reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Dziewczyny, ymm jakby to powiedzieć chciałabym zadać pytanie z innej beczki, mianowicie dot.czopków glicerynowych. Miałyście doczynienia? Jak szybko po nich rusza? Położna radziła abym zadbała o to przed porodem bo lewatywa wiadomo jest mniej przyjemna. Stosowałyście kiedyś?
Ja przy pierwszym porodzie stosowalam jeszcze w domu i mnie nic nie ruszyło ani trochę

reklama
Dziewczyny, ymm jakby to powiedzieć chciałabym zadać pytanie z innej beczki, mianowicie dot.czopków glicerynowych. Miałyście doczynienia? Jak szybko po nich rusza? Położna radziła abym zadbała o to przed porodem bo lewatywa wiadomo jest mniej przyjemna. Stosowałyście kiedyś?
Planuję lewatywę w domu zrobić (żadnych czopków nie brałam), mi się wydaje, że to jest skuteczniej

A ja nie robię nic. Tutaj nie robią lewatywy nigdy w szpitalu tylko uznają, że organizm sam się powinien oczyścić przed porodem a jeśli nie to trudno, kobieta się wypróżnia podczas porodu i tyle. Ja teraz są dni że 5 razy dziennie latam do łazienki 🙈 więc mam nadzieję że podczas porodu nie będzie niespodzianki.

Mi kolezanka, matka 2ki odradzała zakup teraz, bo nie wiadomo czy będzie mi potrzebny, ale ja i tak kupie. Moja siostra używała, a biorąc pod uwagę mój powiększony rozmiar cycków w ciąży o 3 w górę to będzie co ściągać. Tak czy owak, jeśli będę musiała wyjść żeby tatuskowi zostawić. A wole juz mieć do szpitala bo nie wiadomo jak będzie z dostępnością w szpitalu,npoza tym jakoś wole mieć swój osobisty.
Dziewczyny mi laktator uratował życie w szpitalu. Nawał potem zastój i gorączka, polecam też zabrać na wszelki wypadek termofor, ogrzewa się piersi i dużo łatwiej schodzi pokarm :*

@niunia2324 jak tam u Ciebie? Jeszcze w szpitalu czy już w domku? Jak Kostek i jak Twoja regeneracja po cc?
Wyszliśmy ze szpitala w środę. Spędziliśmy tam tydzień, Kostek dostał zoltaczki w 4 dobie życia. Walczyliśmy dzielnie. W domu cudownie, poznajemy się, karmimy, miziamy, tyle miłości 😍
Po cc juz ok. W zasadzie już w 6 dobie czułam się b.dobrze. Polog nie taki straszny, ale podkładów -podpasek idzie na tony 😉
Trzymam kciuki za Was moje drogie 😚

reklama
IMG_20200626_011110.jpg
IMG_20200626_005523.jpg

Aleksander wita się z Ciociami❤️ Ważył 3200g i 56cm 😊

Do góry