reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

To nadal Twoje tętno :) A w którym jesteś tygodniu?
Różnie słychać, bo różne nasze naczynia przechodzą przez jamę brzuszną. Może gdzieś uda mi się wrzucić jak to powinno brzmieć, bo za pierwszym razem nagrywałam u siebie :)

11+1. To teraz się zeStresowalam jeszcze bardziej :(

reklama
Dziewczyny dzisiaj jakiś koszmar, co chwilę wymiotuję samą wodą i żółcią, a biorę trzy tabletki xonvei… podejrzewam, że rano zwymiotowałam tabletkę i dlatego tak jest.. do tego jestem chora, mam zatkane zatoki, powiem wam, że mam siłę tylko płakać…
O matko biedna, uważaj tam na siebie 🫂 Staraj się pić wodę, bo najważniejsze żebyś się nie odwodniła. Spróbuj może wodę delikatnie ciepłą z imbirem, jak kiedyś miałam zatrucie pokarmowe to była jedyna rzecz która mi pomogła nie wymiotować.

11+1. To teraz się zeStresowalam jeszcze bardziej :(
Kompletnie nie masz czym! W tym tygodniu bardzo ciężko wyłapać jeszcze maluszka, a szczególnie teraz, bo w 11 tygodniu maluch wielkościowo jest taki, że jest pod bardzo dużymi naczyniami u Ciebie i te dźwięki się bardzo często nakładają. Dlatego nie zaleca się używania detektorów tak wcześnie. W ogóle bym na Twoim miejscu rzuciła w kąt i spróbowała za dwa tygodnie dopiero.

Ja biore pregna plus bez zelaza 1tabl + 2 tabl pregna dha. W zeszlej ciazy to samo bralam i do konca ciazy nie mialam anemii a hemoglobina nie spadla poniżej 13.7 wiec nie bede kombinowac.
To ładnie z tą hemoglobiną, mi już spadła poniżej 12 i lekarz kazał brać żelazo, narazie będę się ratować zakwasem z buraka. W poprzedniej ciąży też miałam anemię :(
Fajnie, ja nie mogę się doczekać 😃
A dziewczyny co już miały prenatalne, to udało się poznać płeć czy to za wcześnie?
Mi na prenatalnych powiedziała że najprawdopodobniej chłopiec tak na 90% i jest chłopiec :)
A ja jutro prenatalne, jak o tym myślę to trochę się stresuję 🙈
o ja już jutro 🙉 o której?
Wiesz co, wczoraj sie dowiedzialam, ze jak mowia, ze dziewczynka to bedzie dziewczynka. A z chlopcami podobno problem bo moga byc wargi sromowe nabrzmiale u dziew i wydaje sie, ze chlopiec a rodzi sie dziewczynka 😅
a ja wlansie na odwrót słyszałam że jak jest chłopiec to są pewni a z dziewczynką właśnie nie 😅

@Sosna108 14:40 jutro :) nie wiem jak jest w tej przychodni, nie wiem czy się spodziewać wejścia na czas czy opóźnienia.. zobaczymy :)

I też słyszałam właśnie że jak jest chłopiec to chłopcem zostanie, a z dziewczynką nie ma pewności :D

Kompletnie nie masz czym! W tym tygodniu bardzo ciężko wyłapać jeszcze maluszka, a szczególnie teraz, bo w 11 tygodniu maluch wielkościowo jest taki, że jest pod bardzo dużymi naczyniami u Ciebie i te dźwięki się bardzo często nakładają. Dlatego nie zaleca się używania detektorów tak wcześnie. W ogóle bym na Twoim miejscu rzuciła w kąt i spróbowała za dwa tygodnie dopiero.
martwię się bo cycki jak flaki i nic nie chce się zmienić. Dlatego to kupiłam. Ale na szczescie we wtorek wizyta

martwię się bo cycki jak flaki i nic nie chce się zmienić. Dlatego to kupiłam. Ale na szczescie we wtorek wizyta
Wiesz, ze objawy z ciała to można wsadzić w buty prawda? Mnie raz bolą, raz nie, raz bym spała, raz pełna energii, no poza chorobą teraz. Dobrze, że wtorek już tuż tuż, ale moim zdaniem niepotrzebnie się martwisz ❤️

reklama
Do góry