reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

reklama
U mnie 8+0, mimo brania 3 tabletek xonvei są lepsze i gorsze dni, dzisiaj zwymiotowałam po zjedzeniu paluszków.. jak jeden dzień jest lepiej to kolejny mnie dojedzie i tak w kółko…
No jest rollercoaster. Ja trzeci dzień z rzędu wymioty. Wczoraj pół dnia robiłam farsz do pierogów, a dzisiaj muszę odchorować i cały dzień leżę w łóżku przed tv 🤡

U mnie od samego początku ciazy jest mocno wzdęty, więc mocno wystaje, nawet jak nie do końca jest co 😉

Ja ostatnio mało się udzielam, bo beznadziejnie się czuję. Mdłości mocno się nasiliły, do tego mocno zmartwiły mnie wyniki badań - mam dodatni wynik na cytomegalię, zarówno IgG, jak i IgM 🙁 badalam to w pazdzierniku i IgG bylo dodatnie, ale IgM ujemne, więc wygląda to na świeżą infekcje 😔 według internetu w ciazy IgM czasem wychodzi fałszywie dodatni, więc na razie planuje powtórzenie badania, zanim zacznę to mocniej rozważać 😔
A w jakim laboratorium robiłaś? Często np w alab wychodzą fałszywe te wyniki. Najlepiej zbadać w jakiejś przychodni przyszpitalnej. Jak miałaś iGG w październiku dodatnie to ewentualnie jest to wtórne zakażenie i chyb nie jest tak groźne jak pierwotne.

U mnie glukoza dziś wyszła 69,8 a norma dla kobiet na czczo to <92. Tsh wyszło poniżej 1 ale za to byłam wczoraj na usg piersi i tarczycy i wykryła mi w tarczycy jakiegoś guzka o wielkości 3 mm do obserwacji. Dobrze, że poszłam na to wgl, bo to dopiero mój drugi raz w życiu

Czesc dziewczyny :) chcialam sie przywitac, mamy termin na 26.07.2025 :) jeden dzieciaczek w domu, 2 latka. Drugi w drodze :) na razie ja sie czuje dobrze, choc nie wiem czy ktoras z Was to ma ale co jakis czas leci mi krew z nosa :/
Ja mam często rano takie krwawe smarki - lekarz mówi, że to z przemęczenia bo jednak praca i 3 latek u mnie plus ciąża to spore wyzwanie dla organizmu … wyniki morfologii miałam w normie niby 🤔

Ja mam często rano takie krwawe smarki - lekarz mówi, że to z przemęczenia bo jednak praca i 3 latek u mnie plus ciąża to spore wyzwanie dla organizmu … wyniki morfologii miałam w normie niby 🤔
To może być to samo bo tez jeszcze pracuje. Jak tak dalej będzie to zastanowie sie nad l4 bo ciaza ważniejsza

A w jakim laboratorium robiłaś? Często np w alab wychodzą fałszywe te wyniki. Najlepiej zbadać w jakiejś przychodni przyszpitalnej. Jak miałaś iGG w październiku dodatnie to ewentualnie jest to wtórne zakażenie i chyb nie jest tak groźne jak pierwotne.
Robiłam w Luxmedzie. Dziękuję za sugestię, powtórzę faktycznie w przychodni przyszpitalnej. Lekarz kazał też zbadać awidność, także zobaczymy.

Trzymam kciuki za Wasze wszystkie badania!

Hej dziewczyny,
Długo się nie odzywałam ale strasznie przechodzę ten pierwszy trymestr 🤢 mam też taki dziwny wstręt do ekranów, od razu mnie mdli …teraz jesteśmy na małych wakacjach i raz jest ok, a innego dnia lipa. Wczoraj np. strasznie bolała mnie głowa, miałam takie dreszcze, że aż zawroty i tak szybko się męczyłam, że dosłownie na trawniku położyłam koc aby się chwilę zdrzemnąć… potem wieczorem mnie mdliło i jak przyjechaliśmy do hotelu to od razu do łóżka poszłam. Dzisiaj było ok cały dzień a niedawno w toalecie jak byłam to miałam skrzep krwi, chyba z odbytu…
W teorii mimo wszystko jest lepiej bo złe stany nie trwają permanentnie ale i tak mam już dość… w pon wracamy i mam też gina wiec zobaczymy co tam słychać… do konca mca spróbuję popracować ale od stycznia już chyba l4 wleci bo już ledwo daje radę.

Czy powstał już wątek zamknięty/prywatny??

reklama
U mnie glukoza dziś wyszła 69,8 a norma dla kobiet na czczo to <92. Tsh wyszło poniżej 1 ale za to byłam wczoraj na usg piersi i tarczycy i wykryła mi w tarczycy jakiegoś guzka o wielkości 3 mm do obserwacji. Dobrze, że poszłam na to wgl, bo to dopiero mój drugi raz w życiu
Też mam guzka na tarczycy 3 mm już 5 lat i się nie zmienia, też mówią że do obserwacji. A tsh poniżej 1 to bierzesz jakieś leki na to?
Też mi wyszła taka niska glukoza 71 🙈

Do góry