reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

Dziewczyny wasze przygody z NFZ są straszne. :( Mój lekarz przepisuje mi badania na NFZ pomimo, że chodzę prywatnie, ale jestem jego pacjentka od dawna i dodatkowo on pracuje w szpitalu w którym robię te badania i będę już rodzic :D. Na szczęście nie mam żadnych złych doświadczeń, wiec oby tak pozostało..

reklama
A jeśli chodzi o włosy to ja mam całkowicie odwrotnie cera włosy bardzo w dobrej kondycji, jestem w szoku jak hormony dają czadu w tym okresie :D

Eh... Nie wiem jak wytrzymam do wizyty poniedziałkowej ... 🙈🙈🙈 Mam wrażenie że wszystkie objawy minęły 🙈🙈🙈 aż jej się boje normalnie 🙈🙈 piersi bolą mega w nocy jak się przewracam z boku na bok to az się budzę taki ból a w ciągu dnia tylko przy dotyku 🙈🤦‍♀️ no i teraz mi delikatnie niedobrze .... Ale to nie jest to co było tydzień czy dwa tygodnie temu 😔😔😔 aaaaa chyba przeszłość daje o sobie znać 🙈🙈🙈 i wraca strach , lek i niepokój ....😔

Dzień dobry ;) u mnie samopoczucie bardzo dobre dzisiaj. Apetyt w końcu wrócił, z czego się bardzo cieszę :D w nocy jak zasypiałam to marzyły mi się placki ziemniaczane lub podsmażane ziemniaki 🤪 lub ewentualnie chipsy solone :D ewidentnie ciągnie mnie do ziemniaków, a dawno nie jadłam.
Ooo mi też się marzą chipsy 🙊 ale przez zaparcia boję się jeść takie rzeczy... Dziś o północy miałam męża budzić że mam straszną ochotę na quritto
Eh... Nie wiem jak wytrzymam do wizyty poniedziałkowej ... 🙈🙈🙈 Mam wrażenie że wszystkie objawy minęły 🙈🙈🙈 aż jej się boje normalnie 🙈🙈 piersi bolą mega w nocy jak się przewracam z boku na bok to az się budzę taki ból a w ciągu dnia tylko przy dotyku 🙈🤦‍♀️ no i teraz mi delikatnie niedobrze .... Ale to nie jest to co było tydzień czy dwa tygodnie temu 😔😔😔 aaaaa chyba przeszłość daje o sobie znać 🙈🙈🙈 i wraca strach , lek i niepokój ....😔
Mnie dziś w nocy też ból piersi obudził jak nigdy bo do tej pory jedynie przy dotyku albo jak zdjęłam biustonosz to czułam ból... Mi jak jeden dzień mdłości przechodzą to też już mam schizy 🤦 mówię do męża że jak za tydzień na wizycie będzie dobrze to minęliśmy etap poprzedniego poronienia 🙈 wyznaczam sobie takie granicę gdzie myśli trochę się uspokoją 🤷

Cześć dziewczyny a mi znów zaparcia wróciły. Najgorsze że boli w dolnym odcinku pleców. Już się naczytałam. I nie wiem czy to od zaparcia czy coś gorszego

Ooo mi też się marzą chipsy 🙊 ale przez zaparcia boję się jeść takie rzeczy... Dziś o północy miałam męża budzić że mam straszną ochotę na quritto

Mnie dziś w nocy też ból piersi obudził jak nigdy bo do tej pory jedynie przy dotyku albo jak zdjęłam biustonosz to czułam ból... Mi jak jeden dzień mdłości przechodzą to też już mam schizy 🤦 mówię do męża że jak za tydzień na wizycie będzie dobrze to minęliśmy etap poprzedniego poronienia 🙈 wyznaczam sobie takie granicę gdzie myśli trochę się uspokoją 🤷
Oj ja tak już przed testem. Miałam że piersi bolały bardzoooo mocno jak zdjęłam stanik ... Dalej tak jest chodź po jakimś czasie się uspokaja albo ja przyzwyczajam do bólu 🙈🙈 ja już taki etap minęłam ... Widziałam serduszko ... Pierwszy raz w życiu 😍😍
Mocno wierzę że na wizycie będzie wszystko dobrze , ale jednak niepokój jest ... 🙈🙈 Właśnie mnie znów mdli ... Więc może ja po prostu za bardzo wyszukuje się tych objawów 🙈🙈🤷‍♀️

