reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Ja Wam zazdroszczę, że znacie płeć. Dobrze, że nastawiałam się na to, że nie będzie dziś usg. Dla pocieszenia jutro po wizycie u endokrynologa idę wózki oglądać. W końcu zobaczę, ile wart ten Riko Basic, bo cena mi podpada. A wózek i tak chce uniwersalny :)

reklama
Wlasnie zastanawialam sie nad Twoja sukienka czy za duza nie bedzie [emoji6] Ciesz sie poki nie chodzisz jak kaczka. Ja to wejde po schodach i mam palpitacje serca.

Ja widzę po sobie ze mimo ze kg nie przybywa to zadyszkę łapie [emoji849]co niedziela z koleżanka chodzimy na taki szybki spacer i ostatnio musiałam jej powiedzieć by zwolniła [emoji30]

Jak zdrówko ? Napewno jutro na badaniu wyjdzie wszystko idealnie :)

Witamy Ennis i gratulacje wszystkim udanych wizyt i płci [emoji1374]

Dla mnie tez czarna magia z tymi usg i na szczęście nie mam zdjęcia od strony pupy bo bym pewnie szukała [emoji23] Ja właśnie zjadłam truskawki z cukrem , niby nie takie dobre jak letnie ale dalej nic nie jem wiec jak na coś mam ochotę to mąż leci do sklepu [emoji849] Zobacz załącznik 937947

Dziś wkroczyliśmy w 15 tydzień i chyba coś się zaczyna brzuszek zaokrąglać :)
Ja przed ciążą takiego nie miałam [emoji85][emoji85][emoji85] może przed 3[emoji4] piękny i zgrabny brzuszek [emoji4] nawet bym nie powiedziała że ktoś tam mieszka [emoji12]

D1407 dziekuje, z przeziebienia zostal tylko sporadyczny kaszel. Chyba przez to ze lezalam szybko mnie puscilo. I to tylko z paracetamolem (tak po angielsku[emoji12]). Dzisiaj na wieczor, nie ma juz plamien jako takich. A ja zamiast isc spac, to ogladam jakis hiszpanski zamulacz na netflixie.

@renisus: o której wizyta dzisiaj? Trzymam kciuki i czekam tylko na dobre wiesci[emoji4]

Gratuluje wszystkich wczorajszych udanych wizyt. Wizytuje ktoś dzisiaj?

A jak myślisz? Co będzie?

Tzn wyjaśnij bo się zgubiłam. W 21 tygodniu zapisujesz się do przychodni? Ty czy dziecko?

To ciekawe jeszcze jak to jest określone przepisami. Ja dziecka w najbliższej przychodni nie zapiszę, bo naprawdę boję się, ze są zacofani... chcę do Warszawy bo i tak wszystko tam załatwiam. Czy położna przyjedzie ponad 30km? Przecież jak w las wjedzie to na ręcznym zawróci [emoji23]

A można się nie pisać? Bo ja juz nie wiem czy to obowiązek czy nie.
Hej jakoś tym razem nie mam przeczuć, jak byłam w ciąży z córką to dałabym 2 ręce obciąć, że chłopak:laugh2::laugh2: i nawet jak wtedy na usg gin powiedział, że dziewczyna to byłam pewna, że się pomylił dopiero za drugim razem dotarło:) :) teraz jak miałam usg to dzidziuś nie koniecznie chciał współpracować brykał coś gin mówił, że może chłopak, ale kazał się nie nastawiać, zatem czekam do połówkowych jeszcze do 23.02.:), wtedy zobaczymy czy siuiak rośnie czy odpadł :-) :).

Dzień dobry dziewczyny. Miłego dnia Wam życzę i powodzenia na wizytach jeśli któraś dzisiaj ma. Ja wstałam oddelegowac dzieci i mogę jeszcze na godzinkę wskoczyć do łóżka [emoji16]

Ale wam dobrze ja też po dzisiejszej wizycie,ale ani płci nie potwierdził ani maleństwa mi nie pokazał usłyszałam że żyje i tyle czuję wielki niedosyt :-( i jeszcze niby trochę za duży jak na 14 tydzien raczej 15 i teraz się martwie czy nie rośnie za szybko
Nie martw się - mój synuś w pewnym momencie też był trochę za duży a potem wszystko się wyrownało - przy urodzeniu miał 3200 i 58 cm.

Nie martw się - mój synuś w pewnym momencie też był trochę za duży a potem wszystko się wyrownało - przy urodzeniu miał 3200 i 58 cm.
Dziękuję Ci za odpowiedź już myślałam że nikt nie miał takiego przypadku. Przy pierwszej ciąży człowiek schizuje chyba trochę za bsrdzo

reklama
Dzień dobry dziewczyny. Miłego dnia Wam życzę i powodzenia na wizytach jeśli któraś dzisiaj ma. Ja wstałam oddelegowac dzieci i mogę jeszcze na godzinkę wskoczyć do łóżka [emoji16]

Mam to samo podejście co do poranka [emoji23]. Mąż zawiózł dzieci do przedszkoli, a ja się wyleguję w łóżku. Zaraz muszę wstać - puścić pralkę, o stercie prasowania nie wspomnę. Ale na razie rozkoszuję się chwilą [emoji173]️. Szczególnie, że rano już zaliczyłam apap. Zatoki mnie bolą. Niestety mam problematyczne. Muszę pogadać z lekarzem, co mogłabym wziąć. Pamiętam, że moja bratowa, jak była w ciąży, to na problemy z zatokami brała Sinupret. Ale wolę najpierw spytać lekarza, samowolki robić nie będę ;-). W końcu też zapisałam się do fryzjera, mam kilometrowe odrosty, ale wstyd. Patrzeć w lustrze na siebie nie mogę [emoji23]. Swój naturalny kolor mam taki kasztanowo - ciemnorudo- mysi plus siwe gdzieniegdzie, a farbuję się na jasny blond. Także z tymi odrostami wyglądam jak pół dupy zza krzaka [emoji23][emoji23][emoji23].
Miłego dnia Dziewczyny! I udanych wizyt!

Do góry