reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Pozostawię bez komentarza izbę przyjęć na której kwitłam ponad 3h, mimo tego że byłam dzisiaj wpisana na listę przyjęć.
Na dzień dobry dostałam papawerynę i sterydy, po chwili podłączyli mnie pod ktg i stwierdzili że skurcze silne, po chwili zastrzyk z relanium i info że chyb dzisiaj rodzę. Po godzinie się wyciszyło.
Teraz mam podłączoną na 2 dobry kroplówkę, żeby wszystko wyciszyć.
Dziewczyny ważą 2300 i 2000
Nie wiem co dalej, czuję że brzuch się napina, cholernie to boli

Życzę powodzenia! Będzie dobrze.
Laski mają już fajna wagę. :biggrin2::biggrin2:
Rodzisz SN czy CC? Który to tc?

Przy bliźniakach powinnaś dostać 1,5 porcji.

Ostatnia edycja:
U mnie teraz 33+4, waga jednak 2310 i 2113
Czuję się znacznie lepiej, cały czas podłączona pod kroplówkę, na skurcze

Mąż przed chwilką był z normalnymi kanapkami, owocami, herbatą ziołową, wodą mineralną, jogurtem i kwiatkami. Popędził do pracy. Będzie znowu wieczotem

Życzę powodzenia! Będzie dobrze.
Laski mają już fajna wagę. :biggrin2::biggrin2:
Rodzisz SN czy CC? Który to tc?

Przy bliźniakach powinnaś dostać 1,5 porcji.

Moje urodziły się w 33+6 z wagą 2310 i 2390.
2/3 dni przed CC dostały zastrzyk na płucka. Z płuckami nie było problemu po porodzie.

Póki co zapowiada się że sn, obie dziewczyny główkowo, jedna nisko, szyjka 14 mm i zamknięta. Dzisiaj popołudniu druga dawka sterydów :)

Dziewczyny u mnie bez zmian, nadal mamy cierpliwie czekać. Nada glukoza i zastrzyki przeciwzakrzepowe. Mała w brzuszku szaleje, zapewne to ta glukoza, brzuszek optycznie większy, ale leżę tu dwa tyg, zero ruchu i sporo jem. Ktg wychodzi coraz lepiej, ale waga Melasi nadal w granicach 1300... -+ 500 g oby jednak na +.
Psychicznie ciagle słabo w sumie to siadłam całkowicie..

Muszę nadrobić wasze posty. Buziaki :*

Dziewczyny u mnie bez zmian, nadal mamy cierpliwie czekać. Nada glukoza i zastrzyki przeciwzakrzepowe. Mała w brzuszku szaleje, zapewne to ta glukoza, brzuszek optycznie większy, ale leżę tu dwa tyg, zero ruchu i sporo jem. Ktg wychodzi coraz lepiej, ale waga Melasi nadal w granicach 1300... -+ 500 g oby jednak na +.
Psychicznie ciagle słabo w sumie to siadłam całkowicie..

Muszę nadrobić wasze posty. Buziaki :*

Dobrze, że się odezwałaś, bo się martwimy o Was. :sorry:
Pocieszanie nic nie da, bo i tak się będziesz martwiła o Calineczkę.
Ale myślimy tu o Was i życzymy zdrowiutkiej i cudownej dziewczynki. No i oczywiście łatwego rozwiązania. :yes:

Tak z innej beczki - czy któraś z Was kontroluje ilość spożywanych w czasie ciąży kalorii? Jeśli tak, to ile ich spożywacie? :yes:

reklama
Tak z innej beczki - czy któraś z Was kontroluje ilość spożywanych w czasie ciąży kalorii? Jeśli tak, to ile ich spożywacie? :yes:
Teoretycznie 2000kcal. Tak mi ustawiła dietetyczka, do ktorej skierował mnie diabetolog. Ale nie pilnuje tego i nie przeliczam. Pilnuję cukru, więc jem mniej więcej tak jak mówiła. Czasami mniej, bo teraz przez upał nie mam apetytu.

Do góry