reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

mam ten sam wózek, dodam, że dla mnie było ważne, że spacerówka składa się razem ze stelażem, materiał na wozku jest chorniący przed UV a w budzie jest duży wywietrznik
My też wybraliśmy tutis, ale areo właśnie ze względu na wagę, bo będę musiała go targać po schodach. Poza tym chyba tutis mają naprawdę porządnie wyglądająca spacerówkę.
Wasze pojazdy już w domu czy jeszcze czekacie?

reklama
Ja też staram się jakoś ograniczyć te zakupy. Np myślę o kokonie, ale słyszę ze wiele kobiet potem nie używa... Co myślicie?
Pytanie do doświadczonych mam. Pod czym śpi dziecko w pierwszych miesiącach? Pod kołderką? W otulaczu?
ja kokon mam z trzech powodow, spanie z rodzicami w łóżku wiąże się dla mnie ze stresem, ze zadusimy dziecko, kokon przed tym chroni, jak dzidzia lubi otulanie to wkłada się go do łóżeczka, żeby ograniczyć zbędną przestrzeń wokół niego i jak chcesz bobas położyć np na kanapie to masz pewność że nie spadnie

Ja nie jestem doświadczona mama ale i tak się wypowiem :D akurat kokon kupiłam, bo wielu moim znajomym mamom się przydał. Córeczka jednej mojej koleżanki spała z rodzicami w jednym łóżku prawie do szóstego miesiąca, i właśnie w kokonie, to samo z dzieckiem mojej kuzynki, druga moja koleżanka też mówiła, że na poczatku przez kilka tygodni mały spał z nimi bo jak go układali nawet w lozeczku- dostawce to płakał że chce być bliżej mamy.

Podczas drzemek w ciągu dnia też kokon wydaje mi się spoko. Ty coś robisz a dziecko odpoczywa w kokonie.

A pod czym będzie spał nasz mały: będzie spał w śpiworku. Zamówiłam dwa cienkie TOG=1 i jeden średni TOG=2. Można też kocykiem otulac ale śpiworek mi się wydaje fajniejszy.
Podeślesz linka gdzie kupowalas?

Ja nie jestem doświadczona mama ale i tak się wypowiem :D akurat kokon kupiłam, bo wielu moim znajomym mamom się przydał. Córeczka jednej mojej koleżanki spała z rodzicami w jednym łóżku prawie do szóstego miesiąca, i właśnie w kokonie, to samo z dzieckiem mojej kuzynki, druga moja koleżanka też mówiła, że na poczatku przez kilka tygodni mały spał z nimi bo jak go układali nawet w lozeczku- dostawce to płakał że chce być bliżej mamy.

Podczas drzemek w ciągu dnia też kokon wydaje mi się spoko. Ty coś robisz a dziecko odpoczywa w kokonie.

A pod czym będzie spał nasz mały: będzie spał w śpiworku. Zamówiłam dwa cienkie TOG=1 i jeden średni TOG=2. Można też kocykiem otulac ale śpiworek mi się wydaje fajniejszy.
ja mały śpiworek mam na razie tylko jeden też 1t, resztę mam większą po siostrzeńcach i chcę dokupić jeszcze 1 mały i waham się czy t2 czy nawet t3? w sumie w takim wrześniu zanim zaczną grzać potrafi być naprawdę chłodno...chyba, że będą upały :)

waham się czy nie kupić używanego laktatora, zdecydowałybyście się? po rodzinie czy znajomej to jednak co innego, ale to połowa ceny..

reklama

Do góry