reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

U mnie od samego początku ciazy jest mocno wzdęty, więc mocno wystaje, nawet jak nie do końca jest co 😉

Ja ostatnio mało się udzielam, bo beznadziejnie się czuję. Mdłości mocno się nasiliły, do tego mocno zmartwiły mnie wyniki badań - mam dodatni wynik na cytomegalię, zarówno IgG, jak i IgM 🙁 badalam to w pazdzierniku i IgG bylo dodatnie, ale IgM ujemne, więc wygląda to na świeżą infekcje 😔 według internetu w ciazy IgM czasem wychodzi fałszywie dodatni, więc na razie planuje powtórzenie badania, zanim zacznę to mocniej rozważać 😔
A w jakim laboratorium robiłaś? Często np w alab wychodzą fałszywe te wyniki. Najlepiej zbadać w jakiejś przychodni przyszpitalnej. Jak miałaś iGG w październiku dodatnie to ewentualnie jest to wtórne zakażenie i chyb nie jest tak groźne jak pierwotne.

reklama
U mnie glukoza dziś wyszła 69,8 a norma dla kobiet na czczo to <92. Tsh wyszło poniżej 1 ale za to byłam wczoraj na usg piersi i tarczycy i wykryła mi w tarczycy jakiegoś guzka o wielkości 3 mm do obserwacji. Dobrze, że poszłam na to wgl, bo to dopiero mój drugi raz w życiu

Czesc dziewczyny :) chcialam sie przywitac, mamy termin na 26.07.2025 :) jeden dzieciaczek w domu, 2 latka. Drugi w drodze :) na razie ja sie czuje dobrze, choc nie wiem czy ktoras z Was to ma ale co jakis czas leci mi krew z nosa :/
Ja mam często rano takie krwawe smarki - lekarz mówi, że to z przemęczenia bo jednak praca i 3 latek u mnie plus ciąża to spore wyzwanie dla organizmu … wyniki morfologii miałam w normie niby 🤔

Ja mam często rano takie krwawe smarki - lekarz mówi, że to z przemęczenia bo jednak praca i 3 latek u mnie plus ciąża to spore wyzwanie dla organizmu … wyniki morfologii miałam w normie niby 🤔
To może być to samo bo tez jeszcze pracuje. Jak tak dalej będzie to zastanowie sie nad l4 bo ciaza ważniejsza

A w jakim laboratorium robiłaś? Często np w alab wychodzą fałszywe te wyniki. Najlepiej zbadać w jakiejś przychodni przyszpitalnej. Jak miałaś iGG w październiku dodatnie to ewentualnie jest to wtórne zakażenie i chyb nie jest tak groźne jak pierwotne.
Robiłam w Luxmedzie. Dziękuję za sugestię, powtórzę faktycznie w przychodni przyszpitalnej. Lekarz kazał też zbadać awidność, także zobaczymy.

Trzymam kciuki za Wasze wszystkie badania!

Hej dziewczyny,
Długo się nie odzywałam ale strasznie przechodzę ten pierwszy trymestr 🤢 mam też taki dziwny wstręt do ekranów, od razu mnie mdli …teraz jesteśmy na małych wakacjach i raz jest ok, a innego dnia lipa. Wczoraj np. strasznie bolała mnie głowa, miałam takie dreszcze, że aż zawroty i tak szybko się męczyłam, że dosłownie na trawniku położyłam koc aby się chwilę zdrzemnąć… potem wieczorem mnie mdliło i jak przyjechaliśmy do hotelu to od razu do łóżka poszłam. Dzisiaj było ok cały dzień a niedawno w toalecie jak byłam to miałam skrzep krwi, chyba z odbytu…
W teorii mimo wszystko jest lepiej bo złe stany nie trwają permanentnie ale i tak mam już dość… w pon wracamy i mam też gina wiec zobaczymy co tam słychać… do konca mca spróbuję popracować ale od stycznia już chyba l4 wleci bo już ledwo daje radę.

Czy powstał już wątek zamknięty/prywatny??

U mnie glukoza dziś wyszła 69,8 a norma dla kobiet na czczo to <92. Tsh wyszło poniżej 1 ale za to byłam wczoraj na usg piersi i tarczycy i wykryła mi w tarczycy jakiegoś guzka o wielkości 3 mm do obserwacji. Dobrze, że poszłam na to wgl, bo to dopiero mój drugi raz w życiu
Też mam guzka na tarczycy 3 mm już 5 lat i się nie zmienia, też mówią że do obserwacji. A tsh poniżej 1 to bierzesz jakieś leki na to?
Też mi wyszła taka niska glukoza 71 🙈

reklama
Do góry