właśnie nie 😅

@Sosna108 14:40 jutro :) nie wiem jak jest w tej przychodni, nie wiem czy się spodziewać wejścia na czas czy opóźnienia.. zobaczymy :)

I też słyszałam właśnie że jak jest chłopiec to chłopcem zostanie, a z dziewczynką nie ma pewności :D

Kompletnie nie masz czym! W tym tygodniu bardzo ciężko wyłapać jeszcze maluszka, a szczególnie teraz, bo w 11 tygodniu maluch wielkościowo jest taki, że jest pod bardzo dużymi naczyniami u Ciebie i te dźwięki się bardzo często nakładają. Dlatego nie zaleca się używania detektorów tak wcześnie. W ogóle bym na Twoim miejscu rzuciła w kąt i spróbowała za dwa tygodnie dopiero.
martwię się bo cycki jak flaki i nic nie chce się zmienić. Dlatego to kupiłam. Ale na szczescie we wtorek wizyta

reklama
martwię się bo cycki jak flaki i nic nie chce się zmienić. Dlatego to kupiłam. Ale na szczescie we wtorek wizyta
Wiesz, ze objawy z ciała to można wsadzić w buty prawda? Mnie raz bolą, raz nie, raz bym spała, raz pełna energii, no poza chorobą teraz. Dobrze, że wtorek już tuż tuż, ale moim zdaniem niepotrzebnie się martwisz ❤️

Do góry