reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Od 5 tygodnia do konca 7 miesiaca. Bardzo wstrzymal mi akcje porodowa, bardzo dlugo sie meczylam, rozwarcie nie chcialo sie zrobic a skurcze byly masakryczne
Dobrze wiedzieć. Nie sądziłam, że może mieć takie działanie. No zobaczymy ile u mnie będzie podawany.
Ja to bym najchętniej żadnych leków nie brała, ale nie jestem lekarzem ;)

A co do lekarza to na razie skromne 1.5 opóźnienia 😆😆😆

ja bralam ogromne ilosci progesteronu w 1 ciazy luteina duphaston i zastrzyki i bralam badzo dlugo ra corke urodzilam w 3 godz takze to nie jest regula

Nawet nie zapytała gdzie pracuje no k..
Kochanie masz buzię to trzeba się odezwać, nie pyta to mówisz sama. Pracuje na takim stanowisku, mam kontakt z tym i tym, mam odpowiedzialną pracę, nie ma miejsca na słabe samopoczucie i brak koncentracji a. pracodawca nie da mi okrojonego zakresu obowiązków.

Mój też kręcił nosem że kontrol że to że tamto, powiedziałam że ma wypisać bo w. mojej pracy nie ma warunków do pracy dla ciężarnych. 3 razy powtórzyłam żeby dobrze przyswoil ;)

reklama
Dla mnie chore podejście z tym L4 ja nie wyobrażam sobie pracować w obecnym stanie owszem po 2.5tyg. mega mdłosci jest już u mnie lepiej ale w tak stanie nie wytrzymałabym w swojej pracy fizycznej na produkcji. Do tego senność wzdęcia ( spodni w pracy bym nie włożyła [emoji43]) zmęczenie, ssanie w żołądku i konieczność jedzenia co 2 h żeby nie wymiotować....nie byłoby ze mnie pożytku w pracy a tylko bym się dodatkowo stresowała .....wiadomo że pracodawca musi zapewnić ciężarnej odpowiednie do jej stanu warunki pracy ale nie oszukujemy się prawie żaden w takich dużych produkcyjnych firmach nie byłby w stanie ich zapewnić.....i nawet woli żeby taka pracownica poszła na L4 gdyby lekarz mi nie dał szukałabym innego żeby tylko dostać zwolnienie i nie robię tego z lenistwa i dlatego że się należy bo jestem po prostu w ciąży.

Do góry