reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

Jestwm za forum prywatnym :) zawsze wtedy moze byc bardziej osobiscie dla dziewczyn ktorym zalezy :)

U nas nadal wielka niewiadoma. Nie wiem kiedy bede miala kolejne usg, czy sie uda w uk jeszcze czy dopiero w pl kiedy na pewno ominie mnie prenatalne juz. Ostatnie usg mialam w 6tc wiec nie wiem nic, zaczelam sobie wkrecac znow ze dziecko na pewno jest chore, w dodatku nie biore nawet kwasu foliowego bo nie moge przelknac wiec krew mnie zalewa z niewiedzy. Wiem jedynie tyle ze zyje... przez ten okres swiateczno-noworoczny nadal nie dostalam listu z zadna wizyta i tak sobie zyje w tej niewiedzy i stresie. Myslalam tez ze mdlosci przechodza, w swieta bylo o wiele lepiej juz az tu bam, po swietach uderzyly z podwojna sila :(

reklama
Gratulacje[emoji3] w takim razie też będę mieć nadzieję na taką niespodziankę. Ja byłam na wizycie 27.12 maluch miał 5.58 cm. To było 11+4, a z usg wychodziło 12+2. I po wyrostku lekarz bardziej wróżył chłopca. A nie ukrywam że po cichutku marzy mi się dziewczynka, bo syna już mam. Ale co ma być to będzie, ważne żeby było zdrowe.
Trzymam mocno kciuki 😁. Wiadomo, człowiek się cieszy tak czy inaczej, grunt żeby było zdrowe. Wiem też, jak zależało mojemu mężowi, dziś z radości mam dziurę w suficie 😂

Jestwm za forum prywatnym :) zawsze wtedy moze byc bardziej osobiscie dla dziewczyn ktorym zalezy :)

U nas nadal wielka niewiadoma. Nie wiem kiedy bede miala kolejne usg, czy sie uda w uk jeszcze czy dopiero w pl kiedy na pewno ominie mnie prenatalne juz. Ostatnie usg mialam w 6tc wiec nie wiem nic, zaczelam sobie wkrecac znow ze dziecko na pewno jest chore, w dodatku nie biore nawet kwasu foliowego bo nie moge przelknac wiec krew mnie zalewa z niewiedzy. Wiem jedynie tyle ze zyje... przez ten okres swiateczno-noworoczny nadal nie dostalam listu z zadna wizyta i tak sobie zyje w tej niewiedzy i stresie. Myslalam tez ze mdlosci przechodza, w swieta bylo o wiele lepiej juz az tu bam, po swietach uderzyly z podwojna sila :(
Przede wszystkim to nie możesz się denerwować, nie pomoże to ani Tobie, ani Maluchowi. Jesteście bardzo dzielni i skoro daliście radę, to musi być dobrze. Zupełnie nie wiem jak jest w uk, czy nie możesz zrobić usg prywatne ?

Ja byłam wczoraj na wizycie kontrolnej, tez miałam usg. Ciąża wygląda na zdrową, serduszko pięknie bije. Nadal mam brać luteinę, ale jedną dziennie. A za tydzień 09.01 będę miała prenatalne.

Dziewczyny, strasznie boli mnie ucho od wczorajszej nocy, myślę, że mnie przewiało jak jechałam na badania... Mogę z tym jechać na jakąś świąteczną opiekę, czy od razu szukać laryngologa? Na razie kupiłam fonix, ale nie pomaga :(
Pomoże trochę ciepły oklad na ucho i guma z mentolem, to tak z domowych sposobów. Biorąc pod uwagę fakt, że przyczyn może być wiele, ja bym poszukala jednak laryngologa

Dzola no niestety wszystko tutaj odbywa sie w szpitalu. Moge isc do polskiego ginekologa ale on ma tragiczny sprzet i nie ma szans na nim na dokladniejsze sprawdzanie malucha. Musze wiec czekac czy mi sie uda dostac jeszcze do nich czy nie... a za okolo 2 tyg stad wyjezdzam.

Dziewczyny, strasznie boli mnie ucho od wczorajszej nocy, myślę, że mnie przewiało jak jechałam na badania... Mogę z tym jechać na jakąś świąteczną opiekę, czy od razu szukać laryngologa? Na razie kupiłam fonix, ale nie pomaga :(
[/QU
Ja mam cudowny lek na ból ucha w domu,kwiatek nazywa się anginka jak włoze w ucho na noc to rano nie ma śladu po bólu.

Cześć,
Gratuluję oddanych wizyt i dobrych wyników badań :)

Czy któraś wie jak mamy założyć ten wątek prywatny? Zapytać którąś z moderatorek?

@Zabajona - tak na dobrą sprawę to po powrocie zrobisz sobie porządne usg. Nie będzie to typowe prenatalne, ale lekarz może obejrzeć te same rzeczy - serce, mózg, przezierność, przepływy. A gdybyś chciała jednak robić badania krwi to ostatnio się dowiedziałam, że zamiast pappa można robić "test potrójny". Jego wykonuje się między 15 a 18 tygodniem więc w sam raz dla tych co przegapili termin pappa.
A co do kwasu foliowego to on już nie jest taki potrzebny na tym etapie ciąży. Niby zaleca się brać przez całą ciążę ale ważniejszy jest przed ciążą i w pierwszych jej tygodniach.
Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i jak przyjedziesz to zobaczysz swoje piękne i zdrowe dzieciątko.

A teraz...
Wielkimi krokami zbliża się koniec roku i koniec pierwszego trymestru. Mam nadzieję, że uciążliwe dolegliwości wszystkim już ustępują... i szybko nie wrócą :)

Życzę udanych zabaw sylwestrowych, niezależnie od tego czy spędzicie je w pięknych kreacjach czy w miękkiej piżamie :) i niech kolejny rok przyniesie Wam dużo szczęścia!

Mam nadzieję, że w nowym roku uda się reaktywować ten wątek. W końcu do lipca zostało bardzo dużo czasu i nie jeden temat będzie wymagał dyskusji ;) Wiem, że większość przeniosła się na grupę FB, ale ja do tego portalu nigdy się nie przekonałam. Jak to mówią, starych drzew się nie przesadza :p

Szczególne pozdrowienia dla @Suri373 @Paulina.zen, @Kasiaparasia, @montek.87, @takajedna_87 - może od czasu do czasu tu zaglądnięcie i pochwalicie się co u Was nowego? ;)

I oczywiście wszystkim, którym niestety nie udało się doczekać szczęśliwego zakończenia życzę dużo siły i powodzenia. @Gusia 2106 - mam nadzieję, że u Ciebie wszytko ok i od nowego roku ruszasz z badaniami, tak jak planowałaś.

Wszystkiego dobrego!!

reklama
Dzola no niestety wszystko tutaj odbywa sie w szpitalu. Moge isc do polskiego ginekologa ale on ma tragiczny sprzet i nie ma szans na nim na dokladniejsze sprawdzanie malucha. Musze wiec czekac czy mi sie uda dostac jeszcze do nich czy nie... a za okolo 2 tyg stad wyjezdzam.
Kazumi dobrze radzi, po powrocie do Polski idź na kolejne prenatalne. Nie wiem jak z czasem oczekiwania na wizytę w mieście do którego wracasz, czy masz sprawdzonego lekarza, lepiej zapisz się z wyprzedzeniem. Będzie dobrze, zobaczysz!

Do góry