Tak bardzo mi przykroTylko nasze dziecko prawdopodobnie jeśli doczeka narodzin to przyjdzie na świat po to żeby zaraz z niego odejść .
reklama
Nie miałaś ani jednego dnia przerwy, masz regulamin wynagradzania? Tam może być info, że mimo iż odprowadzane są składki nie wlicza się do podstawy chorobowegoDziewczyny wkurzyłam się. Pracodawca do świadczenia chorobowego nie policzył mi dodatku funkcyjnego (skończył mi się w maju) I nagród specjalnych. Od wszystkiego miałam normalnie odprowadzane składki. Któraś ma jakiekolwiek doświadczenie i może mi cokolwiek podpowiedzieć?
Teraz po 62 dniach przerwy naliczana jest nowa podstawaJa miałam taką sytuację w pierwszej ciąży że mi się nie liczyła premia na przykład bo brałam sobie po dniu l4 na wizyty u lekarza (głupia ja). Musi być odstęp 3 miesiące między l4 żeby składka była na nowo policzona. Może u Ciebie to też jakiś trop?
Dokładnie tak, musi być 62 dni przerwyHm nie rozumiem trochę ja byłam na l4 w grudniu bo się złe czułam. Teraz idę od lutego to już mi się nic nie wliczy bo nie mam przerwy ?
Czyli policzą mi 12 miesięcy wstecz od grudnia 2022 trudnoNie miałaś ani jednego dnia przerwy, masz regulamin wynagradzania? Tam może być info, że mimo iż odprowadzane są składki nie wlicza się do podstawy chorobowego
Teraz po 62 dniach przerwy naliczana jest nowa podstawa
Dokładnie tak, musi być 62 dni przerwy
TakCzyli policzą mi 12 miesięcy wstecz od grudnia 2022 trudno
Nie dostałam, ale w grudniu dostałam sporo dodatków No ale trudno. A te 62 dni to z weekendami liczymy ?Jeśli dostalaś sporą podwyżkę, to warto trochę jeszcze popracować albo iść na urlop zamiast l4
Tak 62 kalendarzowe.Nie dostałam, ale w grudniu dostałam sporo dodatków No ale trudno. A te 62 dni to z weekendami liczymy ?
reklama
Karolina_st
Fanka BB :)
Tak, ja miałam podwyżkę rzędu 20%, pracowałam do 8 miesiąca więc wcześniej się nie zorientowałam, a brałam sobie co miesiąc dzień l4 żeby mieć wolne w pracy w dzień kiedy jadę na badania..... Także no, trzeba znać przepisy, mądry polak po szkodzieJeśli dostalaś sporą podwyżkę, to warto trochę jeszcze popracować albo iść na urlop zamiast l4