reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

My przy synu mieliśmy ochraniacze ale założyliśmy dopiero jak zaczął się przekręcać, wspinać. Niestety ale tyle razy przyrznal główka, że jednak bezpieczniej moim zdaniem później mieć. No chyba, że dziecko mniej ruchliwe.
Teraz też kupiłam na połowę łóżeczka dla Małej. Ale też założę później. W łóżeczku jest tylko przyscieradlo

reklama
Ja chyba zostawiam ten ochraniacz też. Czasem jestem uparta jak osioł i to jest chyba jeden z przykładów 😅 bo patrzcie: moje łóżeczko ma szczebelki ale np. te łóżeczka Chicco są z materiału. To też by można powiedzieć że jak dziecko się przytuli do ściany w takim lozeczku Chicco to się może udusić, a wiadomo że nikt się tym nie martwi, bo łóżeczko jest bezpieczne dla noworodków i niemowląt. Ten mój ochraniacz to nie jest jakaś gruba tkanina tylko cieniutka tkanina z bawełny, tak samo cieniutka albo nawet cieńsza niż ściana łóżeczka Chicco. Wiem, że sama pytałam Was o opinie, ale czasem tak jest że człowiek musi sobie sam to poukładać w głowie :D
no i też dobrze, porady są po to, zeby pozwollić Ci zerknąć na temat z innej perspektywy, ostatecznie to Ty masz się dobrze z tym czuć, żadnej z nas przy Twoim dziecku nie będzie, a mama zawsze ma rację :)

Ja tez narazie nie kupowałam ochraniaczy. Później mam zamiar, razem z poscielą:p Co do zębów to cała koncepcje mi ten wirus zniszczył... Zostały mi jakies 2 do zrobienia i pozamykali wszystko i tak już zostało. Kiedys tam sie pewnie zbiore i pójdę, ale juz pewnie grubo po porodzie

Ja mam wątpliwości czy te metody typu jedzenie ostrego żarcia, wchodzenie po schodach, masaże sutków, itd., coś dają. Sama zamierzam to robić jak już dobiję do terminu ale tak bardziej z przymrużeniem oka. Moja koleżanka robiła wszystko, dosłownie WSZYSTKO, żeby przyspieszyć poród i nic z tego nie wyszło, i tak urodziła po 42. tygodniu... Mi się wydaje, że dziecko się urodzi kiedy będzie na to gotowe, i za dużo nie możemy zdziałać... Ale to tylko moje zdanie.

Ja mam wątpliwości czy te metody typu jedzenie ostrego żarcia, wchodzenie po schodach, masaże sutków, itd., coś dają. Sama zamierzam to robić jak już dobiję do terminu ale tak bardziej z przymrużeniem oka. Moja koleżanka robiła wszystko, dosłownie WSZYSTKO, żeby przyspieszyć poród i nic z tego nie wyszło, i tak urodziła po 42. tygodniu... Mi się wydaje, że dziecko się urodzi kiedy będzie na to gotowe, i za dużo nie możemy zdziałać... Ale to tylko moje zdanie.
Nie ma reguły i złotego środka.... to od naszych dzieciątków bardziej zależy juz teraz

możliwe, ale nie zaszkodzi spróbować :)

Heja Ladies,
Właśnie jestem po wizycie położnej.
Plan porodu ogarnięty. Wklejam Wam zdjęcie jakiej ankiety możecie się spodziewać przy przyjęciu do szpitala.
Z technicznych rzeczy odradzała podanie dolarganu, no chyba ze prog bólu jest bardzo niski. Podobno bardzo osłabia dzidzie i na dzień dobry ma 2-3 pkt mniej w skład apgar.
Doradzala odroczenie BCG do drugiej doby życia. Ja akurat będę odraczac w ogóle szczepienia.
Wytłumaczyła mi tez zabieg Credego. Kojarzyło mi się tylko z rtęcią i tym, że niektóre kobiety z tego rezygnują. Zabieg ma zapobiegać zapaleniu spojówek, w momencie kiedy dziecko otworzyłoby oczy w przejściu przez kanal rodny.
Powrócę tez do tematu kapieli czy kapac od razu po powrocie do domu ze szpitalnych zarazków. Otóż nie, spokojnie do 7 doby życia dziecko ma naturalny film uwalniany przez pory w skórze i zwalvza nawet szpitalną zaraze. Przemywac tylko w tych miejscach stycznych typu szyjka pachwiny etc

reklama
Ach, zdjęcie

Załączniki

• 20200625_125859.jpg
    20200625_125859.jpg
    719,1 KB · Wyświetleń: 118
Do góry