reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2024

Ja już po wizycie z usg wychodzi 5+1. Widać było jak to lekarz określił piękny, książkowy pęcherzyk. Jeszcze nie było czynność serduszka. Następna wizytę mam za 2 tyg. Mam dalej brać duphaston, nie stresować się bo będzie wszystko dobrze. Tak powiedział mi lekarz a ze mam do niego zaufanie to jestem spokojniejsza choć liczyłam już na serduszko ale No nic muszę być cierpliwa 😊

reklama
Dziewczyny mam pytanie bo już sama nie wiem.. beta mi wyszła 442.1 mlU/ml progesteron 20.67 . Patrząc na czas ostatniej miesiaczki jestem w 4 tydzien 6 dzień. Ostatnia miesiączkę miałam 06.10.23. Niby w przedziale 39 -8388 na 3-4 tydzien się mieszcze ale 5 tydzien jest już od 861. Robiła któraś z was będę w takim czasie i jaka miałyście? Czy jest za niska? I jak progresteron bo na tym się kompletnie nie znam.

Dziewczyny mam pytanie bo już sama nie wiem.. beta mi wyszła 442.1 mlU/ml progesteron 20.67 . Patrząc na czas ostatniej miesiaczki jestem w 4 tydzien 6 dzień. Ostatnia miesiączkę miałam 06.10.23. Niby w przedziale 39 -8388 na 3-4 tydzien się mieszcze ale 5 tydzien jest już od 861. Robiła któraś z was będę w takim czasie i jaka miałyście? Czy jest za niska? I jak progresteron bo na tym się kompletnie nie znam.
A miałaś monitoring owulacji? Jeśli nie to mogła się przesunąć. Zrób przyrost po 48h

A kiedy będziecie mówić rodzinie o ciąży?
My planujemy jakoś koniec grudnia/początek stycznia.
Ja wiem, ze syn się ucieszy, ale córka zadowolona nie będzie.
No i po nowym roku będę chciała w pracy powiedzieć co mnie chyba najbardziej przeraża. 😅

A kiedy będziecie mówić rodzinie o ciąży?
My planujemy jakoś koniec grudnia/początek stycznia.
Ja wiem, ze syn się ucieszy, ale córka zadowolona nie będzie.
No i po nowym roku będę chciała w pracy powiedzieć co mnie chyba najbardziej przeraża. 😅
Ja też w planach mam powiedzieć w święta i najgorzej w pracy ale też chciałabym po nowym roku potem są ferie i musiałabym pracowac fizycznie wiec pewnie pójdę na l4.

Ja myślę że złożymy życzenia na Święta od naszej CZWÓRKI i może się domyśla czemu nie od trójki hehe
A w pracy to lada dzień musze bo pracuje 2 dni w tyg ale robię sortowanie zamówień ciężkie skrzynki przenoszę

Jak to u was jest z bólem podbrzusza ? Czy jest on cały czas czy np nasila się przy dłuższym chodzeniu a przemija przy odpoczynku ?

reklama
Jak to u was jest z bólem podbrzusza ? Czy jest on cały czas czy np nasila się przy dłuższym chodzeniu a przemija przy odpoczynku ?
U mnie ból podbrzusza jest niezależny od tego czy chodzę czy leżę, ale jest tez delikatny. To jest bardziej takie kłucie i ciągnięcie a nie ból

Do góry