reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

A najgorsze jest to, że wśród rodziny i znajomych same córki :) miałam obiecane różowe kaftaniki, sukieneczki...a tu bach... Synek :p będzie rodzynkiem
U nas znow same chlopaki tylko jedna dziewczynka u siostry. Wiec dla chlopca mialabym prawie wszystko po starszaku i synkach mlodszej siostry. No ale plec dopiero za dwa tygodnie poznam jak sie oczywiscie uda podejrzec.

reklama
Czy ktoras z Was czyta jakies ciazowe poradniki ? Albo ogolnie dotyczace noworodkow, rodzicielstwa ? Mozecie cos polecic ?
Ja w pierwszej ciąży bardzo dużo czytałam co prawda w internecie 🙂 ale interesował mnie każdy tydzień jak rozwija się moje dziecko itp🙂 później dużo korzystałam z bloga Hafija.pl jest to blog mamy karmiącej i bardzo dużo informacji 🙂 miałam dużo artykułów ze szkoły rodzenia jak znajdę (o ile ich się już nie pozbylam )to mogę wam tu wrzucic :)

Czy ktoras z Was czyta jakies ciazowe poradniki ? Albo ogolnie dotyczace noworodkow, rodzicielstwa ? Mozecie cos polecic ?
Ja jeszcze nic nie czytam poza aplikacją. I chyba o ciąży czytać nie będę. Szukam sobie jakiejś fajnej książki o rozwoju noworodka i czasu na jej czytanie 🙃
Podobno poradnik Brazeltona jest dobry i dużo tłumaczy o zachowaniach dzieci i o komunikowaniu się z nimi od pierwszych dni.

Dzień dobry dziewczynki

Jak tam wyspane? Ja poszłam spać o 4- młoda chyba jelitowke podchwyciła gdzieś 🤷🏻‍♂️🤦‍♀️

Co do poradników to ja kiedyś czytałam ‚Jezyk Niemowlat’ Trinny Hogg czy jakoś tak.

Fajnie napisana wiem fajnych rzeczy się dowiedziałam. I stosuje do dziś :)

Idę żreć sniadanko i pierwszy raz zabieram się za Yoge dla ciężarnych :)

Miłego dnia

[/QUOTE]

Ja w pierwszej ciąży na zwolnieniu od połowy 6 miesiąca byłam tosporo czytałam, polecam:
1. Dziecko bez kosztów. Poradnik o niekupowanie
Bardzo racjonalne podejście, zrezygnowałam z wielu gadżetów dzięki temu
2. Księga ciąży, rodzicielstwa Searsow
3. Książki fizjoterapeuty Zawistowskiego seria Mamo, tato, co Ty na to
4. Dziecko z bliska A. Stein
5. Moje dziecko nie chce jeść Gonzales
6. Bobas lubi wybór
7. Mamy dla mamy
Bardzo polecana, ja dopiero teraz kupiłam siostrze,która jest w pierwszej ciąży

Tyle tak na szybko sobie przypomniałam.

To upolowalam, ale nie wiem czy długi rękaw na lipiec to dobry wybór... :p

Załączniki

• Screenshot_20200104-110738.jpg
    Screenshot_20200104-110738.jpg
    256,4 KB · Wyświetleń: 113
To upolowalam, ale nie wiem czy długi rękaw na lipiec to dobry wybór... :p
Kilka przyda się na pewno, te pierwsze ubranka przy synu przez jakieś 2-3miesiace nam służyły, a urodził się pokaźny.
Ja niewiele mialam ubranek z kopertowym zapięciem, szybciej zakłada się takie zwykłe przez głowę, tylko trochę wprawy trzeba nabrać;)
Lipiec też kojarzę jako raczej chłodniejszy miesiac, u nas to upały czerwiec, sierpień, wrzesień- tak mam jakoś zakodowane.

reklama
Do góry