reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2024

Już po. Ledwo zdążyliśmy chociaż wyjechaliśmy z zapasem 30 min taka gołoledź, ślisko, dwa wypadki po drodze ... Wjechaliśmy na ostatnią chwilę

Na 80% dziewczyna! 💓💓 Dużo większa wyszła bo wg miesiączki 13+2 wg USG 14+4 więc spore zaskoczenie 🙈
Lekarz mówi że nie widzi żadnych nieprawidłowości, wszystko wygląda spoko. Mnie tylko zmartwiła przezierność 2 ale On powiedział że jest ok. Z tego wszystkiego zapomniałam sprawdzić na kiedy się przesunął termin 🙈 teraz tylko czekamy na maila z wynikami pappy

reklama
Już po. Ledwo zdążyliśmy chociaż wyjechaliśmy z zapasem 30 min taka gołoledź, ślisko, dwa wypadki po drodze ... Wjechaliśmy na ostatnią chwilę

Na 80% dziewczyna! 💓💓 Dużo większa wyszła bo wg miesiączki 13+2 wg USG 14+4 więc spore zaskoczenie 🙈
Lekarz mówi że nie widzi żadnych nieprawidłowości, wszystko wygląda spoko. Mnie tylko zmartwiła przezierność 2 ale On powiedział że jest ok. Z tego wszystkiego zapomniałam sprawdzić na kiedy się przesunął termin 🙈 teraz tylko czekamy na maila z wynikami pappy
No to czekamy razem, też prawdopodobnie dziewczynka będzie 😊

Jeszcze takie pytanie jak to jest z tymi tygodniami bo ja się kompletnie na tym nie znam ;) skoro z ostatniej miesiączki wychodzi mi 14 tydzień 3 dzień a według USG 15 tydzień to w którym tygodniu tak naprawdę jestem ? 😂😂 Wiem że to kwestia kilku dni ale ciekawi mnie to ;)

Jeszcze takie pytanie jak to jest z tymi tygodniami bo ja się kompletnie na tym nie znam ;) skoro z ostatniej miesiączki wychodzi mi 14 tydzień 3 dzień a według USG 15 tydzień to w którym tygodniu tak naprawdę jestem ? 😂😂 Wiem że to kwestia kilku dni ale ciekawi mnie to ;)
Jeśli wg USG wyszło Ci 15 to tego się trzymaj. Termin porodu pewnie też Ci się przesunął. Tak naprawdę lekarze powinni brać pod uwagę ten z USG.

Ja już też po prenatalnych, opłacało się zrobić 600 km :D będzie dziewczynka <3
Wszystko idealnie, nie widać żeby cytomegalia dawała jakieś objawy póki co. Ryzko Patau i Edwardsa wyszło mi niskie, natomiast Downa pośrednie 1:440, ale za tydzień mam biopsję to będę miała zrobiony pełny kariotyp i przynajmniej będę spała spokojnie.

reklama
Do góry