reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Dziewczyny, miewacie skórcze przepowiadające?
Tak
Ja mam już od jakiegoś czasu
Spina mi się brzuch na kilkanaście sekund i boli jak ból miesiączkowy
Bywały dni ze miałam po kilka kilkadziesiąt nieregularnych skurczy w ciągu dnia i nocy
Ale odkąd biorę magnez ta liczba się zmniejszyła do kilku ale i tak odczuwam je dosyć wyraźnie

reklama
Tak
Ja mam już od jakiegoś czasu
Spina mi się brzuch na kilkanaście sekund i boli jak ból miesiączkowy
Bywały dni ze miałam po kilka kilkadziesiąt nieregularnych skurczy w ciągu dnia i nocy
Ale odkąd biorę magnez ta liczba się zmniejszyła do kilku ale i tak odczuwam je dosyć wyraźnie
Tez tak mam i to od dawna... wczoraj mąż był w pogotowiu bo zaczęło się dość regularnie od popołudnia..... w nocy jakos pospałam ale od rana ból w dole pleców i jakies mega zmęczenie..... ktoś wie w którym tyg urodziła nasza lipcowa mama? Myślałam, że będę pierwsza bo termin z om na 2.07 i się obawiam że u mnie będzie wcześniej

Dziewczyny, miewacie skórcze przepowiadające?
Tak, od 30 tygodnia mam 🙂 moja lekarz mówiła, że to bardzo dobrze, macica się trenuje przed porodem 💪 i jak się okazało, niestety niektóre dziewczyny te skurcze nie maja w ogóle do samego porodu...
Także powinnaś się cieszyć, że te skurcze masz 🙂👍🏻
Jeśli chodzi o odczuwanie, to to albo mocne napięcie brzucha (na kilka kilkanaście sekund macica jest jak kamień) albo odczucie podobne do tego jak przed miesiączką. Czasami jak idę na spacer, to w ciągu godziny mogę mieć do 5-6 skurczów, ale tak naprawdę nie mam od tego jakiegoś dyskomfortu 🙂 korzystając z okazji, staram się prawidłowo oddychać pod czas skurczu.

Oby takie skurcze były pod czas porodu hehe 😅😅 ale wiadomo, że takich nie będzie 😆

Tez tak mam i to od dawna... wczoraj mąż był w pogotowiu bo zaczęło się dość regularnie od popołudnia..... w nocy jakos pospałam ale od rana ból w dole pleców i jakies mega zmęczenie..... ktoś wie w którym tyg urodziła nasza lipcowa mama? Myślałam, że będę pierwsza bo termin z om na 2.07 i się obawiam że u mnie będzie wcześniej
Ciężko powiedzieć w którym tygodniu była bo pisała że miała nieregularne bardzo cykle i chociaż jej wychodziło koło 33-tego tygodnia (z tego co pamiętam) to lekarz jej powiedział że ciąża jest młodsza.

A dlaczego się obawiasz, że u Ciebie będzie wcześniej?

Spakowałam w końcu torbę do szpitala 💪💪💪 jestem z siebie dumna 😅

reklama
Do góry