reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Cześć dziewczyny,

ja z pytaniem czy któraś z Was tez ma problemy z zaparciami/wzdeciami?
Staram się naprawdę uważać na to co jem a mimo wszystko co wieczór mam brzuch jak balon i ten dyskomfort :|
Czy używacie jakiś lekarstw? Czytałam ze niby można brać espumisan, a jednak babka w aptece mi mowi ze najlepiej to nie brać :/
Ja mam i muszę trzymać dietę. Jestem po in vitro na lekach podtrzymujacych. Progesteronu tyle,że zaparcia będą i to normalne. Rano owsianka, kanapki na czarnym chlebie(dużo błonnika trzeba jesc), obiady przeważnie zupy, dużo nabiału, odstawiłam ziemniaki i banany bo było tragicznie, mega dużo wody!
Ps. Nie wiem jak wy to robicie dziewczyny ale ja mam leki na 2tyg za 400zl. Też bym chciała za darmo😭

reklama
Ja mam i muszę trzymać dietę. Jestem po in vitro na lekach podtrzymujacych. Progesteronu tyle,że zaparcia będą i to normalne. Rano owsianka, kanapki na czarnym chlebie(dużo błonnika trzeba jesc), obiady przeważnie zupy, dużo nabiału, odstawiłam ziemniaki i banany bo było tragicznie, mega dużo wody!
Ps. Nie wiem jak wy to robicie dziewczyny ale ja mam leki na 2tyg za 400zl. Też bym chciała za darmo😭
Ja zostawiłam
W czawartek 620 zł w aptece

Moim zdaniem forum jest od tego żeby można było pisać o wszystkim i drugi wątek jest bez sensu.

Ja mam pierwsza wizytę w środę i będzie to 6t0d , mam nadzieję że już będzie serduszko ale jak nie to spokojnie poczekam na następną wizytę, staram się nie stresować.

Objawów w symie nie mam żadnych, czuję się jakbym w ciąży nie była i cieszę się z tego , bo w poprzedniej ciąży strasznie męczyły mnie mdłości.

Jestem po 2 cc i marzę o porodzie naturalnym , ale też nie nastawiam się że muszę koniecznie urodzić naturalnie.

Któraś z dziewczyn pytała skąd jestem, ale nie pamietam która. Jestem z okolic Zakopanego .

Hejka, jak bylam 7 lat temu na wrzesniowkach 2014 to też zrobiłyśmy sobie kilka wątków tematycznych żeby łatwiej było coś znaleźć. Np. Wyprawkowy albo był wątek dot. Wózków itd. Duże ułatwienie żeby nie zginąć w morzu postów.
Wczoraj padłam o 21. Miałam ochotę na słodkie, więc zrobiłam saltke z tuńczykiem, wiem-bez sensu, zjadłam za dużo i prawie zwymiotowałam. Brawo ja. Zaczynają się cyrki z jedzeniem 😉 miłego dnia.

reklama
A czy są tu ciężarne wegetarianki?🌿 Suplementujecie się dodatkowo czy zmuszacie się czasami na jakiś plasterek szynki?

Do góry