reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Cześć wszystkim
Jak to jest z tym ćwiczeniem w ciąży bliźniaczej? Niby można w "zwykłej" a z bliźniakami to już problematyczne. Nie mówię o jakichś cudach na siłowni ale jakies przysiady, wymachy rozciąganie, coś lekkiego?

reklama
Relax 😊

Załączniki

• b2145432-e664-418d-afcf-02f8ac2e514d.jpeg
    b2145432-e664-418d-afcf-02f8ac2e514d.jpeg
    45,9 KB · Wyświetleń: 105
Co za tematy dzisiaj z rana :D tylko mnie zżera zazdrość o te suszarki, bo w listopadzie przeprowadziliśmy się do nowego mieszkania i suszarka była moim marzeniem. Ohh ile łez było wylanych kiedy się okazało że nie ma miejsca ... :( tez myśleliśmy o 2 w 1 , ale odradzają.. więc zostałam ją, moja pralka i wiszące wszędzie pranie 😮‍💨😮‍💨

Co do dzisiejszej nocy, tez slabo spałam i kręciłam się z boku na bok. Ja znowu mam takie dziwne uczucie w nogach, że nie mogę leżeć spokojnie tylko muszę zmieniać pozycje. Wydaje mi się ze po prostu brakuje mi magnezu..

Dzięki dziewczyny za wyjaśnienie kwestii ze szpitalem, szkoła rodzenia i położna. Przeprowadziłam się w listopadzie do całkiem nowego miasta i muszę zapisać się do przychodni, bo dalej widnieje w rodzinnym mieście... jak tylko mnie opuści choróbsko to się za to wezmę.

U nas z rana chwilowy powrot zimy byl. Padal lekki snieg, a teraz szaro buro i ponuro. Tesknie juz za sloncem...😔😔
Milego dnia dla Was ! 😊😊

Mnie dzisiaj w końcu się pokazało 145/152 🥰 Ale na początku było mi łatwiej - mogłam trzymać głowicę w jednym miejscu, a teraz tętno jest albo na środku, albo na chwilę ucieka w prawo. A ja gonię to moje ruchliwe dziecko 😂😂😂 Wczoraj, gdy włączyłam mężowi, to znowu nie dało się posłuchać. Ale miał ubaw, że bobas takie fikołki robi, że detektor strasznie brzęczał 😂😂 Rano było okej, więc to nie wina sprzętu 😎

A co do suszarki, to ja meeeega polecam ❤️ W mieszkaniu nie mieliśmy i też walały mi się wszędzie ciuchy. 🤷🏻‍♀️ Ale teraz mam dużo miejsca, więc mogliśmy sobie na nią pozwolić. Tylko trochę się przy niej rozleniwiłam, bo kiedy od razu wyciągam suchutkie pranko, to nie jest ono wygniecione i nie muszę prasować. 😂 Tak samo ze zmywarką - na mieszkaniu wszystko myłam ręcznie, a jak ją już mam, to na maksa wykorzystuję. 😂 I teraz człowiek uzależnił się od nowej technologii, że np. ciężko mi pozmywać po sobie naczynia u mojej mamy bez zmywarki 😂

Mnie dzisiaj w końcu się pokazało 145/152 🥰 Ale na początku było mi łatwiej - mogłam trzymać głowicę w jednym miejscu, a teraz tętno jest albo na środku, albo na chwilę ucieka w prawo. A ja gonię to moje ruchliwe dziecko 😂😂😂 Wczoraj, gdy włączyłam mężowi, to znowu nie dało się posłuchać. Ale miał ubaw, że bobas takie fikołki robi, że detektor strasznie brzęczał 😂😂 Rano było okej, więc to nie wina sprzętu 😎
ja już wiem że po jedzeniu nie ma opcji żebym złapała tego brzdąca i już nie wiem czy to wina detektora czy ruchliwości 🙈 dla świętego spokoju sprawdzam tylko z rana

mnie wczoraj też naszła ochota na makrele ale podobno w ciąży nie można więc nie kupiłam 🙈 dziś byłam odebrać wyniki krwi i moczu u chyba są ok jutro się okaże... Co do nerw to Wam powiem że ja to taka nerwica jestem że wczoraj w samochodzie myślałam że rozwalę innych 🤦 zawsze jak mi się spieszy to jakiś debil musi mi uprzykrzac życie 😅 powiem Wam że jedyny negatywny wpływ jest taki że dziecko też będzie nerwowe 🤷 wiem to po swoim przykładzie
naprawdę to tak pociąga za sobą drugie? Że jak się denerwuje w ciąży, to dziecko też nerwowe jest?😌

reklama
Do góry