Ja za chipsami nie przepadam ale za to w tej ciąży mogę ją okrągło jeść oponki i mandarynki 🤤🤤🤤🤤🤤 właśnie zbieram się do sklepu po oponka 🤤🤤🤤🤤

Ja sie martwię tym plamieniem :( Nie pobierał cytologii, tylko badanie palcami plus uciskanie brzucha... Nie boli mnie brzuch, tzn. teraz jak zauważyłam plamkę to coś zaczęłam czuć, ale to nie bol. Już się popłakałam... Mama mnie trochę uspokoiła przez telefon.
Ogólnie od niedzieli czuję się fatalnie, zawroty głowy, mdlosci.. te mdlosci przy tych momentach, gdzie prawie mdleje (czuję ze robi mi sie tak goraco, dreszcze po plecach i nagle ciemno przed oczami) to jest dla mnie nic. :(
Kurczę to faktycznie daje Ci ciąża popalić już na początku :( Mam nadzieję, że lekarz stwierdzi, że nie ma czym się martwić. Lekkie plamienia po badaniu się zdarzają.
Trzymaj się tam, dużo odpoczywaj.

Cześć dziewczyny a mi znów zaparcia wróciły. Najgorsze że boli w dolnym odcinku pleców. Już się naczytałam. I nie wiem czy to od zaparcia czy coś gorszego
Ja miałam tak tydzień temu... Tzn zaparcia mam cały czas ale tydzień temu schizowalam bo bolał mnie cały brzuch i kulo mnie w dole... Pani dr wcisnęła mnie na wizytę i okazało się że z dzidzia wszystko ok a bóle są przez zalegający kał... Zaleciła syrop i trochę mnie uspokoiła choć bóle są cały czas choć nie tak silne... Dzis zauważyłam że muszę znów zacząć kawę pić bo dziś po niej już dwa razy udało nie się skorzystać z toalety ale za to brzuch boli bardziej 😢 powtarzam sobie że to wszystko przez te hormony i to nic złego 🙈 bo jakbym jutro znów jechała do lekarza to chyba by mnie wyśmiała że co tydzień jeżdżę sprawdzać czy wszystko ok 😱

Oj ja tak już przed testem. Miałam że piersi bolały bardzoooo mocno jak zdjęłam stanik ... Dalej tak jest chodź po jakimś czasie się uspokaja albo ja przyzwyczajam do bólu 🙈🙈 ja już taki etap minęłam ... Widziałam serduszko ... Pierwszy raz w życiu 😍😍
Mocno wierzę że na wizycie będzie wszystko dobrze , ale jednak niepokój jest ... 🙈🙈 Właśnie mnie znów mdli ... Więc może ja po prostu za bardzo wyszukuje się tych objawów 🙈🙈🤷‍♀️

Ja za chipsami nie przepadam ale za to w tej ciąży mogę ją okrągło jeść oponki i mandarynki 🤤🤤🤤🤤🤤 właśnie zbieram się do sklepu po oponka 🤤🤤🤤🤤
Ooo mandarynki też są moimi przyjaciółkami od kilku dni 🤣

reklama
Kurczę to faktycznie daje Ci ciąża popalić już na początku :( Mam nadzieję, że lekarz stwierdzi, że nie ma czym się martwić. Lekkie plamienia po badaniu się zdarzają.
Trzymaj się tam, dużo odpoczywaj.
No właśnie wczoraj na wizycie powiedział, że mam chodzić do pracy, ewentualnie da mi zwolnienie jak zobaczymy zarodek i serduszko. Dziś o 5:20 mycie włosów mnie przerażało.. że nie dam rady, bo się przewrócę. No ale jednak dałam radę.. :) Czekam na odpowiedź na mojego smsa do lekarza. Oby wszystko było dobrze 🙏

Do góry