reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2024

reklama
Ile już przytykyscie i w którym jesteście tygodniu ciąży? Ja już 6 kg 😭 a jestem w 20 tyg i trochę się boje jak to dalej będzie 😅
18tydzień i 2 kg na plusie :)

A tak poza tym - usłyszałyście już największe ciążowe głupoty?
U mnie od teściowej i mamy mam zakaz chodzenia pod sznurkami :D Znajomy, któremu urodziło się dziecko zakazał mi jeść sery żółte (twarogi, mozzarella może być), bo dziecku wody płodowe zatykają uszy i może nie słyszeć. Oprócz tego, oczywiście szczepionki wywołują autyzm i lepiej dziecka nie szczepić przynajmniej w terminie. I najlepsze - "po co nosić noworodka do fizjoterapeuty, skoro kiedyś wszystkie dzieci były wychowywane bez lekarzy i każdy jest zdrowy". Mi się prawie nóż w kieszeni otwierał- "złote rady" w ciąży są najgorsze.... 🫠

18tydzień i 2 kg na plusie :)

A tak poza tym - usłyszałyście już największe ciążowe głupoty?
U mnie od teściowej i mamy mam zakaz chodzenia pod sznurkami :D Znajomy, któremu urodziło się dziecko zakazał mi jeść sery żółte (twarogi, mozzarella może być), bo dziecku wody płodowe zatykają uszy i może nie słyszeć. Oprócz tego, oczywiście szczepionki wywołują autyzm i lepiej dziecka nie szczepić przynajmniej w terminie. I najlepsze - "po co nosić noworodka do fizjoterapeuty, skoro kiedyś wszystkie dzieci były wychowywane bez lekarzy i każdy jest zdrowy". Mi się prawie nóż w kieszeni otwierał- "złote rady" w ciąży są najgorsze.... 🫠
Na szczęście mnie to jakoś omija. Do tej pory jeszcze nie usłyszałam ani jednej...uff

Hej, ja od początku ciąży nie przytyłam nawet całego kilograma a wczoraj okazało się, że właśnie kilogram schudłam. Zasługa cukrzycy ciążowej. Aktualnie 17 tydzień.

ja 8kg, nawet nie mów, bo jak tak dalej pójdzie to skończę znowu na 20+ nie to, że się o figurę martwię, ale wiem jaka jest różnica w samopoczuciu jak się ma 13 a 20 😅 no ale odchudzać się teraz to niebardzo, jedynie trzeba się hamować i uważać na to co się je
Ja mam zamiar iść na basen ale narazie trochę kaszle 😵‍💫

reklama
Hej, co tam u Was słychać ? U mnie cukier się unormował a nawet zaliczyłam ostatnio spadek poniżej 70 🤷. Dzisiaj na wizycie diabetolog zadowolony a niedawno odebrałam w końcu wyniki badań prenatalnych i wszystkie ryzyka niskie, także teraz już planuje tylko przybierać na wadze😀😀😀

Do góry