reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

To w niedziele macie czynne labo?
Dla mnie glukoza to największe zło świata, a będę musiała pić jeszcze po porodzie... Powodzenia, niektórym to nawet smakuje ;)
Mam koło domu laboratorium otwarte 24h/7.
Nie brzmi to optymistycznie :D ale i tak nie mam wyjścia, wpuszcze tam sok z cytryny i może jakoś pójdzie ;)

reklama
Mam koło domu laboratorium otwarte 24h/7.
Nie brzmi to optymistycznie :D ale i tak nie mam wyjścia, wpuszcze tam sok z cytryny i może jakoś pójdzie ;)
Wypić dasz radę, ale potem najgorzej utrzymać to w sobie. Po pierwszej godzinie już jest łatwiej. Ale powiem Ci, że trzecia ciąża a wcale mi nie było lżej [emoji23] Lepiej się nastaw, że będzie zle. Zawsze dobrze jest się mile zaskoczyć w razie czego :) Postaraj się znaleźć sobie jakieś zajęcie na tę pierwszą godzinę. W dwóch ciążach nie miałam cukrzycy i było mi ciężko z tą glukozą. A teraz mam i było troszkę lżej, aczkolwiek wolałabym tego nie powtarzać. Wzięłam ze sobą męża i musiał milczeć przez godzinę, bo myślałam że zwrócę na niego [emoji23]

Wypić dasz radę, ale potem najgorzej utrzymać to w sobie. Po pierwszej godzinie już jest łatwiej. Ale powiem Ci, że trzecia ciąża a wcale mi nie było lżej [emoji23] Lepiej się nastaw, że będzie zle. Zawsze dobrze jest się mile zaskoczyć w razie czego :) Postaraj się znaleźć sobie jakieś zajęcie na tę pierwszą godzinę. W dwóch ciążach nie miałam cukrzycy i było mi ciężko z tą glukozą. A teraz mam i było troszkę lżej, aczkolwiek wolałabym tego nie powtarzać. Wzięłam ze sobą męża i musiał milczeć przez godzinę, bo myślałam że zwrócę na niego [emoji23]

Dzięki za cenne wskazówki :D
Też biorę męża, jak będę mieć kryzys to też pomilczyny razem przez godzinę [emoji28]

Ja się też boje glukozy ... Żeby znowu coś nie wyszło ... Ehhh mam nadzieję że tym razem obejdzie się bez wizyt u diabetologa .

Ja kupiłam sobie glukotest o smaku pomarańczowym, mam nadzieję,że mnie nie cofnie po tym;)
Ja się też boje glukozy ... Żeby znowu coś nie wyszło ... Ehhh mam nadzieję że tym razem obejdzie się bez wizyt u diabetologa .
Ja też w kolejnym tygodniu idę na glukozę ale szczerze powiem że bez stresu [emoji4] ale co się dziwić jak ja herbatę słodze trzy czubate łyżeczki A jak duży kubek to i cztery [emoji85]
Za ciastami, słodyczami nie przepadam ale kawę i herbatę muszę mieć słodką [emoji16]

Jestem pewna, że nie ruszyłabym pomarańczy. Na pewno do końca ciąży. A kto wie, czy nie do końca życia :) Ale ja i glukoza... No same wiecie [emoji23] Wolę rodzić niż to pić [emoji12]
Mam to w nosie co będzie potem, ważne są tylko te dwie godziny;) był jeszcze o smaku coli, ale myślę,że pomarancze jednak bardziej znośne;) ja też bardzo źle toleruję, więc może to będzie jakieś ułatwienie dla mnie

reklama
Oo Panie, na sama myśl o glukozie aż się trzęse.

Wszystkiego Najlepszego dziewczyny!
Ja byłam w Tesco dzisiaj kupiłam kilka fajnych zestawów, body z długim rękawem i spodenki po 17 zł, przecena z 40 zł. Byłam chyba tak podekscytowana, ze po wyjściu z Tesco wjechalam kobiecie w tył Na moje nieszczęście kobieta nie chciała się dogadać i wezwała policję, także jestem uboższa o 250 zł i 6 pkt karnych, ktoś mnie przebije dzisiaj?? Moj merc cały, jej panda przyrysowana delikatnie a larma... Później przyjechał mąż i robił oględziny jej auta, ubaw po pachy!! kobiety kobietom...ech. Niech ten dzień się kończy !!!

Do góry