reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Koleżanka kiedyś mi powiedziała,że ona ma straszne problemy z pamięcią w ciąży, trochę mnie to dziwiło a powiem Wam,że w tej ciąży i ja nie ogarniam pamięciowo. Chce Wam poodpisywac i już nie pamiętam, co której miałam napisać :errr:
Byłam dziś w Centrum Handlowym, no musiałam skoczyć do Smyka. I wyobraźcie sobie,że z pełną świadomością wróciłam na parking do auta. Patrzę B09 parking żółty, wszystko się zgadza, nawet pamiętałam miejsce a auta nie ma, tylko stoi jakies inne. 30 minut się kręciłam po parkingu! Która z Wawy, to wie jak duży jest parking w Arkadii!!! I wiecie co...po 30minitach przypomniało mi się,że wszystko ok, tylko piętro parkingu nie to. I literka Bo pomyliła mi się z F.

U mnie bhcg we wtorek 748 a dziś 1490...przyrost jest, ale nie wiem czy ta beta nie za niska jak na 6 tygodni.

U mnie historia z ciążą taka. Byłam zbadać sobie progesteron w 21d.c. i wynik był 0.007. Na co moja lekarka powiedziała,że nawet jakbym zamarzyła o dziecku to nie w tym cyklu. Więc zaczęłam sobie "układać" życie. W ostatni poniedziałek dostałam nowa prace :rofl: ale po tej rozmowie (umowy jeszcze nie podpisałam) coś mnie tknęło aby test zrobic,...nawet nie wiem co to za fanaberia!!! Bo przecież, byłam pewna,że nie mogę być w ciąży :-D No ale pyknelam test i myślałam,że z szoku zawału dostanę. Wsiadłam w auto i jeździłam po osiedlu, gdzie popadnie...i nagle mówię sama do siebie "co ja wyrabiam?!" No i powiem Wam,że z racji takich słabych wyników boje się o ta ciążę....zupełnie nie wiem, nawet nie myślę, czego sie spodziewać.

Przepraszam,że tak tylko o sobie. Kilka z Was tu pisze o większych problemach, czytam, ale kompletnie nie mogę się na niczym skupić...
a na wizycie bylas? berzesz progesteron w jakiejs formie?? nie chce cie straszyc ale jak nic nie bierzesz a wyniki slabe lepiej dmuchac na zimne...

reklama
Zuzkaa
Biorę progesteron. Dostałam na tamtej wizycie, bo zobaczyła wynik, zrobiła USG i tak czy owak przepisała progesteron. Jestem z moja lekarka w kontakcie. Kazała póki co brać 2x1 duphaston. Jak pójdę na wizytę, to pewnie dostanę luteinę.

Zuzkaa
Ja miałam w poprzednich ciążach rozbieżność do 2 tygodni. Tak chyba jest ok. Przepraszam Cię, ale jeszcze nie ogarniam. Co lekarz mówi?
krwawienie jej sie nie podobalo na usg widoczny pwcherzyk ciazowy ale wygladajacy na 6tydzien w om 7+4 serduszka brak kazala brac leteine 2x2 pod jezyk i 1x2 duphaston i za 2 tyg do kontroli chyba ze pojawia sie silne bole lub krwotok to wtedy na IP. dodala ze ze strony macucy mimo krwawienia ciaza wyglada ok...

ja 1.10 dostalam (miesiaczke( lub krwawienie poronienie jak kto woli i trwalo 10 dni.. pozniej jeden raz przytulanko od razu po i benc.... ale nie pamietam dokladnie kiedy sie kochalismy... nie wiem tez kiedy doszlo do zaplodnienia... ale wydaje mi sie ze troche za mloda wyszla ta ciaza na usg...

ma ktos jeszcze takie rozbieznosci terminu miesiaczki z wynikiem z usg?? w sensie z miesiaczki 8 a z usg 6/7?
Ja w poprzedniej ciąży miałam rozbieżność 4 tyg. Z @wychodzil 29.09a z usg 21.10 i mała ur się 24.10. Ale lekarz mnie jeden równo ochrzanil za taką rozbieżność. Bo czemu tak i wgl? No skąd ja miałam wiedzieć czemu tak. De facto jak szalelismy z mężem w noc poślubna to już miało dawno być po płodnych. Więc jak widać różne rzeczy się zdarzają

Tak mnie wgl trzęsie z zimna że szok. A mój biedny mąż który ma katar mówi do mnie tak:na pewno Cię choroba rozkłada tak jak mnie. Aż mi się śmiać chce jak pomyślę jaka ta choroba. A on jeszcze taki zielony w temacie

Lili91 mnie tez pierwsze tyg trzeslo z zimna i w jednej i w drugiej ciazy.

Zuzkaaa, ale nic Cie nie boli? Teraz mozesz poplamic na bordowo jeszcze, przez te tabletki.

Ja dzisiaj znowu zaczelam plamic, tak wiec jest kilka dni bez i kilka dni z.

Jejku to mamy juz 2 pary blizniakow [emoji7][emoji7] ale czad[emoji173]

Czy Wy tez macie takie przetluszczajace sie wlosy? 5 godzin po myciu, sa jakbym 2 dni nie myla feee. A ze mam fiola na tym punkcie to az mnie mdli. Oj robia te hormony ze mna co chca.

Lili91 mnie tez pierwsze tyg trzeslo z zimna i w jednej i w drugiej ciazy.

Zuzkaaa, ale nic Cie nie boli? Teraz mozesz poplamic na bordowo jeszcze, przez te tabletki.

Ja dzisiaj znowu zaczelam plamic, tak wiec jest kilka dni bez i kilka dni z.

Jejku to mamy juz 2 pary blizniakow [emoji7][emoji7] ale czad[emoji173]

Czy Wy tez macie takie przetluszczajace sie wlosy? 5 godzin po myciu, sa jakbym 2 dni nie myla feee. A ze mam fiola na tym punkcie to az mnie mdli. Oj robia te hormony ze mna co chca.
nic nie boli.. duzo tego plamienia mialas?? cz tylko troszeczke

reklama
nic nie boli.. duzo tego plamienia mialas?? cz tylko troszeczke
Roznie... od 5 tyg a jestesm w 9-tym. Od brazu po krew, wodnistw albo ze sluzem. Dzisiaj byl brazowy kolor, dosc sporo ale nadal na granicy. Tlumaczyli mi ze martwic sie mam zywa krwia w takiej ilosci ze wkladka nie wystarcza.

Do góry