reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Ja jestem po wizycie. Mała wazy 2550g czyli w porzadku, ja nic nie przybrałam i nawet hemoglobinę mam prawie 14. Lekarz się śmiał ze idę odwrotnie. Zamiast na koniec się pogarszać jak większość to ja mam lepsze. Mała odwrócona główkowo. Nawet nie wiem kiedy to zrobiła. 10.07 mam iść na ktg 14.07 następna wizyta. Trochę późno bo z reguły już na końcu są po ok 2 tyg a ja zeszłam z 4 na 3 tyg. Termin mam na 30.07 ale powiedział ze myśli ze do szpitala ok 24.07 to chyba będą wcześniej wywoływać przez cukrzyce ( do obserwacji bo mam tylko dietę)
No to wszystko ladnie idzie☺ i faktycznie troche dlugo z ta wizyta. Ja mam teraz co tydzien

reklama
Ja jestem po wizycie. Mała wazy 2550g czyli w porzadku, ja nic nie przybrałam i nawet hemoglobinę mam prawie 14. Lekarz się śmiał ze idę odwrotnie. Zamiast na koniec się pogarszać jak większość to ja mam lepsze. Mała odwrócona główkowo. Nawet nie wiem kiedy to zrobiła. 10.07 mam iść na ktg 14.07 następna wizyta. Trochę późno bo z reguły już na końcu są po ok 2 tyg a ja zeszłam z 4 na 3 tyg. Termin mam na 30.07 ale powiedział ze myśli ze do szpitala ok 24.07 to chyba będą wcześniej wywoływać przez cukrzyce ( do obserwacji bo mam tylko dietę)
👍🏻 Super wieści

Trzymaj się 🙏 lepiej oczywiście teraz plombę zrobić, żeby się nie martwić zębami przy porodzie. Wiem, że leczenie kanałowe raczej nie robią w ostatnich tygodniach ciąży, ale zawsze trzeba porównać ryzyko od znieczulenia i leczenia a powikłań które mogłyby się pojawić jeżeli nic nie robić. Lekarz zawsze podejmie prawidłowa dezycję i podpowie.

Mi lekarz powiedziała, że czeka na mnie dopiero po połogu aby tą 8ke usunąć. Mam nadzieję, że dam radę z tym bólem, ale na razie masakra to jest
Mi jak się wyrzynały 8ki to przez jakiś czas bolało i się wyrzynały , a potem sobie zrobiły przerwę, i tak kilka razy. Nie musiałam i nie wyrywałam ani jednej, może też będziesz miała to szczęście...
Jestem juz po jednym porodzie i zawsze powtarzałam, że gorszy ząb bolący niż poród sn
Serio? :D

Jeszcze miałam takiego pecha ze pojechałam i nie było prądu 🙈 ale na szczęście poszłam na zakupy i byliśmy na telefon bo kilka pacjentek po mnie przesunął na jutro a mnie nie przesunął żebym nie musiała jeździć bo Mam ok 30 min drogi.
Dziwne tylko ze wcześniej do szpitala. Myślałam ze dopiero jak coś się będzie działo

A ja wręcz przeciwnie. Nawet nie wiem kiedy mi wszystkie wyszły nawet nie czułam. Kiedy usunęłam jedna górna to dolna mając miejsce jeszcze wyszła wyżej. Co mnie zdziwiło ze to możliwe 😂

Dziewczyny, ymm jakby to powiedzieć chciałabym zadać pytanie z innej beczki, mianowicie dot.czopków glicerynowych. Miałyście doczynienia? Jak szybko po nich rusza? Położna radziła abym zadbała o to przed porodem bo lewatywa wiadomo jest mniej przyjemna. Stosowałyście kiedyś?

reklama
Do góry