reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Sorry,ja dziś nie mialam weny na forum, uciekłam w pracę, a potem mi wpadło na fb,więc od razu tu skopiowałam

Hej. Ale dzisiaj dopadła mnie niemoc, straszne. Położyłam się po obiedzie żeby odpocząć, zasnąć nie zasnęłam ale chociaż godzinka w wygodnej pozycji zaliczona. Jakoś już nie mogłam usyać, tak mi się brzuch spinał.
Super, gratuluję chłopaka :-) A dlaczego powtarzasz toxo igm? Ja znowu zielona jestem, toxo to się bada raz na początku ciąży, czy później trzeba właśnie powtarzać? Nasz maluch też nie chciał współpracować na ostatniej wizycie, usiadł na pupie i nie chciał pokazać co tam ma, więc pozostaje cierpliwie czekać do kolejnego usg :-)Też tak mam [emoji24] Produkuję 10 minut, kończę posta i wywala mnie z aplikacji... Albo piszę od nowa już krótko, żeby kolejny nie uciekł albo odpuszczam [emoji23]
Jakie autko kupiliście? Dopiero czytając forum uświadomiłam sobie, że nas to nie ominie i lepiej zacząć rozglądać się teraz, niż za 4 miesiące na wariata. Nie wytrzymałam i oplułam telefon [emoji23] Też uwielbiam te nasze regionalizmy :-) A co to kućmochy i prażuchy? Ja z mazowieckiego [emoji23][emoji23][emoji23]
Zdecydowaliśmy się na Forda s Maxa 7 osobowego[emoji4] jest super, miejsca dużo a w wyposażenii wszystko czego chcieliśmy a nawet pełno bajerów krotych się nie zna.

No to serio wyroczyłyśmy w etap połowkowych badań, nie wiem jak Wam ale mi jakoś zaczęła szybciej lecieć ta ciąża.

Jagoda trzymam mocno kciuki by znajomy powrócił do zdrowia!!!

Co do tematów lotów i wakacji, to ja osobiście nigdy nie leciałam samolotem w ciąży, bo nie było takiej potrzeby. Na wakacje z chęcią bym się wybrała jeszcze przed narodzinami, ale u nas nie ma opcji, ja pracuję cały czas a i mamy dziecko szkolne.
Zastanawiałam się czy na ferie jesienne nie wyjechać by na wakacje, dzieci będą miały dwa tygodnie wolnego a my już zdążymy zapoznać się z maluszkiem. Zobaczymy.
W każdym bądź razie nie przejmował abym się opinią innych, a na pewno nie teściowej @wyjątkowaMarta, więc pokaż jej gdzie raki zimują. I Wasze wakacje w dodatku lada moment z tego co kojarzę, to gdzie tam do 8-9 miesiąca, kiedy nie zaleca się już lecieć.

Trzeba było by się zebrać i coś poćwiczyć, może odzyskam energię.

Mnie raczej zastanawia jak mozna dac dziecku banie z muzyki? [emoji23][emoji23][emoji23]
Też zastanawiam się, kto ma większy talent: czy syn z niedostateczną za semestr z muzyki czy nauczycielka, że wpadła na pomysł wystawić taką ocenę :)

Przypomnisz ile ma lat?
Nie każdy musi lubić tancowanie. U nas takie papierki rozdawali na zebraniu ale to ocena opisowa. Moglabym rzec, że moj mlody jest kujonem ;)
Pierwsza klasa :) U nas na wywiadówce też dawali kartki z opisami i tam muzykę miał na dostateczną. A w styczniu się naraził nauczycielce (muzykę ma z dyrektorką szkoły), bo zamiast tańczyć zaczął się turlać po podłodze i od razu jedynka za cały semestr. Z przedmiotów wymagających wiedzy i umiejętności (język i matematyka) ma bardzo dobre. Tym bardziej mnie ta muzyka rozbawia :) A Twój do której klasy chodzi?

Też zastanawiam się, kto ma większy talent: czy syn z niedostateczną za semestr z muzyki czy nauczycielka, że wpadła na pomysł wystawić taką ocenę :)

Pierwsza klasa :) U nas na wywiadówce też dawali kartki z opisami i tam muzykę miał na dostateczną. A w styczniu się naraził nauczycielce (muzykę ma z dyrektorką szkoły), bo zamiast tańczyć zaczął się turlać po podłodze i od razu jedynka za cały semestr. Z przedmiotów wymagających wiedzy i umiejętności (język i matematyka) ma bardzo dobre. Tym bardziej mnie ta muzyka rozbawia :) A Twój do której klasy chodzi?
Też pierwsza :)

Głowa mała. U nas oceny jako takie są z angielskiego, wf i religii (co tez jest smiechem bo tam głównie za zadania i aktywność :p ). Muzyka, plastyka jako część zintegrowana jest opisowa. Choć od 2-3 klasy powoli wprowadzali oceny cząstkowe by szoku nie było za chwilę w 4.

Gratuluję dobrych wieści wizytowych :) ;)

Głowa mała. U nas oceny jako takie są z angielskiego, wf i religii (co tez jest smiechem bo tam głównie za zadania i aktywność :p ). Muzyka, plastyka jako część zintegrowana jest opisowa. Choć od 2-3 klasy powoli wprowadzali oceny cząstkowe by szoku nie było za chwilę w 4.

Gratuluję dobrych wieści wizytowych :) ;)
U nas pierwszaki mają dzienniczki i normalnie dostają oceny. Ale oceny cząstkowe to opisówka. Postepy w nauce i opinia taka od strony psychologicznej, jak dziecko daje radę wsrod rowiesnikow i takie tam.

U nas w pierwszej mieli taryfę ulgowa ;) może w dzienniku sobie notowała ocenami, ale dzieciaki dostawały buźki i stempelki różne. Zobaczymy na jakiego nauczyciela trafi druga córka we wrześniu...

reklama
dziewczyny ja pracowałam w liniach lotniczych i to jest tak, że jak pani wchodząca ma brzuszek to pytamy który to tydzień i prosimy o zaświadczenie od 26 tyg (przynajmniej u nas tak było). Chodzi przede wszystkim o to, że jeśli coś się stałoby w czasie lotu to przewoźnik nie ponosi żadnej odpowiedzialności. Zdarzało się, że leciała pani bez zaświadczenia lekarskiego ale przed wylotem osobiście pisała zaświadczenie że leci tylko i wyłącznie na własne ryzyko.
Najlepszym do podróżowania samolotem jest drugi trymestr i najbezpieczniejszy dla mamy i dziecka.
Problemem z egotycznymi i dalekimi wczasami jest nie de facto lot samolotem a to że w np. różnych krajach azjatyckich jest inna flora bakteryjna na którą nie wiadomo jak organizm będący w ciąży zareaguje.
gratuluje wizyt :)
a mnie wyszła anemia w dzisiejszych badaniach

Do góry