reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Odświeżam. Może się przyda.
-----------------------------------

Wiek ciąży
Pęcherzyk ciążowy
4 tydzień 1 dzień - ...
4 tydzień 2 dzień - ...
4 tydzień 3 dzień - 1 mm
4 tydzień 4 dzień - 2 mm
4 tydzień 5 dzień - 3 mm
4 tydzień 6 dzień - 4 mm

Wiek ciąży Pęcherzyk ciążowy CRL
5 tydzień 1 dzień - 5 mm - ...
5 tydzień 2 dzień - 6 mm - ...
5 tydzień 3 dzień - 7,5 mm - ...
5 tydzień 4 dzień - 9 mm - 1 mm
5 tydzień 5 dzień - 10 mm - 2 mm
5 tydzień 6 dzień - 11 mm - 3 mm

6 tydzień 1 dzień - 12 mm - 3 mm
6 tydzień 2 dzień - 13 mm - 4 mm
6 tydzień 3 dzień - 14 mm - 4 mm
6 tydzień 4 dzień - 15 mm - 5 mm
6 tydzień 5 dzień - 16 mm - 5 mm
6 tydzień 6 dzień - 17 mm - 6 mm

7 tydzień 1 dzień - 19 mm - 7 mm
7 tydzień 2 dzień - 21 mm - 8 mm
7 tydzień 3 dzień - 22 mm - 9 mm
7 tydzień 4 dzień - 23 mm - 10 mm
7 tydzień 5 dzień - 24 mm - 11 mm
7 tydzień 6 dzień - 25 mm - 12 mm

Źródło: Link do: 7 tydzień ciąży - zmiany w organizmie, proces ciąży, rozwój dziecka
Ja w 7 tygodniu 3 dniu miałam CRL 11.7mm [emoji23][emoji23][emoji23]jeszcze dobrze nie urósło a już wielkolud[emoji23][emoji23]

Ja widzialam ekran caly czas. I po prostu juz widzialam puste jajo.. i wiesz tysiac mysli na sekunde! A przeciez wiem jak dziala usg. Ale babeczka chyba widziala, ze spanikowalam bo od razu zaczela wolac, ze jaki sliiiiczny.. to sie uspokoilam. Ale zgodze sie, ze ekran powinien byc odwrocony. Zwlaszcza jak ktos juz widzial puste jajo albo brak pulsujacego serca. Tego widoku sie nie zapomina.

Tez miałam taka sytuacje ze na usg widziałam jak serce nie bije a biło wcześniej, później w kolejnej ciąży taki niesamowity strach przed każdym usg, od razu dopatrywanie się czy bije, lekarz już wiedział ze ma od razu na to kierować widok. Ale córka i tak urodziła się ciężko chora. Teraz chyba będę prosiła żeby nie włączali monitora tylko mówili czy ok ehh
Byłam dzisiaj na usg... I pierwszy raz widziałam bijące serduszko :szok::szok:
6 t 4d i 3 mm. :-D:-D jestem mega szczęśliwa

Gratulacje!! ;)

reklama
Dziewczyny, beta mi wyszła z 1840 po 48 godzinach na 4650 (5+3). Więc jest dobrze.

Ale zrobiłam sobie też TSH, bo kiedyś mi lekarka powiedziała, że mam w normie, ale jednak za wysokie dla ciąży. Tylko teraz mi wyszło 5,580 a norma jest do 4,200 a dla kobiet w I trymestrze 2,32. Czy poczeka to do wizyty u lekarza za tydzień, czy mam coś z tym robić wcześniej?

Do góry