reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Hania a co zrobiłaś że tak łądnie schodzi? Ja dopiero wczoraj zaczęłam puchnąć przez upał
Piję dużo wody ok 2 l ( nie licząc ziółek, herbatek itd)
Robie sobie napar z pokrzywy w dzbanku 1,5 L z 3 torebek, który wypijam w ciągu dnia
Na 2 śniadania koktajl owocowy z całą nattką pietruszki, szpinaku, sokiem z cytryny, miodem (dodaje owoce w zaleznosci jakie mam banan, borówka, malina) i zamiast wody 100%sok wyciskany z czerwonych pomarańczy.
Dzisiaj 5 dzień i załapałam balans także zmniejszam to odwadnianie.
Kawa też odwadnia i piwko. Polecam Żywiec białe 0,0%😎

Robie sobie napar z pokrzywy w dzbanku 1,5 L z 3 torebek, który wypijam w ciągu dnia
Na 2 śniadania koktajl owocowy z całą nattką pietruszki, szpinaku, sokiem z cytryny, miodem (dodaje owoce w zaleznosci jakie mam banan, borówka, malina) i zamiast wody 100%sok wyciskany z czerwonych pomarańczy.
O też będę korzystać z tych sposobów bo im się robi ciepłej tym gorzej mi się zbiera woda, dziś miałam problem by sandały zapiąć na pasek 🙆‍♀️🤦🏻‍♀️

Hehe to było moje ulubione procentowe piwko. Teraz jest to moje ulubione 0% piwko :p

Ciężko powiedzieć w którym tygodniu była bo pisała że miała nieregularne bardzo cykle i chociaż jej wychodziło koło 33-tego tygodnia (z tego co pamiętam) to lekarz jej powiedział że ciąża jest młodsza.

A dlaczego się obawiasz, że u Ciebie będzie wcześniej?

Spakowałam w końcu torbę do szpitala 💪💪💪 jestem z siebie dumna 😅
Ja też juz spakowana 😊

O też będę korzystać z tych sposobów bo im się robi ciepłej tym gorzej mi się zbiera woda, dziś miałam problem by sandały zapiąć na pasek 🙆‍♀️🤦🏻‍♀️
Musisz pić minimum 2 l samej wody dziennie wtedy będzie git. Ale jak Ci woda nie schodzi to wtedy pokrzywy i inne tegesy
Hehe to było moje ulubione procentowe piwko. Teraz jest to moje ulubione 0% piwko :p
Czyż nie jest wyborne? 😎

No ja sie chyba do tego 0% juz nie przekonam. Probowalam juz tyle razy i zmecze bo zmecze ale bez przyjemnosci. Tym bardziej ze za normalnym mi juz tak teskno, a im cieplej gorzej bedzie. Ale wczoraj za mna takie slodkie chodzilo i znalazlam radlera jablko czeresnia i dobre bylo☺

Ja też spakowana, sukces!! 💪 No i co wzięłam- cała torbę przekąsek 😂 bo na Facebooku dziewczyny w grupach piszą, że ogromny głód po porodzie sn, a że może trafić w nocy to do rana trzeba czekać na sniadanie i można uschnąć z głodu 😄 No i wzięłam też z polecenia do porodu lizaki i colę oprócz wody 😄

reklama
Ja do jedzenia nie wzięłam nic :D są automaty w tym "moim" szpitalu więc jakbym była bardzo głodna to mi małż coś przyniesie. Ale raczej dają jedzenie czy to dzień czy noc, chociaż nie jestem pewna. Mi by się już jedzenie nie zmieściło do torby.

Do góry