Pralinka2020
Fanka BB :)
też na niego patrzyłam, nie za mocno świeci?Zamówiłam misia, świeci na różne kolory. Ale to jest lampka silikonowa, do dzisiaj nie wiem czy w moim stylu
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
też na niego patrzyłam, nie za mocno świeci?Zamówiłam misia, świeci na różne kolory. Ale to jest lampka silikonowa, do dzisiaj nie wiem czy w moim stylu
Jeśli chodzi o światło, to jest super, delikatne, nie razi. Z tego tytułu polecam ja wzięłam ta wersje z pilotem, jest tona kolorów do wyboruteż na niego patrzyłam, nie za mocno świeci?
Ja pasuje z szumisiem. Otoczenie podpowiada ze jest mnóstwo takich dźwięków na yt w razie potrzeby. Sam miś śliczny, także to mam wrażenie bardziej nasza rodzicielska zachciankaDziewczynki, czy kupowałyście może już czy patrzyłyście na Szumisie?
Są to bardzo miłe szumiące misie, które pomagają maluchom zasnąć, bo mają różne dźwięki takie jak fale morskie, deszcz, wody płodowe z bijącym sercem.
Część dźwięków mamy już na naszym łóżeczku (oraz lampkę nocną), i nie wiem, czy warto kupić jeszcze takiego Szumisia bo wiadomo, że Maluchy lubią zasypiać przy szumie
Hej, tak będę kupować szumisia z MoonieDziewczynki, czy kupowałyście może już czy patrzyłyście na Szumisie?
Są to bardzo miłe szumiące misie, które pomagają maluchom zasnąć, bo mają różne dźwięki takie jak fale morskie, deszcz, wody płodowe z bijącym sercem.
Część dźwięków mamy już na naszym łóżeczku (oraz lampkę nocną), i nie wiem, czy warto kupić jeszcze takiego Szumisia bo wiadomo, że Maluchy lubią zasypiać przy szumie
już pisalam, ze zdecydowałam się na mini szumisia, żeby można go było brać na spacery, moja siostrzenica spala tylko przy szumie i trzeba było dźwięki nagrywać przed wyjściem z domu traktuję go wyłącznie awaryjnie, ponoć nie jest wskazane puszczanie za dużo szumu niemowlakom, ten akurat ma tylko jeden rodzaj szumu co uważam za znaczną wadę, ale kompaktowość mnie przekonałaDziewczynki, czy kupowałyście może już czy patrzyłyście na Szumisie?
właśnie w poniedziałek zaczynam szkołę rodzenia jak na razie online ale położna mówi że prawdopodobnie wrócimy do normalnych spotkań w najbliższym czasie.Hej Kasia,
ja nie kupowałam laktatora i na razie nie planuję, dopiero wtedy jak się problem pojawi. Jak już wiemy który (Medela), nie będzie problemu go kupić.
W szpitalach można w razie potrzeby skorzystać z ich laktatora, ale ja się nastawiam na to, że wszystko będzie dobrze i nie będę potrzebowała tego narzędzia
Jeżeli możesz, sprawdź na stronie swojego szpitala, czy koniecznie musisz brać laktator ze sobą czy można skorzystać z ich.
Cześć ! Żałuje ze znalazłam to forum tak późno ...od kilku dni czytam ale udało mi się przerobić około 400 stron ✌ Nazywam się Ania...jestem już mama 12 Zuzi i 6 Franka to moja 4 ciąża ( jestem mama Aniołka 19tc) ...mam 38 lat i ta ciaza była totalnym zaskoczeniem dla nas ...minęło kilka tygodni zanim oswoiłam się z ta myślą ...teraz jestem bardzo szczęśliwa i już nie mogę doczekać się spotkania z moim synkiem. Termin mam na 16 lipca. Wyprawka prawie skompletowana ...brakuje mi tylko wozka ...Tz. Mam wybrany model ( xlander xrun) ale musimy zamówić ...zastanawiam się czy uda mi się urodzić naturalnie bo mały był ułożony miednicowo i za dwa dni dowiem się czy zmienił pozycje ...martwię się również samotnym porodem , choć staram się nastawić pozytywnie ...pozdrawiam was dziewczyny
Materace też chętnie się dowiem jaki kupić jak coś zamówicie dajcie znać u mnie maluszek na razie w koszu Mojżesza będzie spał myślę że tak 3 mc. poźniej przeniesiemy do łóżeczka.Łóżeczko z woodies które chciałam zamówić jest niedostępne. Planowana dostawę maja na 19.06 chyba mam pecha. Ale być może zaczekam. A gdzie kupujecie materace ? Zastanawiam się czy te z woodies są dobre i który warto kupić :/
ja się zapisałam w 29 tc i jak na razie cisza z jej strony....@Hania będzie mamą fajnie ja myślałam żeby zapisać się do położnej środowiskowej ale właśnie przez tą pandemie sobie odpuscilam
ja również jak na razie to co mi niezbędne później wszystko można kupić w razie co.Ja za dużo gadżetów nie kupuje póki co typu szumisie, elektryczne nianie , bujaczki, lezaczki i różne inne duperelki, bo doszłam do wniosku, że chce najpierw poznać synka i zobaczyć, co mu się przyda: czy będzie spokojny czy żywiołowy, czy będzie potrzebował dużo ruchu, czy będzie spokojnie leżał i patrzył na karuzelkę, czy będzie dużo spał w nocy, czy nie, czy będzie lubił ciszę, czy wolał jak jest lekki hałas... Rozmawiałam z wieloma mamami, każda ma zupełnie inne dziecko i wiele z nich ma trochę gadżetów, których nie użyły ani razu. A te rzeczy potem zawsze można dokupić, już nie wspominając o tym, że znajomi i rodzina też robią prezenty.