Zamówiłam woodies akurat sprawdzałam meila i przyszło mi ze dostępne wiec jak wariatka szybko poleciałam zakupić. Fakt wysyłka dopiero od 17 czyli pewnie ciagle czekają ale chociaż już zamówione jest szansa ze mała nie będzie spać na samym materacu
reklama
No niestety mam opcję tylko Jestem rodzicem. Nie mogę dodać że spodziewam się dziecka dziwne może o to nic nie dostałam
zaloz nowe konto na innego meila
karolaka88
Fanka BB :)
Kurde mogłam to instalować wcześniej, bo teraz to chyba już raczej za późno?
Kurde mogłam to instalować wcześniej, bo teraz to chyba już raczej za późno?
probuj. Ja dopiero zaznaczyłam opcje newsletter wiec tez nie wiadomo czy coś dostane
AsiaPelasia
Ja konto miałam bardzo długo, tylko właśnie nie miałam zaznaczonej opcji tego newslettera, przedwczoraj zaznaczyłam a wczoraj wieczorem dostałam mejla o pieluszkach
Hania będzie mamą
A które wybrałaś?Zamówiłam woodies akurat sprawdzałam meila i przyszło mi ze dostępne wiec jak wariatka szybko poleciałam zakupić. Fakt wysyłka dopiero od 17 czyli pewnie ciagle czekają ale chociaż już zamówione jest szansa ze mała nie będzie spać na samym materacu
A które wybrałaś?
Modern Cot. Tak samo mi się spodobało jak i tatusiowi wiec zostało wybrane jednogłośnie
Martitta88
Maria_0701
Fajny podcast, dziękiO masakra, u Ciebie to dopiero chcą jak za zboże...
Ja jutro mam wizytę kontrolną i po niej zadzwonię do położnej, bo też chce wiedzieć w końcu, czy doktorek mnie pośle wcześniej do szpitala, czy nie.
Zależy mi mega na porodzie sn bez ingerencji w krocze, ale tak się boje komplikacji, że szok, zwłaszcza iż ostatnio się okazało, że Mały ma dużą główkę i w ogóle szykuje mu się "dobra" waga
Z drugiej strony słucham podcastów o porodach i myślę sobie, kurcze, jak ważne jest pozytywne nastawienie oraz podejście właśnie położnej i wzajemna współpraca (Link do: DDBP. ODCINEK 9. Wąskie biodra a poród naturalny z położną Katarzyną Siudak-Piwowarską)
podrzucam link do tego o czym m.in. słuchałam, może już znacie?
Właśnie też się bardzo pozytywnie nastawiłam już od jakiegoś czasu i jedyną obawą zostało to, że nie będzie respektowany plan porodu (zależy mi też na porodzie fizjologicznym, bez „rutynowego” nacięcia krocza i możliwości urodzenia dziecka w pozycjach wertykalnych), ponieważ nie każda położna chce to robić. Dla tego się zastanawiam nad „wykupieniem” położnej, aby zwiększyć poczucie bezpieczeństwa i tego, że moje nastawienie do porodu i oczekiwanie będzie respektowane. Oczywiście jeśli poród nie będzie miał komplikacji, bo wtedy wiadomo że się zgodzę na wszelkie interwencje, jeżeli będzie to uzasadnione i szczególnie wytłumaczone. Zdrowie dziecka przede wszystkim ❤
Nasz Maluch podobno nie będzie mały i ostatnio rozmiar główki wyprzedzał termin na 1,5-2 tyg., dlatego moja lekarz powiedziała, że po ostatnim USG (które mam jutro ) będzie podejmowała decyzję patrząc na wagę i rozmiar dziecka i może w 38 tyg. po prostu da mi skierowanie do szpitala...
Także czekam jutrzejszej wizytę.
I wierzę, że mogę urodzić Dzidziusia sama, siłami natury Nie chcę się poddawać tym straszeniom od lekarza
reklama