reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Ja tydzien temu (30tc) to moja dziewczynka miała 1470g , teraz czekam na kolejna wizytę 9 czerwca hehe juz nie mogę sie doczekać kiedy znów podpatrzę co tam słychać 😁🌸
Dziewczyny a możecie cos polecić jeśli chodzi o aspiratory do nosa ? Myśle o elektrycznym

moj brat mówił ze jak mieli elektryczny to on wolał używać ten do ust bo tamten słabo ciągnął. I ogólnie tez słyszałam ze niezbyt sobie radzą te elektryczne. Ja się zdecydowałam na katarek travel. Jest i do ust i do odkurzacza. Zawsze to jakaś alternatywa czy przy wyjeździe czy żeby Np nie wyciągać odkurzacza

reklama
A ja co do pierwszeństwa mam zdanie identyczne jak mamyginekolog, może mi nie jest potrzebne ale innej kobiecie w ciąży konieczne. Myślę, że nie chodzi o to że ‚jesteśmy pępkami świata’- tylko to pierwszeństwo w kolejce nie służy tylko mi, ale i maluszkowi i o tym przede wszystkim trzeba pamiętać. Dziś społeczeństwo jest dość obojętne- co widać w naszych wypowiedziach, nie chodzi przecież o to żeby ogłaszać wszem i wobec, że uwaga pani w ciąży proszę o pierwszeństwo ale czasami nawet ta jedna osoba w kolejce robi różnice :) Jasne, jeżeli jest sytuacja że naprawdę wystać nie mogę, a nikt nie jest na tyle uprzejmy, żeby mnie przepuścić to poproszę o pierwszeństwo, jednak czy nie byłoby milej gdybyśmy się o to pierwszeństwo nie musiały prosić? ;) Takie tylko moje spostrzeżenia :)

U mnie też chyba już mocno widać ciąże, bo w sklepie mnie wołają bez kolejki hihi:))
Ja byłam na usg tydzień temu czyli w 29t i 4d,to mały ważył 1450g, teraz wizytę będę miała za tydzień w piątek (29.05),to zobaczymy :) na razie jest ok, wczoraj weszłam na wagę to pokazało mi 7 kg na plusie :), ale już mi zaczyna psychika wariować, bo dziś mam 30t i 4d, a pierwszego Synka mam wcześniaka. Urodziłam go w 32 i 4. Hehe :) buziak :*

Sent from my RNE-L21 using Forum BabyBoom mobile app
Mój też wcześniak z 34 i schize mam od jakiegoś czasu, żeby nie było powtórki. Obecnie 33 tc

mi mąż nie pozwala z domu wychodzić... jak czasami mnie natchnie to maluję się i ubieram jak na święto i jdziemy "po zakupy" on idzie do sklepu a ja czekam w aucie, ot cała moja rozrywka, wizyty u lekarza raz w miesiącu to istna randka!
ja usg mam we wtorek, to będzie 31+2
U mnie tak samo, tylko wyjście do lekarza. Dobrze, że mam podwórko 😉

Ja tydzien temu (30tc) to moja dziewczynka miała 1470g , teraz czekam na kolejna wizytę 9 czerwca hehe juz nie mogę sie doczekać kiedy znów podpatrzę co tam słychać 😁🌸
Dziewczyny a możecie cos polecić jeśli chodzi o aspiratory do nosa ? Myśle o elektrycznym
Moja przyjaciółka nie polecała mi aspirator elektryczny, najlepiej się sprawdza taki zwykły, także wzięłam od Canpol Babies - ma bardzo dobre opinie.

Dziewczyny, nie wiem, czy nie opuścić grupy, bo według najnowszego USG data urodzin córki to 30 czerwca;). Termin już niedługo, a ja z mężem nie możemy się dogadać co do imienia. Nie wiem już, czy nie zaryzykować jakimś zakładem albo grą w karty...
A jakie macie typy? 😊

reklama
Do góry