reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2024

Cześć dziewczyny!
Jestem w ciąży w 8 tygodniu. Termin mam na 2.07. Byłam już na pierwszej wizycie tydzień temu i Pani doktor powiedziała ze wszystko jest w porządku, że serduszko bije. Jak do tej pory, dokładnie do wczoraj miałam wszystkie objawy ciąży, czyli mdłości cały dzień, reakcja na zapachy, szczególnie słodkie zapachy, bóle i nabrzmiałość piersi, często robiło mi się słabo jak dłużej postałam. Po dzisiejszej nocy jakby wszystko ustąpiło, zapachy już mnie tak nie drażnią, piersi bolą mniej i nie są tak nabrzmiałe, nie mdli mnie. Miała któraś w Was tak? Strasznie się boje, ze poroniłam. Nie chce popadać w panikę. Wizytę miałam mieć dopiero 26.11, ale z tego strachu umówiłam się na dzisiaj i idę na 17.40. Nie wiem, może przesadzam i okaże się że wszystko jest ok. Dajcie znać czy u Was tez tak było. To moja pierwsza ciąża i strasznie się boje tej dzisiejszej wizyty :(

reklama
@aniaka88 @aggie_86 dziewczyny nie, bardzo mi przykro, to jest bardzo niesprawiedliwe, że traci się takie wyczekane ciąże...😪
Ja jestem po wizycie, troszkę się martwię bo serduszko owszem biło ale troszkę za wolno 95/99/105 powiedziała, że najlepiej rokują takie które mają ponad 100, ale kartę ciąży mi założyła, mam leki na nudności i kolejna wizyta 15.12 ale jak chcę to mogę przyjść nawet za tydzień znowu na szybkie usg 🥰

Cześć dziewczyny!
Jestem w ciąży w 8 tygodniu. Termin mam na 2.07. Byłam już na pierwszej wizycie tydzień temu i Pani doktor powiedziała ze wszystko jest w porządku, że serduszko bije. Jak do tej pory, dokładnie do wczoraj miałam wszystkie objawy ciąży, czyli mdłości cały dzień, reakcja na zapachy, szczególnie słodkie zapachy, bóle i nabrzmiałość piersi, często robiło mi się słabo jak dłużej postałam. Po dzisiejszej nocy jakby wszystko ustąpiło, zapachy już mnie tak nie drażnią, piersi bolą mniej i nie są tak nabrzmiałe, nie mdli mnie. Miała któraś w Was tak? Strasznie się boje, ze poroniłam. Nie chce popadać w panikę. Wizytę miałam mieć dopiero 26.11, ale z tego strachu umówiłam się na dzisiaj i idę na 17.40. Nie wiem, może przesadzam i okaże się że wszystko jest ok. Dajcie znać czy u Was tez tak było. To moja pierwsza ciąża i strasznie się boje tej dzisiejszej wizyty :(
witaj i daj znać po wizycie co słychać mocno trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!! :)

Dziewczyny, bardzo mocno Was wszystkie przytulam. Ja z tego wszystkiego, na szybko umówiłam się jednak na jutro na wizytę do Pani, którą bardzo, bardzo mi przypasowala. (Kolejny wolny termin dopiero na koniec mies.) To będzie 5+4. Dziś piąty pozytywny test i po prostu już nie wytrzymam. Muszę wiedzieć co i jak.

Cześć dziewczyny!
Badz dobrej myśli dobrze że idziesz na USG będziesz spokojniejsza i dawaj koniecznie znać i witamy na grupie 🙂

Ja już po wizycie. Niestety nic z tego nie będzie 🤷🏻‍♀️czekam na poronienie
Dziewczyny ja też plamie... jutro mam wizyte ale czuję że znowu nie wyszło... cycki przestaly mnie bolec... 😞
Rety dziewczyny, na prawdę bardzo mi przykro! @aggie 86 oby to nic złego. Czasem plemienia się zdarzają.
Cześć dziewczyny!
Witaj. Powodzenia na badaniu oby wszystko było ok. Daj koniecznie znać!

A jak tam Kobietki dziś Wasze samopoczucie? Macie jakieś dolegliwości? Ja poza lekkimi bólami brzucha nic, totalnie nic.

Współczuję dziewczyny 😓

@Sara176 mnie prócz piersi nic nie dolega. Przed @ gorzej się czułam niż teraz. Żyję już w lekkim stresie przed czwartkiem.

reklama
Ja to bym mogła spac cały czas. Zasypiam razem z córką o 20 i ciężko mi wstać rano do pracy. Dziś to bym mogła na siedząco zasnac. Prócz tego to mieso mi śmierdzi i mdli mnie.

Do góry