reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Ja mam niewidoczne żyły, ale sa pielegniarki co wkłują się za pierwszym razem a sa takie co mnie męczą i kombinują kilkoma wkłuciami... Brr. Niektóre się poddają i pobierają z nadgarstka albo przedramienia [emoji849] Słabiej tam leci i boli dłużej, a siniak murowany...

Ja oddaje 450ml krwi w 4 minuty. Moje żyły są naprawde wielkie. Co ide na pobranie gdziekolwiek, to slucham jakie to mam żyły piękne :) chociaz cos :)

reklama
U mnie rozstrzał prawie 3 tygodnie między om i USG, więc sugeruje się USG, ale dokladny termin będę znać po USG prenatalnym, jutro spróbuję się umówić.

Super, że wizyty udane. Duże macie już dzidziusie
Mi przytyło się pół kilo, ale wiem, że niedługo nadrobię z nawiązką. Ciąże i tak zaczęłam z troche większą wagą niż zwykle.
Jutro wigilia u syna w szkole. Każda mama musi coś przygotować wigilijnego. Ohhh

Cześć Dziewczyny :-)
Czytam Was już od dłuższego czasu (przerobić prawie 500 stron jest nie lada wyczynem ) ale jakoś czasu nie było się przywitać. :-)
Mam na imię Asia, 26 lat i termin porodu na 21 lipca :-)
U mnie ciąża trochę zagrożona była/jest przez plamienia, które się pojawiły na początku grudnia i wyladowalam w szpitalu na obserwacji... Od początku jestem na luteinie dopochwowej A mimo to plamienie się pojawiło, przeszło na dwa tygodnie i znowu wrócił lekko kawowy śluz... Ale już na luzie do tego podchodzę bo usg pokazało że wszystko ok jest i Fasolka rośnie i serducho widziałam 5 grudnia już :-)
Teraz jestem w 9t3d według OM bo według usg ciąża jest młodsza o 6dni:-)
Uff się rozpisalam

A co do tego usg prenatalnego to ja chyba słabego lekarza mam bo nic o tym nie wspomniał...może dlatego że to luxmed... Dał tylko skierowanie na usg 11-13t plus6 dni... Zapisałam się na 4stycznia i wychodzi że będę wtedy w 12tyg... Zobaczymy co z tego wyjdzie, najwyżej na szybko będę szukała innego lekarza żeby zrobić porządne usg genetyczne :-)

A co do tego usg prenatalnego to ja chyba słabego lekarza mam bo nic o tym nie wspomniał...może dlatego że to luxmed... Dał tylko skierowanie na usg 11-13t plus6 dni... Zapisałam się na 4stycznia i wychodzi że będę wtedy w 12tyg... Zobaczymy co z tego wyjdzie, najwyżej na szybko będę szukała innego lekarza żeby zrobić porządne usg genetyczne :-)
Mój odrazu rzucił hasło i dał namiar na miejscówkę gdzie robią ale u mnie ze względu na wiek wskazane

Nie jest obowiązkowe. Mój gin mi powiedział,że ze wzgledu na wkładkę dobrze by było je wykonać, oni nie mają certyfikatów, więc jeśli nikogo nie mam, to może kogoś polecić, ale nie naciska, bo wie, że to duży koszt

No właśnie Was tak czytam i się martwię tym moim usg :-( mam nadzieje że w LM to usg jest porządnie robione, A jak nie to będzie czas na zmianę lekarza na prywatnego :-)

reklama
Ja ostatnio jak byłam u ginekologa onkologa to mówił że takie usg prenatalne to wsumie może zrobić każdy pomierzyc i sprawdzić bo oni to przecież widzą jak robią ale chodzi o to w razie jakiś rozbieżności od normy oko lekarza z uprawnieniami i przeszkolonego w tym kierunku naprawdę robi różnicę
Uważam że warto zrobić to usg ale to oczywiście tylko moje skromne zdanie i każdy zrobi według siebie ;)

Do góry