Zaciśnięte bardzo mocno!!Dziewczyny ja za chwilę mam wizytę. Jestem 2 w kolejce. Stresuje się strasznie, ale ja mam plamienia więc wiecie... trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok
Czekamy na info
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Zaciśnięte bardzo mocno!!Dziewczyny ja za chwilę mam wizytę. Jestem 2 w kolejce. Stresuje się strasznie, ale ja mam plamienia więc wiecie... trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok
Ja juz zglupialam. Ale chyba jednak 8. Chociaz mi mowili ze 9. Chyba ze 8. skonczony a zaczety 9.hehe noo a powiedzcie mi jak mam 8+0 to jets 8. tc czy 9tc. ?
Mi lekarka powiedziała że od 8+0 do 8+6 to cały czas 8. Chociaż aplikacja pokazuje coś innegoJa juz zglupialam. Ale chyba jednak 8. Chociaz mi mowili ze 9. Chyba ze 8. skonczony a zaczety 9.
hehe noo a powiedzcie mi jak mam 8+0 to jets 8. tc czy 9tc. ?
ja miałam pierwszy poród cc na zimno ponieważ dziecko było ułożone pośladkowo.Pytanie do dziewczyn które mają już dziecko ale urodzone przez cc. Planujecie drugie cc czy będziecie próbować naturalnie?
Ja niestety bardzo źle znioslam pierwszy poród cc (ale nie będę tu pisać o tym żeby nikogo nie straszyć). Bardzo chciałabym odrodzić naturalnie ale boję się że się nie uda. Mam jakieś wewnętrzne wrażenie że albo dzidzia znów się zaplacze w pępowinę albo nie będzie postępu albo blizna będzie za cienka. Totalnie nie wiem który szpital wybrać żeby wspierali mnie w naturalnym porodzie. Jakoś mnie tak dziś naszło myślenie.
To jest tak jak z urodzinami, jak dziecko kończy roczek to od tego dnia zaczyna mu płynąć drugi rok życia. Ale jak ktoś się pyta w jakim jest wieku to przecież mówimy że ma rok (mimo że tak naprawdę skończony), a nie że dwa lataJa juz zglupialam. Ale chyba jednak 8. Chociaz mi mowili ze 9. Chyba ze 8. skonczony a zaczety 9.
Musisz mieć ukończone 35 lat to fakt. A prywatnie nie chcesz zrobić? Zrób usg a jak coś wyjdzie niejasne to dorobisz pappaCześć dziewczyny dopiero udało mi się przebrnąć przez ostatnie posty, dużo tego
Wczoraj miałam mieć zrobioną pappa ale niestety nie zrobiłam. Lekarz wystawił mi skierowanie że względu na wiek, w dniu porodu będę mieć już 35 lat. Okazało się jednak, że rocznikowo nie mam 35 lat i zrobić na NFZ mi nie mogą...uff jaka ja byłam zdenerwowana, ponad godzinę przebijałam się przez miasto i odesłano mnie z kwitkiem. Za tydzień miałam mieć również USG prenatalne na to skierowania, a teraz zostanę bez badania. Na szczęście 22.12 mam wizytę u mojej ginekolog i może wtedy uda się zrobić USG. Pappa już chyba odpuszczę bo i tak nie byłam pewna czy chcę ją robić. Dziewczyny doradcie, a może któraś miała podobną sytuację z tym skierowaniem?
Ja od zawsze preferowałam luźny styl ubierania sie nie problem ukrywać sie pod workowatymi bluzkami xdJa już z podwyższonym, nie znoszę biodrówek..Ja kupiłam na Allegro na razie na próbę jedne cienkie i jedne ocieplane i widzę, że fajnie pasują to przy okazji dokupię.
Zamiast zwykłego stanika noszę sportowy albo wcale, tak mi najwygodniej ale już się przymierzam do kupienia takiego ciążowego bez fiszbin.
Z bluzek też kieruję się ku tunikom i luźnym bluzkom, zwykle uwielbiałam obcisłe topy ale zaczynają mi przeszkadzać i rolują się na tym brzuszku
Przy pierwszym razie gdy byłam w 6t to bolał mnie przez dobrych kilka dni, masakra, chyba organizm musiał się przyzwyczaić. Piersi wołały o zmiłowanie przy najmniejszym dotknięciu.
Teraz przy drugim razie z Duphastonem ( 3x na dzień ) już mam spokój.
U mojego ginka kapcie zauważyłam, na krześle coś tam leży takiego białego ale nie interesowałam się specjalnie co to jest.
Mój ma taki długi ten pokój i z przodu ma swoje biurko i szafki a za jego plecami jest część do badań więc gdy się rozbieram on jest odwrócony plecami i przychodzi gdy już sobie siedzę na leżance więc nie ma takiego skrępowania że się rozbieram a on się gapi.
Ja osobiście jestem za zamknieciem już grupy, znamy się na tyle że nawet jeśli któraś z nas pojawi się po kilku dobrych dniach to każdy ją kojarzy bo wcześniej się już nieraz udzielała.
Masz racje. A mimo to ja mysle spokojniej jak mam w glowie ten tydzien dalej Po prostu moja glowa zakodowala ten 12 tydzien jako jakas magiczna bariere. Wiem wiem, nie sprowadzajcie mnie na ziemieTo jest tak jak z urodzinami, jak dziecko kończy roczek to od tego dnia zaczyna mu płynąć drugi rok życia. Ale jak ktoś się pyta w jakim jest wieku to przecież mówimy że ma rok (mimo że tak naprawdę skończony), a nie że dwa lata