reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Zaczynamy nowy tydzień. 🥰 U mnie dziś 9+3, czuje sie nadal super. Nic mi nie jest, już nawet cycki nie bola i kolejny raz zaczynam świrować... Wszyscy mi mówią ciesz się że nie masz objawów. No niby cieszę Ale z drugiej strony tak smutno, być w ciąży i nie czuc tego..
Ale wyczytałam że po 8 tyg ryzyko spada do 10 % a jak Bije serducho to już do 3 % . Wiec pewnie jestem po prostu ta ' szczęściarą ' która 🤮🤮🤮 ominęło .
Nie chwal się 😅

reklama
Cześć :) tak u mnie wtedy znaleźli pęcherzyk ale tylko dlatego że chodziłam co 2 dni na usg i akurat poszłam w dobrym momencie i pwcherzyk miał 3 mm a po dwóch dnaich już go nie było 🙈
Czyli który tydzień u ciebie ? 5?
Założenie sierpniowych nie jest głupim rozwiązaniem bo ja byłam na majowych mamach z terminem na 26.05 no i wlansie zawsze mnie wkurzało że dziewczyny już piszą o prenatalnych a ja dopiero ledwo np 9 tc 😅
Ale jak chcesz zostać z nami to spokojnie zapraszamy :)
Racja. Mi wychodzi ostatnie dni czerwca ale wolałam przyjść do was. Byłam na marcowych z terminem na ostatni dzień marca i wszystkie dziewczyny właśnie jak mówisz już pisały o prenatalnych a ja ledwo co pęcherzyk dopiero.

Hej, byłam dziś u lekarza. Miałam iść dopiero jutro, ale wczoraj popołudniu pojawiło się u mnie różowe plamienie i wolałam jak najszybciej to skontrolować. Dzidziutek ma 8,1 mm ♥️ jest akcja serca ♥️ Nie wiadomo skąd plamienie, wszystko wyglądało ok, dostałam luteinę (i tu jakież było moje zaskoczenie że nic nie zapłaciłam 😁), jutro mam zrobić cały komplet badań i za tydzień do kontroli, po skierowanie na prenatalne oraz założyć kartę ciąży 😁 powiem Wam, że odetchnełam z ulgą 😁
Tak luteina w ciąży jest za darmo ☺️jeżeli lekarz „nie zapomni” wpisać kodu ciążowego. Inaczej 40 zł za opakowanie

A ja ostatnio testuję xonvea nie dwie a jedną tabletkę wieczorem, było git. Dzisiaj gorzej ale jedziemy autem 3 godziny i mi niedobrze od jazdy plus stary zawiesił nowy zapach🤢
a dziś już nie biorę bo mi się skończyły. Zobaczymy jak się będę czuła, jak źle to w czwartek poproszę o kolejną receptę ☹️

Dziewczyny pomocy czy u któreś z was pojawiły się zaparcia? Dzisiaj zauważyłam także ślady krwi nie wiem co robić.. czy iść do rodzinnego lekarza czy narazie czekać..
Ale ślady krwi po zrobieniu dwójki czy masz plamienie? Korzystasz z podstawki pod nogi podczas korzystania z toalety? To robi na prawdę dużą różnicę :)

Racja. Mi wychodzi ostatnie dni czerwca ale wolałam przyjść do was. Byłam na marcowych z terminem na ostatni dzień marca i wszystkie dziewczyny właśnie jak mówisz już pisały o prenatalnych a ja ledwo co pęcherzyk dopiero.
Ja miałam termin na koniec miesiąca i rodziłam przedostatnia. Wszystkie o porodach i dzidziach, a ja siedziałam z tym brzuchem i czytałam 😅 Tak że cieszę się że tym razem wyszło inaczej 🤪

U mnie z kolei dzisiaj biegunka, zwolniłam się szybciej z pracy, bo co to za robota, kiedy co chwilę okupuję toaletę, albo skręcam się z bólu. Nie ma tragedii, ale staram się nie prostować, wtedy jest lepiej.

Ciężko was nadrobić pracując i mając zbuntowaną 3 łatkę na pokładzie 😂 mi wczoraj nawet mięta na mdłości nie smakowała , a dziś w pracy zjadłam normalne śniadanie i obiad - myślę że w pracy „muszę „ a w domu „przeleżę to” i przez to jem mniej 😅 mimo mdłości, w zeszłej ciąży zaczęły się 🤮 od 7 tyg a mi dziś wychodzi 6+5 wiec oby się nie powtórzyło 🫣

reklama
Hejka u mnie nadal bez zmian, czuję się dobrze nie mam mdłości wciąż tylko ból piersi mi towarzyszy i od wczoraj lekki ból brzucha ale staram się nie panikować :) do pracy mam zamiar chodzić do końca roku, dziś wypada mi 7+6, można wpisać mnie na termin porodu 14 lipca, bo chyba wcześniej nie podałam. Moja pierwsza ciąża, więc dajcie znać kiedy u was pojawiły się mdłości? Mogę się ich jeszcze chyba spodziewać.

Do góry