reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Ja z kolei miałam etapy na miłość do bananów, później do jabłek, później do pomarańczy.... A teraz już wszystko mi się znudziło i nie mam co jeść 🤣
Ja w pierwszej ciąży pochłaniałem kiwi 😂🤣😅 młody do dziś (8lat) jest fanem tego owocu.. 🤪 3 ciąża i tez mam smaki na kiwi 😋

Hej, przeczytałam z grubsza posty od wczoraj. Jestem w totalnym pędzie. Spisuje sobie w notatniku tematy które poruszacie, a wole odpowiedzieć na prywatnym później 😂
Dziś ostatnie zakupy i pakowanie. Jutro wyjazd. Bardzo możliwe, że zniknę na tydzień (nie żeby ktoś miał tęsknić 😆)

Dziś z rana miałam wizytę u genetyka, wyliczył bardzo niskie prawdopodobieństwo wad. Teraz dostałam skierowanie na usg+echo 22-24 tydzień, ale nie ma jeszcze zapisów 🤦🏽‍♀️

Załączniki

• 16727568716732188404505742465434.jpg
    16727568716732188404505742465434.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 70
U mnie jeśli chodzi o owoce to wczoraj wysunęliśmy z narzeczonym kilogram kiwi😅 to jest teraz mój nr jeden . Dziś zjadłam strasznie słodka pomarańcze, patrzyłam też w sklepie na borówki ale cena mnie odstraszyła, bałam się że smak nie ten i się mocno zawiodę 🥺
Z warzyw to jem teraz pomidory, chociaż nigdy za nimi nie przepadałam o tej porze roku i jadłam tylko sezonowe z własnej uprawy ❤️ odrzuciło mnie od ogórka świeżego, za to wszystkie warzywa w occie uwielbiam papryka, ogórki 🤤🤤🤤

Apropo prywatnego wątku to coś jeszcze trzeba zrobić żeby tam być ? Bo dostałam ta wiadomość od @aniaslu i nie wiem czy trzeba coś do niej napisać czy jak to działa, jestem zielona 😵

No i wrócę jeszcze do tematu wybory położnej , ja mieszkam na wsi, a obok jestem nieduże miasteczko i raczej nie mam jakiegoś dużego wyboru w położnych, trzeba brać co bedzie .

Powiedzcie mi, czy jeśli prowadzę ciążę prywatnie to taka położna mogę mieć na NFZ czy muszę też prywatnie ? Nie znam się na tym .

No i wrócę jeszcze do tematu wybory położnej , ja mieszkam na wsi, a obok jestem nieduże miasteczko i raczej nie mam jakiegoś dużego wyboru w położnych, trzeba brać co bedzie .

Powiedzcie mi, czy jeśli prowadzę ciążę prywatnie to taka położna mogę mieć na NFZ czy muszę też prywatnie ? Nie znam się na tym .
Ja w poprzedniej ciąży gdzie chodziłam prywatnie miałam położna na NFZ, przychodziła do domu jakoś po 20 tygodniu i później jak już urodziłam. Teraz też napewno zadzwonię właśnie do niej, bardzo sympatyczna i miła kobieta plusem jest też to że była przy porodzie mam nadzieję że teraz też tak bedzie🙂

reklama

Jasne, przysługuje położna na NFZ od lub 21 tygodnia :)

Do góry