reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Ja tez śpię na brzuchu, staram sie zasypiać na boku ale nie idzie mi to jakoś w ogóle wtedy słyszę mocne bicie swojego serca i mi to przeszkadza 😂 wiec kładę sie na brzuchu ale podnoszę jedna nogę tak żeby mieć kąt prosty 😂 i śpię taka rozkraczona ale wtedy nie leżę bezpośrednio na brzuchu
Ja tez usypiam tylko na brzuchu ale w poprzedniej ciąży 7 lat temu nauczyłam się oszukiwać kładę się bokiem i pod bok kładę sobie taką dluga poduszkę i w rezultacie śpię na boku ale jakbym spala na brzuchu. Wiec zaczęłam to już powoli stosować.

Jejq ci za weekend w piątek urodziny córki mojego kuzyna to bylam z moją córką bo one prawie w tym samym wieku. Wczoraj imieniny mojego taty. Przy tych mdlosciach tak ciężko mi gdzie kolwiek wyjść że szok. Cały czas czuje jakbym miała jakas gule w przełyku masakra szczeze wymiękam już 😪. Dzisiaj cały dzień przegnilam za to w łóżku

W czwartek wizyta u gina juz doczekać się nie mogę aż zobaczę mojego maluszka. I u dentysty wkoncu zrobi mi tego zęba do końca i już chyba do sierpnia się tam nie pojawię.

reklama
Ja na razie śpię tylko na brzuchu , inaczej nie potrafię zasnąć, ale ja dopiero 7+4.

Mdlosci mam tylko rano, ale nie wymiotuje. Mam nadzieję że tak zostanie. Innych objawów brak. No może jeszcze to, ze śpię dużo i nic mi się nie chce .

Wizytę mam dopiero 21.12.

Jutro wybieram się do dentysty na piaskowanie .

Jak piszecie o spodniach ciążowych.... to widzicie u siebie już brzuszki? Czujecie je?
Ja dopiero 2 dni temu (a mam dokładnie 11 tyg) miałam takie wow, chyba się zaczęło! że mam taki twardy brzuch i dół zaczyna odstawać troszeczkę 🙂
Ja akurat nie mam problemu ze spodniami, bo noszę głównie legginsy, a ogólnie przez mdłości, brak apetytu schudłam ze 3kg więc wszystko jest na mnie luźniejsze niż zazwyczaj.
No ale co do brzuszka..... zaczęłam się zastanawiać czy mogę dalej spać na brzuchu (to moja ulubiona pozycja, chociaż staram się spać na boku), bo niby jak jest brzuch ciążowy to nie zaleca się spania na brzuchu, że można zaszkodzić maluchowi (niby od 12-13tyg) Co o tym myślicie?
Jutro mam wizytę u ginekologa (nareszcie!!!! Nie mogę się doczekać USG ❤️) to może zapytam o to.
Też mam jutro wizyte. Najlepsze jest to, że nie pamiętam na ktora 🤦🏼‍♀️ nie wiem czy dzisiaj zasne 😅

Ja w czwartek na "sądną" wizytę, nie wiem czemu dużo od niej oczekuję, chcę potwierdzenia takiej kropki nad i, że wszystko jest dobrze.
Mi aplikacja pokazuje 10+1, już nie mogę się doczekać kiedy ten pierwszy trymestr się wreszcie skończy...
Aplikacje najbardziej lubię ciąża +, właśnie za te animacje.
Na brzuchu kocham spać, ale mam olbrzymi biust plus moj standardowy wielki brzuch, więc jest to nielada wyczyn.
Na codzień najwygodniej mi się chodzi w wysokich leginsach, najlepiej ocieplanych, bo wiecznie mi zimno...
Dobranoc dziewczyny.

To powodzenia dziewczyny na wizytach, na pewno wszystko będzie ok :) ja mam kolejną dopiero 28/12 (będzie 10 tydz) więc święta będą trochę w stresie... Mam nadzieję, że nie wyjdzie tak że powiemy rodzinie na święta a za kilka dni będziemy musieli to cofać... Eh te czarne myśli.

To powodzenia dziewczyny na wizytach, na pewno wszystko będzie ok :) ja mam kolejną dopiero 28/12 (będzie 10 tydz) więc święta będą trochę w stresie... Mam nadzieję, że nie wyjdzie tak że powiemy rodzinie na święta a za kilka dni będziemy musieli to cofać... Eh te czarne myśli.
Ja dwa razy poroniłam w 6 tyg przetrwałam 6 tydzień wszystko jest Oki co 2 tyg chodzę na wizyty puki co lekarz jest dobrej myśli wiec ja też. Wychodzę z założenia że limit niepowodzeń wykorzystałam najgorsze tyg przetrwałam(jest już 10) wiec będzie dobrze musi być. Tym razem dam radę wytrwać te 40 tyg. Staram się być optymistka co nigdy mi nie wychodziło. Niewiem czemu ale jakoś wewnętrzny spokój czuje. Myślę że ty tez poczujesz odpędź czarne myśli uda się🙂.

Tez mam następna wizytę 28.12 i ten sam dylemat. Myślałam ze powiemy rodzinie na święta ale ze względu na wizytę po chyba wstrzymamy się do dnia babci i dziadka … jak uda się ukryć oczywiście

Tez mam następna wizytę 28.12 i ten sam dylemat. Myślałam ze powiemy rodzinie na święta ale ze względu na wizytę po chyba wstrzymamy się do dnia babci i dziadka … jak uda się ukryć oczywiście
ja mialam mowic rodzinie w swieta bo myslalmm ze ciaze bede miec z OM ale ze jest starsza to powiem w styczniu w drugim trymestrze i tyle, lepiej nie za wczesnie, bo później jakby co to znow kazdemu tlumaczyc...

reklama
Jak piszecie o spodniach ciążowych.... to widzicie u siebie już brzuszki? Czujecie je?
Ja dopiero 2 dni temu (a mam dokładnie 11 tyg) miałam takie wow, chyba się zaczęło! że mam taki twardy brzuch i dół zaczyna odstawać troszeczkę 🙂
Ja akurat nie mam problemu ze spodniami, bo noszę głównie legginsy, a ogólnie przez mdłości, brak apetytu schudłam ze 3kg więc wszystko jest na mnie luźniejsze niż zazwyczaj.
No ale co do brzuszka..... zaczęłam się zastanawiać czy mogę dalej spać na brzuchu (to moja ulubiona pozycja, chociaż staram się spać na boku), bo niby jak jest brzuch ciążowy to nie zaleca się spania na brzuchu, że można zaszkodzić maluchowi (niby od 12-13tyg) Co o tym myślicie?
Jutro mam wizytę u ginekologa (nareszcie!!!! Nie mogę się doczekać USG ❤️) to może zapytam o to.
Podobno brzuch zaczyna się od 9tc. Mnie w piątek zaczął swędzieć więc muszę włączyć bio Oil. Zaczyna rosnąć. No i mam te już 2,5kg na plusie...

Do góry