reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2020r

reklama
Wybaczcie ze pytam, ale jest nowa w tych tematach, jesli mi jako ze jestem w ciazy przysluguje opieka zdrowotna, i chce isc do ginekologa na nfz, to mam odrazu zadzwonic do ginekologa ze chce na nfz sie umowic czy gdzies indziej?

Wybaczcie ze pytam, ale jest nowa w tych tematach, jesli mi jako ze jestem w ciazy przysluguje opieka zdrowotna, i chce isc do ginekologa na nfz, to mam odrazu zadzwonic do ginekologa ze chce na nfz sie umowic czy gdzies indziej?
Tak zadzwon do lekarza do którego chcesz iść i zapisz się na wizytę

No dzień dobry

Nie popłacze się tylko przy śniadaniu jak ja dzisiaj przy owsiance 😂
Owsianki ci było żal czy cebulę sobie wkroilas z racji czekoladowego budyniu zamiast mózgu? :D

Dziewczyny których to druga, trzecia ciazaz. Czy widzicie zmiany w wielkości brzuszka? Myślałam, że to tak szybko nie jest możliwe, ale mam już brzuch - i to nie jest sadełko, przed ciążą brzuszka nie miałam wogóle. No masakra jakaś.
Karusia wywalilo mi brzuch natychmiast. I to nie wzdęcie, bo wzdęcie to wzdęcie. Wszystkie spodnie mam za ciasne.

Heh najgorsze że mam cały zapas w domu [emoji23]
Hahaha[emoji23]

Co do płci, no cóż.... Synka już mam, więc po cichu marzy mi się córeczka, ale wiadomo- oby było zdrowe- wezmę co Bóg da [emoji6] mój mąż bardzo chce drugiego syna. A nasz syn mówi że jemu to obojętne- cieszy się po prostu że będzie miał rodzeństwo.

Owsianki ci było żal czy cebulę sobie wkroilas z racji czekoladowego budyniu zamiast mózgu? :D

Karusia wywalilo mi brzuch natychmiast. I to nie wzdęcie, bo wzdęcie to wzdęcie. Wszystkie spodnie mam za ciasne.
Po prostu chciałam ja zjeść a zaczęło mnie modlić i wkurwiona byłam ze nie mogę jej zjeść

Hej dziewczyny.
W koncu spałam do 6:00 cud!!! Jestem taka szczesliwa, ze z tego szczescia chce mi sie znowu spać[emoji23]. Ponadto odrzucilo mnie chyba od kawy, bo od 9 pije i mam wiecej niz pół szklanki a jak patrze w jej kierunku to mnie w brzuchu ciśnie i mi sie niedobrze robi. Musialam jabłko zjeść i jakoś mi lepiej. I mam dzis ogromną ochote na cydr, albo szampana[emoji36]. A jak moglam pic to nie piłam bo ochoty nie mialam.

Mam syna, więc po cichu liczę na córkę jednak nie mam jakichs dużych oczekiwań. Synowie są fajni[emoji16].
zjedz coś [emoji23]
2 jajka w koszulkach, kanapki z podwójną porcja wędliny i wiadro herbaty... uf będę żyć.

Tak się zastanawiam czy to że ciągle myślę o jedzeniu mięsa i Odrzucilo mnie od słodyczy (mnie Odrzucilo od słodyczy! mnie!), czy to oznacza jakiś niedobór? żelaza np.? a. może że chłopak będzie? jak to w przesadach że słodkie na dziewczynkę, nie słodkie na chłopaka.
Ja z synem słodkie jadlam jak głupia, nawet sie bałam ze pruchnicy dostane na zębach. A teraz nawet od slodzonej herbaty mnie odrzuca. W sobote zjadlam 2 kostki czekolady z orzechami i niby nic mi nie bylo, ale ogolnie teraz w kierunku cukierka, ciastka czy czegos slodkiego patrzec nie moge.
Kobietki jestem uzależniona od robienia testów ciążowych [emoji23][emoji23][emoji23] co 2-3 dni taki wykonuje i jakoś mi wtedy lepiej [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] niezłe. Ja w pierwszej ciazy w 6 miesiacu robilam test zeby sprawdzic jakie kreski wyjdą.
Dzien dobry.
Co do plci. Po urodzeniu pierwszego syna chcialam corke. Kiedy sie okazalo ze kolejny bedzie syn przeszlam jakas mini depresje. Potem bylo mi wszystko jedno kiedy chcialam 3 dziecko ale w 12 tyg zasugerowano mi dziewczynke i sie nakrecilam. W 16 juz byl jednak chlopak wiec ciezko bylo zmienic troche te mysli o ogladanych rozowych kocykach ale szybko mi przeszlo. Teraz mam 3 wspanialych urwisow i jakbym miala wybierac to wole chlopca [emoji23] jakby mi powiedzieli ze dziewczynka to bym znow pewnie przeszla jakis maly zawod. Na ten moment ja wogole wypieram psychicznie ta ciaze, jeszcze jest wczesnie, dopiero okres spoznia sie tydzien. Wiec na spokojnie... nie wybiegam myslami, oby jakos przetrzymac do tego 7 tyg i sprawdzic rozwoj.
Najlepiej sie własnie nie nastawiac[emoji6].
Dziewczyny których to druga, trzecia ciazaz. Czy widzicie zmiany w wielkości brzuszka? Myślałam, że to tak szybko nie jest możliwe, ale mam już brzuch - i to nie jest sadełko, przed ciążą brzuszka nie miałam wogóle. No masakra jakaś.
U mnie jest sam tłuszcz. Dlugo ciazy nie bedzie widać spod tych zwałów[emoji23].

reklama
Hej dziewczyny.
W koncu spałam do 6:00 cud!!! Jestem taka szczesliwa, ze z tego szczescia chce mi sie znowu spać[emoji23]. Ponadto odrzucilo mnie chyba od kawy, bo od 9 pije i mam wiecej niz pół szklanki a jak patrze w jej kierunku to mnie w brzuchu ciśnie i mi sie niedobrze robi. Musialam jabłko zjeść i jakoś mi lepiej. I mam dzis ogromną ochote na cydr, albo szampana[emoji36]. A jak moglam pic to nie piłam bo ochoty nie mialam.

Mam syna, więc po cichu liczę na córkę jednak nie mam jakichs dużych oczekiwań. Synowie są fajni[emoji16].Ja z synem słodkie jadlam jak głupia, nawet sie bałam ze pruchnicy dostane na zębach. A teraz nawet od slodzonej herbaty mnie odrzuca. W sobote zjadlam 2 kostki czekolady z orzechami i niby nic mi nie bylo, ale ogolnie teraz w kierunku cukierka, ciastka czy czegos slodkiego patrzec nie moge.[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] niezłe. Ja w pierwszej ciazy w 6 miesiacu robilam test zeby sprawdzic jakie kreski wyjdą.Najlepiej sie własnie nie nastawiac[emoji6].U mnie jest sam tłuszcz. Dlugo ciazy nie bedzie widać spod tych zwałów[emoji23].
Ja na szczęście mam córkę która lubi poleniuchowac😂 ale bosi mnie już żeby wyjść na spacer . Pierdolca w domu już dostajemy obydwie

Do góry