reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Ja arbuza jadłam dziś o 4 w nocy 😆
Też zamówiłam leginsy z tomi dziś wysłali więc możliwe że już jutro będą w paczkomacie.

Co do porodu ja mam wskazania do cc i mąż napewno będzie obecny bo chce być na kangurowaniu :)
Co do łożyska ja mam na wyniku z prenatalnych napisane że na tylnien ścianie.

Nad położna środowiskowa też już myślę ale okazało się że u nas to szału z wyborem nie ma i pewnie skończy się na prywatnej.

reklama
Wybaczcie za ten temat z lozyskiem😑😑😑 ja tez staram sie juz nie czytac ....i czekam do kolejnej wizyty 😌
Angie, ale o ile dobrze rozumiem to ty masz łożysko na przedniej ścianie, nie przodujące, ale jako że masz za sobą CC martwisz się czy nie wrośnie Ci w Blizne po CC, tak?

Ps. Co następne ruszamy? Sączenie wód? Okręcenie pępowiną? Trochę tematów zostało 🙈🙈

Ja w poprzedniej ciąży miałam łożysko na przedniej ścianie i spokojnie ciążę donosiłam. To nic złego tyle że faktycznie później czuje się ruchy

Bez paniki.. Łożysko na przedniej ścianie macicy to jeden z wariantów prawidłowego położenia łożyska. Łożysko znajdujące się nisko to łożysko przodujące.. bocznie centralnie. I wtedy są problemy.. miałam tak w drugiej ciąży.. łożysko się odklejało i były krwawienia.. nie przejmuj się na zapas :)
Dzięki :)
Ja bardziej zmartwiłam się nie tyle przednią ścianą co faktem że skoro jest na przedniej ścianie to może wzrosnąć w blizne. Ja co prawda nie miałam cesarski, ale usuwane mięśniaki laparotomią. Blizna chyba taka sama.

Angie, ale o ile dobrze rozumiem to ty masz łożysko na przedniej ścianie, nie przodujące, ale jako że masz za sobą CC martwisz się czy nie wrośnie Ci w Blizne po CC, tak?

Ps. Co następne ruszamy? Sączenie wód? Okręcenie pępowiną? Trochę tematów zostało 🙈🙈
Skracajace się szyjki, poród przedwczesny , brak ruchów dziecka przez pół dnia, skurcze przepowiadajace . Oj trochę jeszcze przed nami 😁

Tak wlasnie arbuz czeka do jutra 😋😅

Załączniki

• IMG_3672.jpeg
    IMG_3672.jpeg
    91,8 KB · Wyświetleń: 54
Ja mam "łożysko przednia ściana wysoko" też już werbuje internet czy wysoko to dobrze czy źle 😵 bo już wiem że tak samo z przodu jak i z tyłu jest prawidłowo 🤪 przy okazji znalazłam takie coś :
  • Łożysko na przedniej ścianie a blizna po CC
Wśród kobiet, które są w ciąży i u których stwierdzono przednią lokalizację łożyska, część stanowią te, które wcześniej rodziły poprzez cesarskie cięcie. I tutaj pojawia się pytanie: czy takie kobiety mogą rodzić naturalnie?
Blizna po cesarce w połączeniu z łożyskiem umiejscowionym z przodu nie tworzą żadnego niebezpiecznego pod względem medycznym połączenia. Wskazaniem do cesarskiego cięcia nie jest również sam fakt, że ciężarna rodziła już jeden raz tym sposobem.

dokladnie tak 😳

reklama
Jestem po wizycie.
Po pierwsze zacznę od tego, ze szyjka piękna prawie 5 cm 💚 mimo wszystko profilaktycznie założymy szew.

Pappa - mam mieszane uczucia.
Ryzyko podst 1:200, skorygowane 1:900 ( pozostałe trysomie w tysiącach) mimo wszystko genetyk sugeruje amino bo ryzyko pośrednie ( ewentualnie nifty) 🤷🏻‍♀️

Będzie dziewczynka 😁

Do góry